GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκπτώσεις και δώρο αυτοκίνητο αν χρησιμοποιείτε πλαστικό χρήμα!

Εκπτώσεις φόρου που θα φτάνουν και τις 2.000 ευρώ, ακόμη και αυτοκίνητα ως δώρο, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για...


Εκπτώσεις φόρου που θα φτάνουν και τις 2.000 ευρώ, ακόμη και αυτοκίνητα ως δώρο, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το πλαστικό χρήμα. Το οικονομικό επιτελείο προσπαθεί με κάθε τρόπο να προωθήσει τη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, αντί των μετρητών, ως ένα σημαντικό μέτρο στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Κι έτσι δίνει κίνητρα προς τους φορολογουμένους.
Όσοι μισθωτοί και συνταξιούχοι κάνουν χρήση πλαστικού χρήματος ή web banking για τις αγορές τους θα έχουν έκπτωση φόρου, ενώ θα μπαίνουν και αυτόματα σε κληρώσεις για δωρεάν αγορές ή και αυτοκίνητα δώρο.
Επιπλέον, κάθε δαπάνη που γίνεται με μετρητά, δεν θα υπολογίζεται στην έκπτωση φόρου, στις παραπάνω κατηγορίες.
Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καλύπτουν το ετήσιο εισόδημά τους σε δαπάνες, προκειμένου να έχουν αφορολόγητο ή και έκπτωση φόρου. Το όριο, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, θα οριστεί στις 9.500 ευρώ. Οι δαπάνες θα πρέπει να γίνονται αποκλειστικά με τη χρήση καρτών ή ηλεκτρονικές πληρωμές.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το ακάλυπτο (δηλαδή το επιπλέον, αυτό που δεν δαπανάται) εισόδημα θα φορολογείται με 22%.Το ποσοστό που θα πρέπει να καλύπτουν εξαρτάται από το ύψος του εισοδήματος. Για εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις μέχρι 10.000 ευρώ θα πρέπει να καλύπτουν το 10%, για εισοδήματα 10.000-20.000 ευρώ το 15%, για 20.000-40.000 ευρώ το 20%, για πάνω από 40.000 ευρώ θα πρέπει να καλύπτουν το 30%.
Από την υποχρέωση κάλυψης του εισοδήματος με πλαστικό χρήμα ή ηλεκτρονική πληρωμή, θα εξαιρούνται οι συνταξιούχοι άνω των 70 ετών και οι μισθωτοί και συνταξιούχοι που ζουν σε οικισμούς με πληθυσμό κάτω από συγκεκριμένο όριο και σε ορεινές περιοχές πάνω από ένα συγκεκριμένο υψόμετρο.

Ποιες δαπάνες θα αναγνωρίζονται για έκπτωση φόρου

Όλες οι αγορές καταναλωτικών αγαθών, ανεξαρτήτως του είδους τους αλλά και κάθε παροχή υπηρεσιών, θα αναγνωρίζεται ως δαπάνη για την έκπτωση φόρου, σύμφωνα με το σχεδιασμό που προβλέπει το νομοσχέδιο. Σούπερ μάρκετ, λογαριασμοί ΔΕΚΟ, δίδακτρα, ασφάλιστρα, κοινόχρηστα ακόμη και πληρωμές ενοικίων και τόκων από στεγαστικά δάνεια, θα αναγνωρίζονται από την εφορία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση