GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

1o Φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου στο Σάο Παολο

Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου σήκωσε για πρώτη φορά αυλαία στο Σάο Πάολο και θα διαρκέσει έως τις 16 Οκτωβρίου. Φιλοδοξεί να αποτυ...


Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου σήκωσε για πρώτη φορά αυλαία στο Σάο Πάολο και θα διαρκέσει έως τις 16 Οκτωβρίου.
Φιλοδοξεί να αποτυπώσει την πορεία και τον πλούτο του ελληνικού κινηματογράφου από την δεκαετία του 1930 έως σήμερα, μέσα από 12 ταινίες ορόσημα, όπως το ψηφιακά αποκατεστημένο διαμάντι της συλλογής της Ταινιοθήκης, η Αστέρω, με ζωντανή μουσική συνοδεία του διακεκριμένου βραζιλιάνου πιανίστα Φάμπιο Λουζ (Fabio Luz).
Το Φεστιβάλ διοργανώνουν η Ταινιοθήκη της Βραζιλίας σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στο Σάο Πάολο.
Στην Βραζιλία θα παρευρεθεί ο σκηνοθέτης Τάσος Μπουλμέτης για να παρουσιάσει την ταινία του Νοτιάς.
Θα προβληθούν οι ταινίες: Αστέρω του Δημήτρη Γαζιάδη (1929), Ο δράκος του Νίκου Κούνδουρου (1956) ,Τζίμης ο τίγρης του Παντελή Βούλγαρη( 1966), Πρόσωπο με πρόσωπο του Ροβήρου Μανθούλη (1966), Χάππυ Νταίη του Παντελή Βούλγαρη (1976), Γλυκιά Συμμορία, του Νίκου Νικολαΐδη (1983), Αθήνα, της Εύας Στεφανή (1995), Από την άκρη της πόλης του Κωνσταντίνου Γιάνναρη (1998), Ακρόπολις της Εύα Στεφανή (2001), Πάρβας, 'Αγονη γραμμή του Γεράσιμου Ρήγα (2008 ), Στο λύκο των 'Αραν Χιουζ, Χριστίνας Κουτσοσπύρου (2013), Νοτιάς του Τάσου Μπουλμέτη (2016).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση