GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στα ύψη η ένταση λίγες ώρες πριν από την πρώτη τηλεμαχία Κλίντον-Τραμπ

Η ένταση ανεβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες εν αναμονή της πρώτης από τις τρεις τηλεμαχίες της προεκλογικής εκστρατείας ανάμεσα σε έναν ...


Η ένταση ανεβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες εν αναμονή της πρώτης από τις τρεις τηλεμαχίες της προεκλογικής εκστρατείας ανάμεσα σε έναν απρόβλεπτο και ακρατή Ντόναλντ Τραμπ και την πεπειραμένη Χίλαρι Κλίντον σε μία πρόσωπο με πρόσωπο αναμέτρηση που αναμένεται να κάνει ρεκόρ τηλεθέασης.
Η τηλεμαχία, οκτώ εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, είναι κρίσιμης σημασίας την ώρα που οι δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να καταγράφουν ποσοστά που φέρουν τους δύο υποψήφιους σε απόσταση στατιστικού λάθους.
Η τελευταία δημοσκόπηση έδινε 46% της πρόθεσης ψήφου για την υποψήφια των Δημοκρατικών, έναντι 44% για τον Ντόναλντ Τραμπ, σε ένα ματς με τέσσερα μέρη όπου περιλαμβάνονται και οι μικρότεροι υποψήφιοι και 49% (Κλίντον)-47% (Τραμπ), σε πλαίσιο μονομαχίας των δύο (δημοσκόπηση Washington Post-ABC News)
Για του δύο υποψήφιους, που δεν έχουν εξασφαλίσει τη συμπάθεια της πλειοψηφίας των Αμερικανών, το διακύβευμα του πρώτου ντιμπέιτ, διάρκειας 90 λεπτών που οργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Hofstra, είναι μεγάλο.
Η παραμικρή φράση, η παραμικρή παρεκτροπή κινδυνεύουν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην έκβαση μίας εξαιρετικά πολωτικής και δυσάρεστης προεκλογικής εκστρατείας, όπου οι προσωπικές επιθέσεις έχουν αντικαταστήσει την ουσία.
Ο Ντόναλντ Τραμπ, 70 ετών, επιεικώς «ασυνήθιστος» υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, λαϊκιστής show man, απρόβλεπτος, θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει τη στόφα του προέδρου. Υποσχέθηκε ότι θα δείξει «σεβασμό» στην αντίπαλό του που έχει αποκαλέσει μεταξύ άλλων «αχρεία Χίλαρι».
Η Χίλαρι Κλίντον, 68 ετών, πολύ πεπειραμένη, πρώην Πρώτη Κυρία, πρώην γερουσιαστής και πρώην υπουργός Εξωτερικών, θα πρέπει να βρει τρόπο για να αποκαταστήσει επαφή με ένα όχι και πολύ ενθουσιώδες κοινό που αμφιβάλλει για την εντιμότητά της.
Σε ένα μικρό δείγμα γραφής, ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε το σαββατοκύριακο να προσκαλέσει στο ντιμπέιτ την πρώην ερωμένη του Μπιλ Κλίντον Τζένιφερ Φλάουερς, η οποία απάντησε ότι είναι έτοιμη να παραστεί. Ωστόσο, η επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ έκανε σαφές τελικά ότι η Φλάουερς δεν έχει προσκληθεί.
«Το ότι ο Ντόναλντ Τραμπ περνά τις ώρες του πριν από το ντιμπέιτ ασχολούμενος με τέτοια πράγματα δείχνει τι είδους ηγέτης θα ήταν», σχολίασε στο CNN ο Ρόμπι Μουκ, επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου της Χίλαρι Κλίντον.
Μέχρι και 90 εκατομμύρια Αμερικανοί, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα παρακολουθήσουν την σημερινή πρώτη από τις τρεις τηλεμαχίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση