GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Σπίρτζης για την υπόθεση Καλογρίτσα: Οι καταγγελίες αφορούν στον πατέρα όχι τον γιο

Οι καταγγελίες αφορούν στον πατέρα Καλογρίτσα, όχι στον γιο του, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης,μιλών...


Οι καταγγελίες αφορούν στον πατέρα Καλογρίτσα, όχι στον γιο του, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης,μιλώντας στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά.

Απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου "πως ένας άνθρωπος που έχει κατασχεμένα ακίνητα και χρωστάει στην εφορία ή έχει απλήρωτους εργαζόμενους στις εταιρείες του μπορεί την ίδια στιγμή να διαγωνίζεται για να πάρει μια άδεια", ο υπουργός είπε: Θα  συμφωνήσω μαζί σας αλλά είστε σίγουροι ότι ισχύει αυτό για τον κ. Βλαδίμηρο Καλογρίτσα; Σκόπιμα, επειδή εμπλέκουν και εμένα λόγω των φιλικών σχέσεων που έχω, έχουμε πει πάρα πολλές φορές πάρα πολλά στελέχη της κυβέρνησης ότι δεν θα χαριστούμε ούτε στη μάνα μας  και αυτό φάνηκε.  …Αυτά που καταγγέλλονται είναι για τον πατέρα Καλογρίτσα". 

O κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε και στην επιστοή Έτινγκερ: "Ο κ. Έτινγκερ έχει απόλυτο δίκιο, βέβαια αυτά να τ’ ακούν όσοι έλεγαν άλλα πράγματα ότι είναι αντισυνταγματικό, ότι θα προσφύγουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, ότι, ότι…

Ο αριθμός των καναλιών ορίζεται από τα κράτη μέλη και μάλιστα προχωράει και σε μια αποκάλυψη ο κ. Έντικερ ότι κάποιοι, όπως έκαναν και στο παρελθόν με το νόμο του βασικού μετόχου, πηγαίνουν στην ευρωπαϊκή επιτροπή, κάνουν διάφορες καταγγελίες περί ελευθεροτυπίας δήθεν και άλλων τινών και  αυτό δείχνει και ποιοι είναι και ψάχνουν να βρουν μάλιστα και στοιχεία. Λέει λοιπόν ο επίτροπος ότι αν βρουν τα στοιχεία και πέσουν στην αντίληψη της ευρωπαϊκής επιτροπής και όταν πέσουν- το παρακολουθούν βεβαίως αφού έχουν καταγγελία από κάποιους ευρωπαίους πολίτες- προφανώς θα παρέμβουν".

"Αυτό που θεωρώ κακό είναι ότι από την πρώτη στιγμή του νόμου να υπάρχουν έγγραφα στην ευρωπαϊκή επιτροπή και στη διάθεση του επιτρόπου Έντικερ που να «καταγγέλλουν» τη χώρα ότι πάει να περιορίσει την ελευθεροτυπία , τον πλουραλισμό…" συνέχισε και πρόσθεσε: 

"Όταν καταδικάζεται κάποιος δεν καταδικάζεται η κυβέρνηση ή ο υπουργός της κυβέρνησης γιατί ψηφίστηκε ένας νόμος, κατηγορείται η χώρα και η χώρα παραπέμπεται και καταδικάζεται, άρα κατηγορούν τη χώρα.

Έχουμε μια στενή συνεργασία λόγω αρμοδιοτήτων με τον κ. Έντικερ και έχουμε συζητήσει πάρα πολλές φορές, μάλιστα είναι μπροστά μας και κάποιες τροπολογίες που έχουμε συζητήσει, διατύπωσης περισσότερο, σε σχέση με τις συχνότητες για να μην υπάρχει καμία σκιά ή γκρίζο σημείο ότι θέλει η κυβέρνηση να ελέγξει την ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων ή θέλει να προβεί σε κάποια άλλη ενέργεια έξω από το ευρωπαϊκό πλαίσιο που έχουμε όλοι αποφασίσει ότι θα κινηθούμε.

… Στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν κάποια θέματα διατυπώσεων για την ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων που βεβαίως εμείς έχουμε, αποδεχτεί δύο σημεία ότι θα γίνουν κάποιες διευκρινήσεις στην διατύπωση της νομοθεσίας. Δεν είναι θέματα ουσίας όμως".

    

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση