GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Psarokokalo: Έρχεται το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Για 10 η χρονιά, το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Αθήνας, Psarokokalo, είναι γεγονός. Το φεστιβάλ διοργανώνετα από 15 έω...


Για 10η χρονιά, το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Αθήνας, Psarokokalo, είναι γεγονός.
Το φεστιβάλ διοργανώνετα από 15 έως 21 Σεπτεμβρίου και οι προβολές θα γίνουν στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ και στο ΤΗΕ ΒΟΧ Αthens.
Στα πλαίσια του φεστιβάλ υπάρχει ξεχωριστό διαγωνιστικό τμήμα αφιερωμένο στην ελληνική παραγωγή, ένα δεύτερο στην Οικολογία. Φέτος θα παρουσιαστεί και το  πρώτο διαδραστικό κινηματογραφικό event.
Το νέο διαγωνιστικό τμήμα είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην ελληνική παραγωγή, η οποία έχει κάνει αλματώδη πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Η ιδέα βρήκε θερμή ανταπόκριση από την πλευρά των δημιουργών καθώς το φεστιβάλ δέχτηκε περίπου 100 συμμετοχές για το νέο τμήμα. Το τελικό πρόγραμμα, το οποίο θα προβληθεί σε 2 μέρη, περιλαμβάνει 12 από ενώ, η τελική επιλογή του νικητή εναποτίθεται και πάλι στο κοινό.
Φέτος, σε πρώτη πανελλαδική προβολή, παρουσιάζεται ακόμη το πρώτο διαδραστικό κινηματογραφικό event που γυρίστηκε ποτέ: To Late Shift, η πρώτη μεγάλου μήκους παραγωγή χτισμένη πάνω στο πρωτοποριακό κινηματογραφικό format CtrlMovie.
Το κοινό έχει τη δυνατότητα να πάρει αποφάσεις για λογαριασμό του πρωταγωνιστή μέσω ενός application στο smartphone τους και με βάση τις επιθυμίες της πλειοψηφίας να καθορίσουν την πορεία της ταινίας. Έτσι κάθε προβολή είναι μια διαφορετική ταινία, με διαφορετική εξέλιξη, που διαδραματίζεται σε διαφορετικούς χώρους. Η ταινία μπορεί να έχει διάρκεια από 70 έως 90 λεπτά, ανάλογα με τις επιλογές των θεατών. Η ταινία ολοκληρώθηκε το Μάρτιο του 2016 και προβλήθηκε ήδη σε μεγάλα φεστιβάλ όπως οι Κάννες και το Locarno, ενώ ακολουθούν τα BFI London Film Festival, Raindance και New York FF το φθινόπωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση