GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκουρλέτης: "Εκτελεστές συμβολαίων" κάνουν επίθεση στην κυβέρνηση - ΒΙΝΤΕΟ

«Εκτελεστές συμβολαίων που έχει συνάψει η διαπλοκή» κατήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης κατά τη συζήτηση τ...


«Εκτελεστές συμβολαίων που έχει συνάψει η διαπλοκή» κατήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα στη Βουλή.

«Δεν ανταλλάσσονται επιχειρήματα, αλλά διατυπώνονται εδώ μέσα απόλυτα ψεύδη σαν και αυτά που έχουν κατακλύσει τον δημόσιο διάλογο και παρακολουθούμε από τα ΜΜΕ, και έχουν ενταθεί τους τελευταίους μήνες για ευνόητους λόγους που σχετίζονται με τις αλλαγές στα ΜΜΕ», σχολίασε για τον τρόπο που εξελίσσεται στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου, ο Πάνος Σκουρλέτης προσθέτοντας:

«Από το πρωί παρακολουθούμε εκτελεστές συμβολαίων να κάνουν μια επίθεση στην κυβέρνηση χωρίς προηγούμενο και είναι επίθεση της διαπλοκής».

«Σε ένα πράγμα είστε σαφείς. Στην υπεράσπιση της διαπλοκής, το βλέπουμε. Και δεν έχετε αντιληφθεί, πως όταν η σημερινή κυβέρνηση λέει πως θα υπάρξουν νόμοι, θα ισχύουν για όλους. Όπως έγινε χθες. Νόμος στην ανομία», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος απευθυνόμενος στα έδρανα της ΝΔ .

Ο υπουργός σε σχέση με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, υπογράμμισε πως η μεταφορά στο Υπερταμείο δεν σημαίνει ότι το Δημόσιο χάνει την περιουσία του αλλά μένει να αξιοποιηθεί, ότι η μεταφορά δεν σημαίνει ιδιωτικοποίηση και ότι τα περιουσιακά αυτά στοιχεία δεν είναι σε εγγύηση των δανείων της χώρας.

Είπε ακόμη ότι το Ταμείο αυτό προέκυψε μέσα από την περσινή διαπραγμάτευση και ήταν το ανάχωμα απέναντι στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, η οποία ήταν η πρόταση της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου.

«Κληρονομήσαμε την κοινωνική καταστροφή που είχατε φέρει στη χώρα και είμαστε αναγκασμένοι σήμερα να διαχειριζόμαστε αυτά για τα οποία εσείς ευθύνεστε», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης, απευθυνόμενος στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

«Εάν σε μια κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ο Γεωργιάδης υπουργός, όχι απλώς θα ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, αλλά θα μπουν και άλλα μέσα», σχολίασε επίσης ο κ. Σκουρλέτης.

Για τον τομέα ευθύνης του και το νομοσχέδιο, είπε ότι αναδιοργανώνεται η αγορά ενέργειας και ολοκληρώνεται ένας μεγάλος κύκλος αλλαγών που έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο χρόνο.

«Χτίζουμε αυτό που ονομάζουμε ενιαία ευρωπαϊκή ενεργειακή αγορά», σημείωσε και προσθεσε ότι ποτέ άλλοτε δεν είχαν συμβεί σε θεσμικό επίπεδο τόσα πολλά στον τομέα της ενέργειας όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο χρόνο» είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Παράλληλα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές, τον διαχωρισμό της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ, την πορεία υλοποίησης του έργου του TAP.

Ταυτόχρονα, η ΔΕΗ σχεδιάζει και προχωρά σε στρατηγική συμπράξεων που δεν θα την οδηγήσουν στη συρρίκνωση αλλά στην ενδυνάμωσή της στο νέο τοπίο, είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και κάλεσε την ΝΔ να απαντήσει τι σχεδίαζε στον τομέα της ενέργειας για να κουνάει σήμερα το δάχτυλο.

«Σχεδιάζατε την ιδιωτικοποίηση του 66% του ΑΔΜΗΕ. Το ακυρώσαμε. Πάρτε μια κόκκινη γραμμή, λοιπόν, κύριε Βαρβιτσιώτη, επειδή μιλήσατε για κόκκινες γραμμές. Σχεδιάζατε τη μικρή ΔΕΗ. Το ακυρώσαμε. Πάρτε μια δεύτερη κόκκινη γραμμή», είπε και κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να απαντήσουν αν θέλουν το 17% να το πουλήσει το ΤΑΙΠΕΔ, γιατί η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος έχει τοποθετηθεί.

Ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι εκείνο που κάνει σήμερα είναι μόνο υπονόμευση, με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, αλλά είναι μια τακτική που την αντιλαμβάνεται πολύ καλά ο κόσμος, παρά τη στήριξη που απολαμβάνει από τους καναλάρχες. «Ο κόσμος αναγνωρίζει την προσπάθεια και ανιδιοτέλεια αυτής της κυβέρνησης και αυτή η αναγνώριση μας γεμίζει δύναμη να προχωρήσουμε», είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Ο υπουργός ζήτησε επίσης από τη ΝΔ να απαντήσει ποια είναι η πρότασή της για τα ΕΛΠΕ στα οποία συμμετέχει το ελληνικό Δημόσιο με ποσοστό 35% και 42% έχει ο ιδιώτης μέτοχος.

«Το είχατε περάσει στο Ταμείο. Έχουμε δύο χρονιές που αυτή η διοίκηση των ημετέρων των κολλητών του ΣΥΡΙΖΑ έχει πετύχει ρεκόρ κερδών. Να το ιδιωτικοποιήσουμε και αυτό; Να φύγει το Δημόσιο και αυτόν τον κρίσιμο τομέα; Τι λέτε;», είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Δείτε το βίντεο:

1 σχόλιο

  1. Εδώ στήνεται νέα διαπλοκή εξ αρχής
    ===============================
    Όσοι αγοράζουν σήμερα ΔΕΝ αποσκοπούν σε υγιές επιχειρηματικό κέρδος!
    Εδώ στήνεται νέα διαπλοκή εξ αρχής. Δίνουν χρήματα για να φτιάξουν κανάλια που δεν θα βγάζουν κέρδος – θα έχουν πιθανότατα ζημίες – αλλά θα στηρίζουν την κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ) με αφανή ανταλλάγματα αλλού.
    *Αντί να εξυγιάνουν την ιδιωτική τηλεόραση από την διαπλοκή, φτιάχνουν ένα σύστημα που μπορεί να λειτουργήσει ΜΟΝΟΝ ως νέα διαπλοκή.
    *Αντί να καθαρίσουν τη βρωμιά, τη θεσμοθετούν!
    *Και επί πλέον, χτίζουν «πύργους στην άμμο»! Γιατί η πραγματική ελεύθερη τηλεόραση πλέον θα περνάει από ΜΗ αδειοδοτημένα δορυφορικά κανάλια!
    *Με έδρα την Κύπρο ή τις Βρυξέλλες, ή το…Λίχνεσταϊν.
    *Θα γεμίσουν τα μπαλκόνια και οι στέγες με «δορυφορικά πιάτα» σ’ όλη τη χώρα: Κι όσοι πληρώσουν τώρα για να αδειοδοτηθούν, θα έχουν τεράστιο πρόβλημα! «Χορηγία» στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κάνουν…
    *Κι από κάπου περιμένουν να «αποζημιωθούν» βεβαίως, βεβαίως…
    *Και για να τελειώνουμε: Ασφαλώς οι παλαιοί διαπλεκόμενοι δεν ήταν όλοι τους τα «καλύτερα παιδιά». Αλλά όταν βλέπουμε τους καινούργιους, με συγχωρείτε, αλλά κάποιοι τουλάχιστον είναι χειρότεροι. Μα πολύ-πολύ χειρότεροι…

    *Βεβαίως ορισμένοι από τους παλιούς ήταν εργολάβοι ή προμηθευτές του Δημοσίου. Και οι καινούργιοι είναι επίσης εργολάβοι, όταν δεν είναι… υπόδικοι για βαρύτατα αδικήματα!
    *Και μια προειδοποίηση στο ΣΥΡΙΖΑ: Το ΠΑΣΟΚ είχε τη διαχρονική εύνοια των «καναλαρχών» του παρελθόντος. Αυτό ΔΕΝ έσωσε το ΠΑΣΟΚ από την κατάρρευση, ούτε τον ΓΑΠ από την εξαφάνιση.
    *Ούτε και ένα νέο σύστημα καναλαρχών, που θα στηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ, θα σώσει τον Τσίπρα από τη μοίρα του ΓΑΠ.
    Άλλωστε, οι παλαιοί καναλάρχες, τους οποίους τώρα βρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ όλοι τους τον στήριξαν! Μα όλοι τους…
    *Και στις εκλογές του 2015 και όλο το προηγούμενο διάστημα!
    Ολόκληρη η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2012-2015 για «ανθρωπιστική κρίση» (τώρα κανείς δεν μιλάει πια γι’ αυτό),
    *για τις «αυτοκτονίες που αυξήθηκαν» (τώρα κανείς δεν μιλάει πια ούτε γι’ αυτό),
    *για τους «πλειστηριασμούς που ετοίμαζε» τάχα η προηγούμενη κυβέρνηση για «να πάρουν τα σπίτια του κόσμου». Αυτό ΔΕΝ συνέβη επί προηγούμενης κυβέρνησης! **Τώρα ξεκίνησαν οι πλειστηριασμοί, αλλά κανείς δεν μιλάει, Ούτε γι’ αυτό!
    Μ’ άλλα λόγια, όλη η αριστερόστροφη προπαγάνδα κυριαρχούσε «στα κανάλια της διαπλοκής» και τότε.
    Και τώρα, όλο αυτό το σύστημα της αριστερόστροφης προπαγάνδας έχει χρεοκοπήσει. Και πάνε να το αναστήσουν με… νέα πρόσωπα, πολύ χειρότερα από τα προηγούμενα. Τόσο ανόητοι είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση