GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υεμένη – Τουλάχιστον 140 οι νεκροί από την αεροπορική επιδρομή εναντίον επικήδειας τελετής

Τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 520 τραυματίστηκαν απο τις αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν επικήδεια τελετή στη Σαναά τ...


Τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 520 τραυματίστηκαν απο τις αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν επικήδεια τελετή στη Σαναά της Υεμένης.

Οι επιδρομές αποδίδονται στον, υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, συνασπισμό, ο οποίος όμως σε ανακοίνωσή του αρνήθηκε την ευθύνη.

Τα αεροπορικά πλήγματα είχαν ως στόχο δημόσια αίθουσα όπου είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες άνθρωποι για να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατο του πατέρα του υπουργού Εσωτερικών της διοίκησης των Χούτι.

Ανάμεσά τους βρίσκονταν πολλά στελέχη του σιιτικού αντάρτικου κινήματος της Υεμένης, που έχει καταλάβει την πρωτεύουσα Σαναά εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια, εναντίον του οποίου μάχεται ο αραβικός συνασπισμός που είναι σύμμαχος της, αναγνωρισμένης από τη διεθνή κοινότητα, κυβέρνησης της χώρας.

"Η ανθρωπιστική κοινότητα της Υεμένης είναι σοκαρισμένη και εξοργισμένη από τις σημερινές αεροπορικές επιδρομές που είχαν ως στόχο ένα δημόσιο χώρο όπου χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί σε μια επικήδεια τελετή", τόνισε ο μόνιμος συντονιστής των Ηνωμένων Εθνών για την ανθρωπιστική βοήθεια στην Υεμένη, Τζέιμι Μακ Γκόλντρικ, σημειώνοντας πως ο μέχρι τώρα απολογισμός βασίζεται σε "αρχικές αναφορές του υγειονομικού προσωπικού".

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση