GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΡΟΣΕΞΤΕ! ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΕΙΑ (Σκουρλέτη) να εκδίδει κάθε μήνα η ΔΕΗ λογαριασμούς...

‎ ΝΙΚΟΣ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ .  Προτείνει ο υπουργός Ανάπτυξης Π. Σκουρλέτης στην ΔΕΗ να εκδίδει λογαριασμούς κάθε μήνα. Δε συμφωνώ για ένα ...


 Προτείνει ο υπουργός Ανάπτυξης Π. Σκουρλέτης στην ΔΕΗ να εκδίδει λογαριασμούς κάθε μήνα. Δε συμφωνώ για ένα και μόνο λόγο! Τα έξοδα αποστολής θα διπλασιαστούν και εξηγώ. Οι πελάτες είναι περίπου 5.5 εκατομμύρια.
1)Τα ΕΛΤΑ για κάθε ένα φάκελο που στέλνει η ΔΕΗ πληρώνει γύρω στα 0.2 ευρώ περίπου. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό τα έξοδα αποστολής είναι 1.1 εκατομμύρια ευρώ.
2) 5.5 εκατομμύρια φάκελοι για να μπουν μέσα οι λογαριασμοί από τρία λεπτά το λιγότερο κόστος ο καθένας στο σύνολο κοστίζουν 165000 ευρώ.
3) 5.5 εκατομμύρια χαρτιά Α4 είναι 11000 πακέτα των 500 φύλλων. Το κάθε πακέτο το βάζω με 3.5 ευρώ δηλαδή σύνολο 38500 ευρώ
4) Τα μελάνια κόκκινο μπλε και μαύρο χρώμα που θα χρειαστούν για να τυπωθούν τόσοι λογαριασμοί δε θα κοστίζουν 3000 ευρώ, στην τύχη το βάζω το νούμερο!
Να δούμε τώρα τι θα κοστίσει στην ΔΕΗ η κάθε μηνιαία έκδοση λογαριασμών που προτείνει ο υπουργός Ανάπτυξης Π. Σκουρλέτης :
1100000
165000
+ 38500
3000
____________
1.430.300 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα κοστίζει η έκδοση των λογαριασμών στην ΔΕΗ.
Επειδή μου αρέσει να κάνω λογαριασμούς το προχωρώ παρακάτω.
Αυτή την στιγμή τα χρέη προς την ΔΕΗ είναι 3 δις ευρώ!
Διαιρώντας τα 3 δις ευρώ με το 1430300 βρίσκουμε ότι είναι περίπου 209. Τι είναι το 209; Είναι οι μήνες και σε χρόνια είναι 17 περίπου. Εξηγώ λοιπόν ότι εάν η ΔΕΗ τα επόμενα 17 χρόνια εκδίδει λογαριασμούς κάθε μήνα, θα της κοστίσει 3 δις ευρώ όσο είναι το σημερινό χρέος.
Άρα με δύο λόγια θα είναι μεγάλη βλακεία εάν εκδίδει κάθε μήνα λογαριασμούς. Ο 36μηνος διακανονισμός που έχει δημιουργήσει θα διευκολύνει αρκετούς στην εξόφληση τους. Όταν εισπράξουν τα χρέη τότε το 1.5 εκατομμύριο που θα γλιτώνει από την μη έκδοση των λογαριασμών μπορεί να το διαθέτει σε πολλά άλλα καλά πράγματα. Εγώ προτείνω να εκδίδει τρεις λογαριασμούς το χρόνο αντί έξι που είναι τώρα και θα γλιτώσει άλλα 4.5 εκατομμύρια ευρώ να αγοράσει φάρμακα και γαζες για τα νοσοκομεία που έχουν ελλείψεις τεράστιες!

1 σχόλιο

  1. Μεγαλύτερη βλακεία είναι να πληρώνω κάθε δίμηνο διπλο λογαριασμό και να μην εχω, διότι αλλιώς είναι να πληρώνω 150 ευρώ καί αλλιώς να πληρώνω κάθε δυο μήνες 300 πού βέβαια δεν εχω, οπότε μια καθυστέρηση πληρωμής γίνεται αυτόματα 600 ευρώ.απλά μαθηματικά, και ας βάλει η δεη υπαλλήλους να δουλευόυν καθε μήνα και να μην κάνει οικονομία αυτή εις βάρος της τσέπης μας .Γειά στα χέρια αυτού που θα αλλάξει τον τρόπο πληρωμής ανά μήνα και μάλιστα χωρίς extra χρέωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση