GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ψηφιακό απολυτήριο, κατάργηση πανελλαδικών και εισαγωγικό έτος στα ΑΕΙ

Σαρωτικές αλλαγές προετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας τόσο στο Λύκειο όσο και στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ όλης της χώρας. Ο υπουργός Παιδείας, ...


Σαρωτικές αλλαγές προετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας τόσο στο Λύκειο όσο και στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ όλης της χώρας. Ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, έστειλε χθες επιστολή στον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων κ. Κώστα Γαβρόγλου να προχωρήσει τις διαδικασίες για τη συζήτηση στη Βουλή της κατάργησης των πανελλαδικών εξετάσεων.

Επιπλέον σχεδιάζονται αλλαγές όπως ψηφιακό απολυτήριο, κατάργηση των τμημάτων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και εισαγωγικό έτος στις σχολές.

Αν και το υπουργείο Παιδείας ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει καμία ειλημμένη απόφαση για αλλαγές, οι διαρροές από τις επιτροπές διαλόγου αφθονούν: διετές Λύκειο με τράπεζα θεμάτων, νέα εξεταζόμενα μαθήματα, εθνικό απολυτήριο και πλήρης αλλαγή της διάρθρωσης των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ είναι μερικές από αυτές.

«Τουλάχιστον σε πρώτη φάση, η διαδικασία που ακολουθείται και σήμερα για τις Πανελλαδικές δεν θα αποφευχθεί, αντίθετα θα διατηρηθεί», σημειώνει στον «Ελεύθερο Τύπο» ο πρόεδρος της Επιτροπής του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία κ. Αντώνης Λιάκος και συνεχίζει: «Η βαθμολόγηση του απολυτηρίου θα πρέπει να γίνει κεντρικά, ώστε να επιτευχθεί η διαφάνεια, όπως ακριβώς γίνεται όλα αυτά τα χρόνια στις εισαγωγικές εξετάσεις. Για το μέλλον όμως υπάρχει σειρά προτάσεων που αφορά την ένταξη της ψηφιακής τεχνολογίας στο σχολείο. Οι μαθητές θα μπορούν να κάθονται μπροστά από τον υπολογιστή και να εξετάζονται. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, η βαθμολόγηση μπορεί να γίνει αυτόματα, εντός πέντε λεπτών από τον υπολογιστή».

Δεν είναι η πρώτη φορά που από το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζονται σε νέου τύπου εξετάσεις με ψηφιακή μορφή. Υπενθυμίζεται ότι ήδη υπάρχει νομοσχέδιο που αφορά το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας, με στόχο τη θέσπιση της ηλεκτρονικής εξέτασης. Εργαλεία γι’ αυτό θα είναι ο υπολογιστής, τα ακουστικά, τράπεζα θεμάτων και αυτόματη αξιολόγηση όπου είναι δυνατόν.

Όλα τα παραπάνω καταγράφονται και στο πόρισμα του Αντώνη Λιάκου, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος έσπευσε να αποπροσανατολίσει το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης για την τράπεζα θεμάτων, σημειώνοντας ότι είναι άδικο να επικεντρώνονται τα δημοσιεύματα στο εν λόγω εργαλείο, όταν γίνονται προσπάθειες για συνολική αναβάθμιση του Λυκείου με σειρά προτάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση