GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Na Mlijecnom Putu: Ο Κουστουρίτσα επιστρέφει στη Βενετία για το Χρυσό Λιοντάρι

Na Mlijecnom Putu , ή (με τον αγγλόφωνο τίτλο) On The Milky Road. Με την ιστορία αγάπης ενός γαλατά, με μια μυστηριώδη γυναίκα από την ...


Na Mlijecnom Putu, ή (με τον αγγλόφωνο τίτλο) On The Milky Road. Με την ιστορία αγάπης ενός γαλατά, με μια μυστηριώδη γυναίκα από την Ιταλία, επιστρέφει ο Εμίρ Κουστουρίτσα στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας, διεκδικώντας για ακόμη μια φορά το Χρυσό Λέοντα.
Αν και ιστορία αγάπης πάντως, η νέα ταινία του Σέρβου σκηνοθέτη έχει αντιμιλιταριστικό μήνυμα.
Πρόκειται για την ιστορία ενός γαλατά που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου ενός πολέμου και η ζωή του ανατρέπεται από την άφιξη μια μυστηριώδους Ιταλίδας. Η ταινία είναι μεταξύ των 20 ταινιών που συναγωνίζονται για τον Χρυσό Λέοντα.
«Θέλω να βρεθώ εκτός αυτής της ανταγωνιστικής κινηματογραφικής ζωής όπου είναι σημαντικό το εάν θα νικήσεις ή όχι» είπε ο 61χρονος δημιουργός σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, προσθέτοντας ότι η όλη εμπειρία δημιουργεί πολύ άγχος και στρες.
«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνω άλλες νέες ταινίες, όχι όμως άλλο ανταγωνισμό» υπογράμμισε.
Ο Εμίρ Κουστουρίτσα κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το 1981 με την ταινία "Θυμάσαι τη Ντόλυ Μπελ;" (Do You Remember Dolly Bell?) σε ηλικία μόλις 27 ετών.
Ο πολυπράγμων δημιουργός δηλώνει ότι τώρα θέλει να επικεντρώσει την ενέργειά του στην καλλιέργεια βιολογικών φρούτων και να φτιάχνει χυμούς στην φάρμα του. Θα κάνει μια ταινία όταν «νιώσω ότι πρέπει» να το κάνω, πρόσθεσε.
Στην ταινία On The Milky Road ο Κουστουρίτσα πρωταγωνιστεί, ενσαρκώνοντας τον γαλατά, μαζί με την Ιταλίδα ηθοποιό Μόνικα Μπελούτσι. Ο Εμίρ Κουστουρίτσα έγραψε το σενάριο και σκηνοθέτησε την ταινία, που είναι η πρώτη σε διάστημα εννέα ετών, ενώ χρειάστηκε σχεδόν 4 χρόνια για να την ολοκληρώσει.
«Την ονομάζω την πολιτική μου δήλωση καθώς έχω αναμείξει δύο βασικούς δημιουργούς της ανθρώπινης ζωής: την αγάπη και τον πόλεμο» επισήμανε ο σκηνοθέτης, υπογραμμίζοντας ότι νιώθει θλίψη βλέποντας ανθρώπους να συνεχίζουν να σκοτώνονται σε συρράξεις, 20 χρόνια μετά τον πόλεμο στα Βαλκάνια.
«Ο πόλεμος έχει γίνει σχεδόν μεταφυσικός» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση