GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πού πίνουμε καλό καφέ στην Αθήνα

Με τον όρο specialty coffee αναφερόμαστε στην εξαιρετική ποιότητα του καφέ, η οποία ξεκινάει από τον τρόπο παραγωγής του και καταλήγε...


Με τον όρο specialty coffee αναφερόμαστε στην εξαιρετική ποιότητα του καφέ, η οποία ξεκινάει από τον τρόπο παραγωγής του και καταλήγει στον τρόπο που μας σερβίρεται.

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερα στέκια που δημιουργούνται με σκοπό να υπηρετήσουν τον ποιοτικό καφέ εμφανίζονται στην πόλη, αναγάγοντας την παρασκευή του σε τέχνη.

Συγκεντρώσαμε δέκα στέκια στην Αθήνα όπου ο καφές είναι κάτι παραπάνω από... επιστήμη, για όλους εσάς που δηλώνετε αμετανόητοι λάτρεις του, αλλά και για όσους έχετε την περιέργεια να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα.

The Underdog

Tο The Underdog ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα all day της πόλης για την μεγάλη εξειδίκευσή του στον καφέ. Και πώς μεταφράζεται αυτό, εκτός από τους βραβευμένους barista που συναντάμε πίσω από την χαμηλή μπάρα του;

Ο Τάσος Δεληχρήστος (ιδιοκτήτης του The Underdog) επιλέγει καφέδες εξαιρετικής ποιότητας από διάφορα σημεία του κόσμου (Αιθιοπία, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Βραζιλία κ.α.), καβουρδίζει τους κόκκους ο ίδιος με ιδιαίτερη προσοχή και μαζί με το εξειδικευμένο team που έχει δημιουργήσει σερβίρει στο κοινό καφέ που ακολουθεί πιστά τη φιλοσοφία του specialty coffee.

Σημειώστε, μάλιστα, ότι το The Underdog διοργανώνει και αντίστοιχα σεμινάρια από τα οποία μπορείτε να αποκτήσετε και πιστοποιήσεις.

Πληροφορίες
Ηρακλειδών 8, Θησείο, τηλ. 2130 365393, www.underdog.gr, fb page: The Underdog

Just Made 33

Στο Just Made 33 πίνουμε καφέ της νεοσύστατης μεν, βραβευμένης πολλάκις δε, εταιρείας επεξεργασίας καφέ ανώτερης ποιότητας, Sapid Coffee Roasting Co, τον οποίο προετοιμάζει με ιδιαίτερη μαεστρία ο Κώστας Κομνηνάκης.

Ο καφές Sapid θα σας εθίσει από την πρώτη γουλιά, ενώ ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει ότι στο Just Made 33 βρίσκουμε κάποια blends σε αποκλειστικότητα.

Μερικές από τις σημαντικότερες διακρίσεις της εταιρείας είναι η κατάκτηση της 1ης θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καφέ Cezve/Ibrik που πραγματοποιήθηκε στο Dubai και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καφέ Cezve/Ibrik, καθώς και της 2η θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Coffee & Good Spirits.

Σημειώστε, μάλιστα, ότι η Sapid Coffee Roasting Co είναι αποκλειστικός συνεργάτης και αντιπρόσωπος σε Ελλάδα και Κύπρο του πιο ακριβού καφέ στον κόσμο, ROSS KOPI.

Πληροφορίες
Ευαγγελιστρίας 33, τηλ. 215 5258062, www.justmade33.gr, fb page: JUST MADE 33

Warehouse

Με χαλαρό και ταυτόχρονα προσεγμένο χώρο, φιλική ατμόσφαιρα και ένα περιβάλλον που κρατάει το ενδιαφέρον, αυτή η "αποθήκη" στα Εξάρχεια έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που σε κάνουν να την αποκαλέσεις άμεσα στέκι σου.

Το Warehouse, λοιπόν, είναι ένα all day speciality coffee, wine & cocktail bar που δημιουργήθηκε με πολύ μεράκι και αγάπη, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνογνωσία του καφέ, το κρασί, τα cocktails και τις προσεγμένες γεύσεις για να αποτελέσει σημείο αναφοράς στη διαχρονική γειτονιά των Εξαρχείων.

Το Warehouse, λοιπόν, πίνει καφέ από υψηλής ποιότητας χαρμάνια και μονοποικιλιακούς από επιλεγμένες χώρες παραγωγής καφέ παγκοσμίως, δείχνοντας, ωστόσο, ιδιαίτερη αδυναμία σε εκείνα από Λατινική Αμερική και Αφρική. Μάλιστα, για την εκχύλιση του καφέ φίλτρου χρησιμοποιούνται συγκεκριμένες τεχνικές έτσι ώστε ο καφές σας να σας σερβίρεται πάντα φρέσκος.

Πληροφορίες
Μαυρομιχάλη & Βαλτετσίου 21, Αθήνα, τηλ. 215 540 8002, www.warehouseproject.gr, fb page: Warehouse

Mind the cup

Είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα στέκια στον πεζόδρομο της Αιμιλίου Βεάκη στο Περιστέρι. Και όχι άδικα, αν αναλογιστεί κανείς ότι το 2014 συμπεριλήφθηκε στη λίστα του νεοϋορκέζικου Buzzfeed με τα 25 coffee shops παγκοσμίως που πρέπει να επισκεφτεί κάποιος στην ζωή του έστω και μία φορά.

Με βιομηχανικό design και άκρως φιλική ατμόσφαιρα γίνεται αμέσως στέκι.

Στο χώρο αδιαμφισβήτητα κυριαρχούν τα αρώματα από τον φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ που καβουρδίζεται στην αντίστοιχη μηχανή, ψηλά στο βάθος του Mind the cup. Με εξαιρετική γεύση και προσεγμένη ποιότητα, ο καφές του συγκαταλέγεται στους καλύτερους της πόλης.

Ρωτήστε τον barista που σας τον φτιάχνει για τα χαρακτηριστικά του. Μπορείτε, επίσης, να αγοράσετε και για το σπίτι από διαφορετικές ποικιλίες από διάφορες φάρμες του κόσμου.

Πληροφορίες
Αιμιλίου Βεάκη 29, Περιστέρι, τηλ. 210 5776010, fb page: Mind The Cup

Kaya

Κρυμμένο σε μια στοά επί της Βουλής, στο κέντρο της Αθήνας, η φιλοσοφία του ακολουθεί κυρίως τα ιταλικά πρότυπα, καθώς πίνεις τον καφέ στο πόδι ή τον παίρνεις στο χέρι.

Ωστόσο, αξίζει να το επισκεφτείτε αν σας βγάλει ο δρόμος γιατί η εμπειρία καφέ που προσφέρει συγκαταλέγεται, κατά κοινή ομολογία, σε αυτές που πρέπει να ζήσετε, ειδικά όσοι είστε λάτρεις του ποιοτικού καφέ.

Με χαρμάνια από Αιθιοπία, Ελ Σαλβαδόρ, Βραζιλία, Κολομβία κ.α. θα γίνει σίγουρα ο αγαπημένος σας και λόγω τιμής.

Πληροφορίες
Βουλής 7, τηλ. 213 0284305, fb page: Kaya spirit

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση