GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σπίρτζης: Τα ΜΜΕ στοχοποιούν υπουργούς

«Ακραία στοχοποίηση συγκεκριμένων υπουργών της κυβέρνησης» διαπιστώνει ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, αναφερόμενος στο περιστατικό...


«Ακραία στοχοποίηση συγκεκριμένων υπουργών της κυβέρνησης» διαπιστώνει ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, αναφερόμενος στο περιστατικό με τους ανταποκριτές στη Νέα Υόρκη.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι το περιστατικό «δείχνει το πόσο έχουμε ενοχλήσει με την προσπάθεια που κάνουμε να ανεξαρτητοποιηθεί το πολιτικό σύστημα της χώρας από την εξάρτηση που έχει εδώ και χρόνια με το οικονομικό σύστημα και τα ΜΜΕ, δείχνει τα ακραία μέσα που χρησιμοποιούν κάποιοι για να σπιλώσουν υπουργούς της κυβέρνησης». 

 «Πιστεύω ότι θα έχουμε και συνέχεια.Θα έχουμε και συνέχεια γιατί εμείς δεν πρέπει να κάνουμε πίσω», τόνισε ο κ. Σπίρτζης, ενώ στην ερώτηση ποιοί υπουργοί στοχοποιούνται, απάντησε: «Ανοίξτε μια εφημερίδα και θα τους δείτε. Είναι ο Νίκος ο Παππάς, είμαι εγώ είναι ο Αλέκος Φλαμπουράρης είναι ο Νίκος ο Φίλης, είναι ο Παναγιώτης ο Σκουρλέτης, είναι ο Παύλος ο Πολάκης».

Για τις τηλεοπτικές άδειες

Σχετικά με τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, και με αφορμή δημοσιεύματα που συνδέουν το σχόλιο του πρωθυπουργού ότι «όποιος δεν πληροί τις προϋποθέσεις να μην πάρει άδεια» με τον κ. Καλογρίτσα, ο υπουργός Υποδομών σημείωσε: «για οποιοδήποτε συμμετέχοντα, το έχω πει άλλωστε αρκετές φορές, είτε για τον κ. Καλογρίτσα είτε για τους υπόλοιπους, υπάρχουν στο διαγωνισμό σημεία που είναι παράνομα ή που δεν καλύπτουν τις προδιαγραφές, η επιτροπή είναι υποχρεωμένη και η ολοκλήρωση του διαγωνισμού να τηρήσουν τη νομοθεσία κατά γράμμα».

Και συνέχισε: «Άρα δεν είναι δική μας δουλειά να πούμε αν πληροί τις προδιαγραφές ή όχι. Υπάρχουν αρμόδια όργανα, επιτροπές, δευτεροβάθμιες επιτροπές, έχουμε εφοδιάσει και τον διαγωνισμό και το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτεται απόλυτα η διαφάνεια».

Αυτό είναι που ενοχλεί. Ενοχλεί γιατί δεν κάναμε ένα διαγωνισμό στημένο που να μπορεί να είναι κατευθυνόμενος που να μπορούμε να ευνοήσουμε κάποιους για να γίνεται ξανά για μια ακόμα φορά συμφωνία μεταξύ των καναλαρχών και του πολιτικού συστήματος. Το έχουμε διακηρύξει σε όλους τους τόνους δεν πρόκειται να κάνουμε συμφωνία με κανένα. Όποιος κερδίσει το διαγωνισμό, πληροί τις προδιαγραφές και τηρήσει το νόμο θα έχει άδεια. Όποιος δεν πληροί τις προδιαγραφές και τους κανόνες απλά δεν θα έχει άδεια».

Ο κ. Σπίρτζης απάντησε στις επικρίσεις που έχει δεχθεί, ότι ο κ. Καλογρίτσας έχει ευνοηθεί από τον ίδιο μέσω της τράπεζας Αττικής, ζητώντας «να μου πει κάποιος πώς έχει ευνοηθεί από μένα μέσω της τράπεζας Αττικής και πώς έχει ευνοηθεί γενικότερα από την Τράπεζα Αττικής».

Και πρόσθεσε: «Η τράπεζα Αττικής είναι μια τράπεζα που είναι έξω από τις συστημικές τράπεζες, εκτός ΤΧΣ, είναι μια τράπεζα που συγκεκριμένα συστήματα και συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση θέλουν να μην υπάρχει».

Ο υπουργός πιστεύει πως «υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις οι οποίες τα προηγούμενα χρόνια αυτό που έκαναν ήταν να προσπαθήσουν να ελέγξουν την τράπεζα μέσα από διάφορες παρεμβάσεις».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση