GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας σε Στουρνάρα: Να έχουμε κόκκινο τηλέφωνο, να μιλάμε

Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να αποκλιμακωθεί η ένταση στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιάννη Στουρνάρα, ωστόσο, η καχυποψία...


Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να αποκλιμακωθεί η ένταση στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιάννη Στουρνάρα, ωστόσο, η καχυποψία μεταξύ των δυο πλευρών παραμένει.
«Να μιλούμε απευθείας. Να έχουμε κόκκινο τηλέφωνο, να μιλάμε, όπως έχω με τον Ερντογάν, αν και με αυτόν δεν μιλάω», είπε σε κάποια στιγμή ο Πρωθυπουργός στον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, φράση χαρακτηριστική της προσπάθειας να πέσουν οι τόνοι, καθώς οι δυο άνδρες διαθέτουν τριψήφιο τηλέφωνο και μπορούν να ομιλούν ανά πάσα στιγμή.
Αλέξης Τσίπρας και Γιάννης Στουρνάρας συμφώνησαν ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμιά σκιά στη θεσμική σχέση της κυβέρνησης με την Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και ότι δεν υπάρχει σχέδιο εκπαραθύρωσης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.
Παράλληλα, όμως, υπήρχαν και αιχμές τόσο από την μια όσο και από την άλλη πλευρά.
«Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της. Κανένας δεν μπορεί και δεν δικαιούται να παρέμβει στο έργο της», ανέφερε χαρακτηριστικά κυβερνητική πηγή μετά τη συνάντηση.
«Υπάρχει πόρισμα του SSM και της ΤτΕ που καλύπτει μια μεγάλη περίοδο. Αυτό ναι, θα δοθεί στη Δικαιοσύνη», δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας.
«Η κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη σημασία στον ανεξάρτητο ρόλο του Διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Ελλάδας» φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός στον Γ. Στουρνάρα.
Η δικαστική έρευνα, άλλωστε, όπως και το πόρισμα για την τράπεζα Αττικής, που πολλοί το συσχετίζουν και με δάνεια που έχουν δοθεί στον κ. Καλογρίτσα, αναμένεται να δοκιμάσουν στο μέλλον τις σχέσεις των δυο πλευρών, παρά το χθεσινό «μορατόριουμ».
«Πάει καλύτερα η υπόθεση των κόκκινων δανείων»
«Εργαζόμαστε για την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, σε μια φάση που αρχίζουν και εμφανίζονται θετικά σημάδια, όπως η μείωση των κόκκινων δανείων, η σταδιακή επιστροφή καταθέσεων και υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομίας», δήλωσε χθες η πηγή του Μεγάρου Μαξίμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι «πάει καλύτερα η υπόθεση των κόκκινων δανείων το τελευταίο διάστημα και συνεπώς πάει καλύτερα η οικονομία», γεγονός που ικανοποιεί το Μέγαρο Μαξίμου.
«Έχει σπιλωθεί η σύζυγός μου»
«Η σύζυγός μου, με την οποία ζω 40 χρόνια, αισίως φέτος συμπληρώσαμε 40 χρόνια, θα μπορούσα να σας διαβεβαιώσω ότι είναι το πιο έντιμο ειλικρινές, δημιουργικό και στοργικό άτομο που υπάρχει στον πλανήτη αυτό. Έχει σπιλωθεί εδώ και πολύ καιρό με την ιστορία αυτή, υπερασπίζεται τον εαυτό της μονή της, με τον ικανό συνήγορό της και θα συνεχίσει να το κάνει», δήλωσε σχετικά ο κ. Στουρνάρας.
Σε αυτό, όπως είπε, έχει βεβαίως την άμεση συμπαράστασή του και σημείωσε ότι αυτό δεν μπορεί να βάλει σκιές στις σχέσεις της ΤτΕ με την κυβέρνηση.
Η σύζυγός μου έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη και θα χειριστεί το θέμα αυτό μόνη της, είπε ο κεντρικός τραπεζίτης, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση