GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η μητέρα Τερέζα αγιοποιήθηκε στο Βατικανό

Με την συμμετοχή πάνω από εκατό χιλιάδων πιστών από όλο τον κόσμο, ολοκληρώθηκε σήμερα στο βατικανό η τελετή αγιοποίησης της μητέρας Τε...


Με την συμμετοχή πάνω από εκατό χιλιάδων πιστών από όλο τον κόσμο, ολοκληρώθηκε σήμερα στο βατικανό η τελετή αγιοποίησης της μητέρας Τερέζας της Καλκούτας, 19 χρόνια μετά τον θάνατό της.
«Δεν υπάρχει καμία εναλλακτική στο έλεος», είπε ο πάπας Φραγκίσκος, προσθέτοντας ότι «από εδώ και στο εξής ολόκληρος ο κόσμος θα μπορεί να τιμά την μνήμη της μητέρας Τερέζας».
Την τελετή παρακολούθησαν και δεκατρείς αρχηγοί ξένων κρατών και κυβερνήσεων γιαυτό και τα μέτρα ασφαλείας στο παπικό κρατίδιο ήταν δρακόντεια - άνδρες των ειδικών δυνάμεων βρίσκονταν σε όλη την περιοχή γύρω από το Βατικανό, αλλά και κοντά σε πάνω από εκατό «ευαίσθητους στόχους» της ιταλικής πρωτεύουσας, με στόχο την πρόληψη τυχόν τρομοκρατικών επιθέσεων. 
Μετά το πέρας της τελετής, ο πάπας προσέφερε το μεσημεριανό γεύμα σε χίλιους πεντακόσιους φτωχούς και άστεγους, με κύριο φαγητό την ναπολιτάνικη πίτσα. 
Κατά την αυριανή ημέρα, 5 Σεπτεμβρίου, τέλος, η Καθολική Εκκλησία θα γιορτάζει, κάθε χρόνο, την αγία Τερέζα της Καλκούτας.
Η Μητέρα Τερέζα, αλβανικής καταγωγής, γεννήθηκε στα Σκόπια τον Αύγουστο του 1910 και πέθανε στις 5 Σεπτεμβρίου 1997 στην Καλκούτα. Το 1950 ίδρυσε στην Ινδία το Τάγμα των Ιεραποστόλων της Φιλανθρωπίας, που σήμερα αριθμεί 5.000 μοναχές οι οποίες έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην υπηρεσία των φτωχών και ζουν με αυστηρή λιτότητα. Το 1979 η Μητέρα Τερέζα τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης.
Κατά τη διάρκεια της ζωής της αλλά και μετά τον θάνατό της, η Μητέρα Τερέζα είχε επικριθεί επειδή δεν χρησιμοποίησε την επιρροή της στους πολιτικούς ηγέτες και δεν επιτέθηκε στις ρίζες της φτώχειας στον κόσμο. Γραπτά της που δημοσιεύτηκαν τα τελευταία χρόνια αποκάλυψαν ότι κατά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής αισθανόταν ότι ο Θεός την είχε απορρίψει και η πίστη της είχε κλονιστεί τόσο που είχε φτάσει στο σημείο να αμφισβητεί την ύπαρξή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση