GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γερμανία: Η αστυνομία κρατεί δύο άτομα στην πόλη Τσέμνιτς

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι κρατεί δύο άτομα μετά το ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολύσει σήμερα σε κατοικημένη περιοχή της πόλης Τσέμν...


Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι κρατεί δύο άτομα μετά το ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολύσει σήμερα σε κατοικημένη περιοχή της πόλης Τσέμνιτς στην ανατολική Γερμανία για τον εντοπισμό ενός 22χρονου Σύρου, ύποπτου για την προετοιμασία βομβιστικής επίθεσης, και πρόσθεσε ότι "υλικά ιδιαίτερα εκρηκτικά" βρέθηκαν σε διαμέρισμα όπου πραγματοποίησε έφοδο νωρίτερα.

Η αστυνομία δεν διευκρίνισε αν μεταξύ των δύο ατόμων κρατείται και ο 22χρονος Σύρος Τζάμπερ Αλμπάκρ.

"Υλικά ιδιαίτερα εκρηκτικά" βρέθηκαν στο διαμέρισμα στο Τσέμνιτς, έγραψε στο Twitter η αστυνομία της Σαξονίας, προσθέτοντας ότι πρόσθετα μέτρα θα ληφθούν προληπτικά για την απομάκρυνση περισσότερων κατοίκων από την περιοχή.

Οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους. "Η περιοχή που έχει αποκλειστεί είναι τότε μεγάλη που δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μια απειλή για τον τοπικό πληθυσμό", δήλωσε ο Τομ Μπέρνχαρντ, εκπρόσωπος του γραφείου ποινικών ερευνών του κρατιδίου της Σαξονίας.

Εκατοντάδες αστυνομικοί, ανάμεσά τους κομάντος ειδικών αποστολών, μετέχουν στη μεγάλη επιχείρηση αναζητώντας τον Τζάμπερ Αλμπάκρ, μετά την έφοδο και την έρευνα στο διαμέρισμά του όπου ο ύποπτος δεν ήταν μέσα.

Η αστυνομία της Σαξονίας απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία γνωρίζουν για τον άνδρα αυτόν.

Η ανάπτυξη της αστυνομίας έγινε έπειτα από σήμα των υπηρεσιών πληροφοριών εσωτερικού, παρότι παραμένουν ασαφή το "πού, πότε, πώς και γιατί" της σχεδιαζόμενης επίθεσης, δήλωσε ο Μπέρνχαρντ. Ο εκπρόσωπος είπε ακόμη ότι είναι αδιευκρίνιστο πόσοι ύποπτοι μπορεί να εμπλέκονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση