GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Linasexclusive: Το ελληνικό χειροποίητο κόσμημα από τη Βέροια στον Καναδά

Μία ελληνική οικογενειακή επιχείρηση με έδρα τη Βέροια και αντικείμενο την κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων κατόρθωσε σε μόλις τέσσερα...


Μία ελληνική οικογενειακή επιχείρηση με έδρα τη Βέροια και αντικείμενο την κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων κατόρθωσε σε μόλις τέσσερα χρόνια, μέσα στην περίοδο της κρίσης, να γίνει γνωστή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά ν' απλώσει τα φτερά της και στο εξωτερικό, φτάνοντας - προς το παρόν- μέχρι τον Καναδά. Ψυχή αυτής της προσπάθειας, μια νέα γυναίκα, η σχεδιάστρια κοσμημάτων Λίνα Τουπεκτσή που μιλάει στο ΑΠΕ -ΜΠΕ για τα βήματα που οδήγησαν στη δημιουργία της επιχείρησης Linasexclusive και για τα σχέδιά της για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας.
"Σε αυτή τη διαδρομή που ξεκίνησε από τις εφηβικές καλλιτεχνικές αναζητήσεις, το ταξίδι της δημιουργίας ήταν συνεχές με πολλούς πειραματισμούς. Ξεκίνησα με τη ζωγραφική παίρνοντας μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, πέρασα στην αγιογραφία και την κεραμική και κατέληξα την αναζήτηση μου με το σχεδιασμό και την κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων. Ξεκίνησα από μεράκι και αγάπη να φτιάχνω περιορισμένα σε αριθμό, αλλά με εξαιρετικά υλικά και μοναδικό σχεδιασμό κοσμήματα, τα οποία όμως είχαν μεγάλη απήχηση. 'Έτσι παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, πήραμε την απόφαση το 2012, να ξεκινήσουμε μια οικογενειακή επιχείρηση που πλέον απασχολεί και συνεργάτες. Μια επιχείρηση που κάνει το ελληνικό χειροποίητο κόσμημα Linasexclusive να ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα αλλά και το Εξωτερικό" διηγείται με πάθος η κ.Τουπεκτσή και εκφράζει την πεποίθηση ότι "η ανάπτυξη μπορεί να έρθει από την περιφέρεια αρκεί να υπάρχει η σωστή δόση εξωστρέφειας".
Τα χρόνια αυτά δεν έλειψαν τα εμπόδια, τα οποία δεν ανέκοψαν πάντως, τη θετική εξέλιξη της εταιρείας ,με την κ. Τουπεκτσή να αποκαλύπτει τα μυστικά της ανοδικής πορείας: "Ο ανταγωνισμός στον κλάδο του κοσμήματος είναι μεγάλος και κυρίως προέρχεται από το εισαγόμενο κόσμημα. Παρόλα αυτά καταφέραμε να κερδίσουμε την αγάπη και την προτίμηση των πελατών μας. Καινοτομία σε υλικά και διαφοροποίηση στον σχεδιασμό είναι τα δυο ισχυρά ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα που όχι μόνο μας κράτησαν ζωντανούς μέσα στην κρίση, αλλά κατορθώσαμε να έχουμε και σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Οι δυσκολίες και τα εμπόδια που συναντήσαμε ήταν πολλά αλλά η επιμονή, το πάθος και η αγάπη μας για ότι κάνουμε όχι μόνο δεν μας σταμάτησε αλλά αποτέλεσε και το εφαλτήριο μας για ακόμα μεγαλύτερους στόχους".
Όπως σημειώνει η κ. Τουπεκτσή παρά την οικονομική κρίση "τα χειροποίητα κοσμήματα τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει δυναμικά την εμφάνισή τους". Η ίδια κάνοντας τον απολογισμό της δικής εταιρείας τονίζει: "Η πορεία των Linasexclusive σε αυτά τα μόλις 4 χρόνια αποδεικνύει ότι οι τολμηροί νικούν. Σήμερα, τα χειροποίητα κοσμήματα μας βρίσκονται σε 65 καταστήματα στην Ελλάδα, σε καταστήματα μόδας, σε εκθέσεις γνωστών ξενοδοχείων στην Ελλάδα, αλλά και σε προθήκες κοσμηματοπωλείων. Το 2015 ξεκινήσαμε τις εξαγωγές με πρώτη χώρα τον Καναδά, ενώ πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η συνεργασία μας με δύο καταστήματα μόδας και αξεσουάρ στη Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λευκωσία. Η χειμερινή μας συλλογή παρουσιάζεται από 10-18.9.2016, στην 81η ΔΕΘ, περίπτερο 5, stand 8, ενώ από 16-19.9.2016 συμμετοχή θα έχει η εταιρεία μας στη Μostra Rota της Αθήνας, αίθουσα 1, διάδρομος Η, αίθουσα 34Α στο Metropolitan Expo. Στόχος μας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου μας στην ελληνική αγορά με σταθερά βήματα τα επόμενα δυο χρόνια, καθώς επίσης και η συμμετοχή μας από το 2018 σε εκθέσεις του εξωτερικού έτσι ώστε να προωθήσουμε τις Ελληνικές δημιουργίες σε κάθε μεριά του πλανήτη".
Για την κ. Τουπεκτσή "η έμπνευση είναι μια συνεχής διεργασία". "Δεν σταματάω ποτέ να σκέπτομαι ακόμα και τις ώρες που κοιμάμαι. Επηρεάζομαι από τα ρούχα, από τις τάσεις της μόδας, ακόμα και από τα ίδια τα υλικά όταν τα έχω μπροστά μου. Άλλοτε μια δημιουργία είναι αποτυπωμένη στο μυαλό μου και έτοιμη να υλοποιηθεί και άλλοτε απλώνοντας τα υλικά μπροστά μου ξεκινάει ένα ταξίδι πειραματισμού που καταλήγει σε ένα ανέλπιστο και όμορφο αποτέλεσμα. Στα Linasexclusive χρησιμοποιούμε όλα τα υλικά (ημιπολύτιμους λίθους, πέρλες, μαργαριτάρια, πορσελάνες, σμάλτο, δέρμα και suede, κορδόνια, βελούδο, λάβα, εκτός από χρυσό και ασήμι) που μπορούν να δώσουν ζωή στην έμπνευσή μου, δημιουργώντας μοναδικά κομμάτια για όσες επιλέγουν να εκφράσουν τις ιδιαίτερες στιλιστικές προτιμήσεις τους μέσα από ένα διαφορετικό, εναλλακτικό χειροποίητο κόσμημα".
Τα χειροποίητα κοσμήματα της Linasexclusive "απευθύνονται σε όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτου στυλ και ηλικίας που θέλουν να αισθάνονται όμορφα φορώντας ένα ιδιαίτερο κόσμημα. Που θέλουν να ξεχωρίζουν φορώντας ένα κόσμημα γεμάτο αγάπη, φτιαγμένο με ψυχή. Τα κοσμήματα μας φαίνονται ακριβά, όμως δεν είναι, είναι απόλυτα προσιτά ακόμα και για την εποχή μας.
Όσες κυρίες ενδιαφέρονται να μάθουν τι κοσμήματα προτείνει η Linasexclusive για το 2017, η κ.Τουπεκτσή λέει: "Ο χειμώνας του 2017 φέρνει μαζί του εκτός από τις γιορτές και μια προσιτή πολυτέλεια. Γιορτινή είναι και η χειμωνιάτικη σειρά που έχουμε δημιουργήσει με κυρίαρχα υλικά τις πέρλες, το βελούδο και τα κρύσταλλα. Θέλουμε η λάμψη των κοσμημάτων μας να συμπληρώνει την λάμψη των πελατών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση