GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Στινγκ έγινε 65 και... εξομολογείται

Η δημιουργικότητά του; Ανεξάντλητη. Το μουσικό φάσμα του; Τεράστιο. Το σίγουρο είναι ότι ο Στινγκ μπορεί να ισχυριστεί ότι από τα τέλη ...


Η δημιουργικότητά του; Ανεξάντλητη. Το μουσικό φάσμα του; Τεράστιο. Το σίγουρο είναι ότι ο Στινγκ μπορεί να ισχυριστεί ότι από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 βρίσκεται στην κορυφή της ποπ και ροκ μουσικής σκηνής. Σήμερα ο Βρετανός καλλιτέχνης γιορτάζει τα 65α γενέθλιά του και μίλησε για τη ζωή του στην γερμανική εφημερίδα «Tagesschau».
Ο Στινγκ πέρασε την παιδική του ηλικία σε ένα προάστιο του Νιουκάστλ και το σπίτι του είχε ως θέα ένα ναυπηγείο. Για πολλές δεκαετίες όμως εργάστηκε στη Νέα Υόρκη, στο σταυροδρόμι της 57η με την 9η Λεωφόρο, κοντά στο Μπρόντγουεϊ, που οι μουσικοί διασχίζουν κάθε μέρα πηγαίνοντας προς τα στούντιο. Έτσι μιλώντας σε μία τηλεοπτική του συνέντευξη για το νέο του άλμπουμ «57th&9th» που θα κυκλοφορήσει στις 11 Νοεμβρίου τόνισε ότι «κάθε πρωί περνάνε από αυτήν την διασταύρωση για να πάνε στη δουλειά τους. Είναι μία επικίνδυνη διασταύρωση, θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα».
Πριν από 13 χρόνια ο Γκόρντον Σάμερ, όπως είναι το πραγματικό όνομα του Στινγκ κυκλοφόρησε το άλμπουμ «Sacred Love», δίνοντας το δικό του στιλ, με επιρροές από την κλασική και τη μεσαιωνική μουσική. Ο τελευταίος του δίσκος «The last ship» αποτέλεσε την μουσική επένδυση για το ομώνυμο μιούζικαλ που ανέβηκε στο Μπρόντγουεϊ, ενώ την επόμενη χρονιά θα ανέβει και σε σκηνή του Λονδίνου.
Ο Στινγκ επανέρχεται με ένα νέο άλμπουμ και ήδη έχει κυκλοφορήσει το πρώτο σιγκλ με τίτλο «I can’t stop thinking about you». «Η έκπληξη αποτελεί το πιο σημαντικό στοιχείο για τη μουσική. Όταν συνθέτω, θέλω να προκαλώ την έκπληξη με τα τραγούδια που περιλαμβάνω στο άλμπουμ μου. θέλω να ικανοποιώ τις προσδοκίες των θαυμαστών μου. Η νέα μου δουλειά είναι όλα αυτά… είναι απλά ροκ εν ρολ», δήλωσε ο τραγουδιστής.
Το νέο του άλμπουμ ο Βρετανός καλλιτέχνης, που έχει στο ενεργητικό του 12 βραβεία Γκράμμι, ένα Emmy και τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ, το έγραψε μόλις σε δύο μήνες και είναι μία κατάθεση ψυχής που αναφέρεται στις παγκόσμιες προκλήσεις, όπως την κλιματική αλλαγή και την προσφυγική κρίση. Στο τραγούδι του «50.000» εκφράζει την ανησυχία του για το γεγονός ότι τόσοι πολλοί συνάδελφοί του έχουν χάσει τη ζωή τους το τελευταίο διάστημα και οι περισσότεροι από αυτούς είναι νεότεροί του.
«Πολλοί καλλιτέχνες έχουν φύγει. Ο Πρινς, ο Ντέιβιντ Μπόουι, ο Λέμι, ο Γκελ Φρέι και ο φίλος μου ηθοποιός και σκηνοθέτης Άλαν Ρίκμαν. Είμαι ένας άνθρωπος που το μεγαλύτερο μέρος της ζωής, βρίσκεται πίσω μου… σκέφτομαι τη δική μου παροδικότητα», είπε.
Από την άποψη αυτή ο Στινγκ βλέπει ως δώρο το γεγονός πως μπορεί να γιορτάσει τα 65α γενέθλιά του. «Είμαι χαρούμενος που είμαι υγιής, που κάνω μία δουλειά που μου αρέσει δεν μπορώ να παραπονεθώ», λέει ο μουσικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση