GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΚΡΗΞΗ βόμβας στα Εξάρχεια! Στόχος το βιβλιοπωλείο ή η εισαγγελέας Τσατάνη;

Έκρηξη σημειώθηκε στις 22:40 χθες το βράδυ  από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε στο βιβλιοπωλείο "Ελεύθερη Σκέψη&qu...

Έκρηξη σημειώθηκε στις 22:40 χθες το βράδυ  από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε στο βιβλιοπωλείο "Ελεύθερη Σκέψη" επί της οδού Ιπποκράτους 112, στα Εξάρχεια, ωστόσο στην ίδια πολυκατοικία και συγκεκριμένα στον 1ο όροφο διαμένει η εισαγγελέας εφετών Γεωργία Τσατάνη, για την οποία η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου είχε διατάξει πειθαρχική έρευνα για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Βγενόπουλου, ενώ στην επιτροπή της Βουλής, ζήτησε να μην γίνει κατά την κατάθεσή της προβολή του προσώπου της γιατί χειρίζεται υποθέσεις τρομοκρατίας.



Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα αγνώστου στην Εφημερίδα των Συντακτών και στην ιστοσελίδα Zougla στις 22:18, που προειδοποιούσε για το χτύπημα και τόνιζε πως δεν είναι φάρσα. Ωστόσο, η αστυνομία είναι έντονα προβληματισμένη καθώς η έκρηξη σημειώθηκε λίγα λεπτά νωρίτερα από ότι ο άγνωστος είχε πει. Μάλιστα την ώρα της έκρηξης είκοσι λεπτά πριν τις 12, αντί 10 λεπτών αργότερα, η αστυνομία εκκένωνε ακόμη την περιοχή.
Μάλιστα, έδωσε χρονικό όριο μισής ώρας. Ο άγνωστος είπε πως η βόμβα έχει τοποθετηθεί επί της οδού Ιπποκράτους 112, χωρίς να διευκρινίζει όμως αν ήταν για το βιβλιοπωλείο ή για την εισαγγελέα που μένει ακριβώς από πάνω...



Ο αυτοσχέδιος, μάλλον ωρολογιακός, εκρηκτικός μηχανισμός, ήταν τοποθετημένος μέσα σε μία πλαστική σακούλα, μπροστά από ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο και στο πεζοδρόμιο. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, στο βιβλιοπωλείο και σε τζαμαρίες πολυκατοικιών, ευτυχώς δίχως να τραυματιστεί κανείς.

Στόχος η εισαγγελέας λέει ο δικηγόρος της
Η εισαγγελέας ενδεχομένως είχε συνοδό αστυνομικό όχι όμως και φρουρά. Στην περιοχή έσπευσαν περιπολικά για να απομακρύνουν εγκαίρως τον κόσμο και όντως δέκα λεπτά πριν τις 11 το βράδυ η βόμβα μικρής ισχύος εξερράγη, ευτυχώς δίχως να προκληθεί κανείς τραυματισμός, παρά μόνο υλικές υλικές.
Ο δικηγόρος της κ. Τσατάνη Θέμης Σοφός δήλωσε ότι η έκρηξη έγινε στην είσοδο της οικίας της εισαγγελέως και ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί ανάμεσα σε δυο αυτοκίνητα.
Ο κ. Σοφός πρόσθεσε επίσης, ότι η εισαγγελέας Τσατάνη είχε ζητήσει αύξηση των μέτρων για την ασφάλειά της, αλλά η Πολιτεία είχε μειώσει τη φρούρηση.

1 σχόλιο

  1. Δεν ξέρω αν ήταν για το βιβλιοπωλείο ή για την εισαγγελέα, πάντως, στόχος ήταν ή ελεύθερη σκέψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση