GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΙΡΤΖΗ! Πώς πάει να εξαγοράσει τους μηχανικούς για τις εκλογές στο ΤΕΕ...

H προσπάθεια της σημερινής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να δημιουργήσει καθεστώς είναι γνωστή και διαρκής. Οι άνθρωποι δεν σταματούν ούτε...

H προσπάθεια της σημερινής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να δημιουργήσει καθεστώς είναι γνωστή και διαρκής. Οι άνθρωποι δεν σταματούν ούτε στιγμή και χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να πετύχουν το σκοπό τους. Μία από τις προσφιλείς μεθόδους τους είναι η εξαγορά ολόκληρων επαγγελματικών κατηγοριών, είτε με ψίχουλα είτε με κάτι παραπάνω, ανάλογα με την περίπτωση. Πριν από μερικές εβδομάδες για παράδειγμα αποφάσισαν να δώσουν από 1.000 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκειμένου να μην αντιδράσουν στην ιδιωτικοποίησή της -ή για την ακρίβεια στο ξεπούλημά της- στους Ιταλούς.

Ποιο είναι το νέο κόλπο τους που σας αποκαλυπτω;

Πριν από μερικές εβδομάδες, στα μουλωχτά, το προεδρείο της Ομοσπονδίας Μηχανικών του Δημοσίου Τομέα είχε συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και με τα προεδρεία των πέντε Εργοληπτικών Ενώσεων δηλαδή τις ΣΤΕΑΤ, ΣΑΤΕ, ΠΕΔΜΕΔΕ, ΠΕΣΕΔΕ, ΠΕΔΜΗΕΔΕ.

Ποιο ήταν το αντικείμενο της συνάντησης;

Η δημιουργία «πόρου υπέρ των Διπλωματούχων Μηχανικών του Δημοσίου».

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ένα επίδομα που θα παίρνουν αυτοί οι μηχανικοί όλα για τα έργα που εκτελούνται από τους φορείς του δημοσίου.

Η συνάντηση κατέληξε σε συμφωνία η οποία πέρασε κι αυτή στα μουλωχτά στο νόμο για τις Δημόσιες Συμβάσεις που ψηφίστηκε στην Βουλή μέσα στον Αύγουστο, λίγο πριν από τις διακοπές και για να μην το πάρει χαμπάρι κανείς που βρίσκεται έξω από τα σχετικά κυκλώματα.

Ποιο είναι τώρα το παρασκήνιο;

Το αίτημα αυτό υπήρχε επί χρόνια αλλά η συμφωνία προχώρησε μόλις τώρα διότι τον Νοέμβριο θα γίνουν εκλογές στο ΤΕΕ, εκεί που ήταν πρόεδρος ο Σπίρτζης πριν γίνει υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ. Η επιρροή του όμως στο Τεχνικό Επιμελητήριο έχει πέσει από τότε κατακόρυφα και γι αυτό ως σύγχρονος ....Μαυρογιαλούρος κάνει ο,τι μπορεί για να εξαγοράσει ψήφους. Αν ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο ΤΕΕ, τότε πολιτικά έχει τελειώσει και ο ίδιος. Έτσι λοιπόν προχώρησε την ιστορία του επιδόματος για τους μηχανικούς οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν κι αυτή εξαθλιωθεί οικονομικά και είναι έτοιμοι να δεχτούν και το παραμικρό ψίχουλο. Για αν τους έχει μάλιστα ομήρους συμφωνήθηκε ότι "λεπτομέρειες και διαδικασίες σχετικές με την εφαρμογή της συμφωνίας, θα προσδιοριστούν στο αμέσως επόμενο διάστημα..."

Έχει επίσης σημασία ότι η πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας Μηχανικών ανήκουν κομματικά στον ΣΥΡΙΖΑ, άρα η συνεννόηση και η συμφωνία δεν ήταν δύσκολη υπόθεση. Στην πραγματικότητα βέβαια όλα προσχεδιασμένα ήταν και φυσικά οι εργοληπτικές ενώσεις από τη στιγμή που το ζήτησε η υπουργάρα δεν θα μπορούσαν τέτοιες εποχές να το αρνηθούν.

Για να φανεί μάλιστα ότι είναι «δώρο» του υπουργού στους μηχανικούς, στη συνέχεια βγήκε και μια ανακοίνωση που μοιράστηκε στα μέλη της Ομοσπονδίας όπου εγκωμιάζεται «η θετική συμβολή του Υπουργού ΥΠΜΕΔΙ στη θετική αυτή εξέλιξη...»

Την ίδια ώρα βέβαια, που οι μηχανικοί θα αρχίσουν να τσιμπάνε χρήμα, τα επιδόματα σε φτωχούς, άνεργους και εξαθλιωμένους πολίτες και οικογενειάρχες συνεχίζουν να κόβονται. Εμ βέβαια, αυτοί δεν ψηφίζουν στο ΤΕΕ...

Ο μαυρογιαλουρισμός σε όλο το άθλιο μεγαλείο του...
Μαυρογιαλούρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση