GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Πριγκίπισσα Σάρλοτ έχει ελληνικές ρίζες!

 Στις 2 Μαΐου 2015, το πιο διάσημο πριγκιπικό ζεύγος του κόσμου, Ουίλιαμ, Δούκας του Κέιμπριτζ, και Αικατερίνη, Δούκισσα του Κέιμπριτζ ...


 Στις 2 Μαΐου 2015, το πιο διάσημο πριγκιπικό ζεύγος του κόσμου, Ουίλιαμ, Δούκας του Κέιμπριτζ, και Αικατερίνη, Δούκισσα του Κέιμπριτζ (η Κέητ Μίντλετον δηλαδή) απέκτησαν τον δεύτερο παιδί τους, ένα κοριτσάκι.
Η μικρή ονομάστηκε Σάρλοτ και πήρε τον τίτλο Πριγκίπισσα Σάρλοτ του Κέιμπριτζ.
Γενεαλογικά, από την πλευρά του πατέρα της είναι μέλος του Οίκου του Γουίντσορ και από την πλευρά της μητέρας της κατάγεται από την οικογένεια Μίντλετον.
Μέσω της γιαγιάς της, Νταϊάνας, Πριγκίπισσας της Ουαλίας, προέρχεται από την οικογένεια Σπένσερ, καθώς επίσης και από τον Χένρι Φίτσροϊ, 1ο Δούκα του Γκράφτον, και τον Τσαρλς Λένοξ, 1ο Δούκα του Ρίτσμοντ, δύο νόθων γιων του Βασιλιά Καρόλου Β΄.
Οι ελληνικές ρίζες που χάνονται στο βάθος των αιώνων (αλλά για τους γαλαζοαίματους, αυτά μετράνε)
Ως μια δισέγγονη του Πρίγκιπα Φίλιππου, Δούκα του Εδιμβούργου, έχει ελληνικές ρίζες καθώς κατάγεται από τον Οίκο του Γκλύξμπουργκ.
Πριν γίνει ο σύζυγος της Βασίλισσας Ελισάβετ Β και πάρει τον τίτλο Δούκας του Εδιμβούργου, ο Φίλιππος ήταν Έλληνας πρίγκιπας: γονείς του ήταν ο Πρίγκιπας Ανδρέας της Ελλάδας και η Πριγκίπισσα Αλίκη και παπούς του, από την πλευρά του πατέρα του, ο Βασιλιάς Γεώργιος Α΄ των Ελλήνων. Μάλιστα, γεννήθηκε στα ανάκτορα του Μον Ρεπό της Κέρκυρας και βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος. Είναι γραμμένος στα βιβλία του Ληξιαρχείου του Δήμου Κερκυραίων.
Η προγιαγιαγιά της Σάρλοτ, η Βασίλισσα Ελισάβετ, μέσω του πατέρα της επίσης, είναι δισέγγονη της Βασίλισσας Αλεξάνδρας της Δανίας, η οποία όμως ήταν αδερφή του Βασιλέα των Ελλήνων, Γεώργιου Α'!
Τι λες τώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση