bbn

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016

  ΠΟΙΟΣ ΝΙΚΗΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ;

  Από τον Αντώνη Κρούστη.

  Ίσως ο σημαντικότερος λόγος που έγινε η συζήτηση για τη διαφθορά στη Βουλή να ήταν η αναμενόμενη επικράτηση του κ . Τσίπρα έναντι του κ. Μητσοτάκη. Η σύγκριση προφανώς και ήταν άνιση όταν έχεις να συγκρίνεις τα 40 χρόνια της μεταπολίτευσης με τα δυο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ.

  Τα βέλη του πρωθυπουργού εναντίον του διεφθαρμένου συστήματος ήταν αμείλικτα. Μια χούφτα τραπεζίτες έδιναν δάνεια σε άλλη μια. Ολιγαρχία τη λεν. Ναι, αυτής της ενημέρωσης. Η οποία θα υποστήριζε κυρίως τα δυο κόμματα εξουσίας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

  Είχε δίκιο ο πρωθυπουργός; Προφανώς και είχε . Περιέγραφε όμως ένα συγκεντρωτικό κρατικίστικο σύστημα εξουσίας που δεν μπορεί να ξεφύγει από τη μοίρα του, δηλαδή την παραγωγή διεφθαρμένων πολιτικών.

  Όλοι όμως θα περίμεναν η πρώτη φορά Αριστερά με το «κληρονομικό» δικαίωμα της ηθικής ακεραιότητας να σπάσει αυτό το απόστημα. Μάταια όμως. Η αναπαραγωγή του παλιού βρήκε νέα έκφραση με άλλους πρωταγωνιστές.

  Άδραξε την ευκαιρία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και απέδειξε τι;

  Ότι σε όλα αυτά τα χρόνια στο σύστημα αυτό συμμετείχε , αναλογικά με το ποσοστό της, και η Αριστερά, η οποία όταν έγινε κυβέρνηση αναπαρήγε το παλιό σαν να το ήξερε από χρόνια.

  Δεν έχει ουσία η αντιπαράθεση των κατηγοριών, ούτε το επικοινωνιακό ταλέντο των ομιλητών τόσο , όσο η αποφασιστικότητα των αντρών να αλλάξουν την νοοτροπία άσκησης της εξουσίας.

  Ε! αυτός που φάνηκε από την συζήτηση με τι μέτρα θα αλλάξει το τοπίο, ήταν αυτός που φαινομενικά θα ήταν στη δυσκολότερη θέση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λοιπόν προς έκπληξη όλων κατέθεσε 12 μέτρα κατά της διαπλοκής, στα οποία καμία πτέρυγα της βουλής δεν τοποθετήθηκε. Γεγονός που τον στέφει νικητή της συζήτησης για τη διαφθορά και την διαπλοκή.
  Fileleftheros1966.blogspot.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  2 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 17 Οκτ 2016, 3:33:00 π.μ.

  Κάθισα εννιά ώρες μπροστά στην τηλεόραση για να παρακολουθήσω τη συζήτηση στη Βουλή... Και αυτό που διαπίστωσα είναι πως είμαι βαριά άρρωστος.... Μπορεί ένας άνθρωπος που είναι καλά στα μυαλά του να ξοδεύει μια ολόκληρη μέρα μόνο και μόνο για να απολαύσει τον μαζοχισμό του;

  Γιατί περί αυτού πρόκειται.... Καμιά σκέψη, κανένα επιχείρημα, καμιά σύγκρουση ή αντιπαράθεση ιδεών..... Τα λεγόμενα κόμματα του ευρωπαϊκού τόξου διαφοροποιούνται μόνο στις βρισιές και στις εξυπνάδες...

  Το δρομολόγιό τους είναι ίδιο και καθορισμένο από την Ε.Ε.... Εξαίρεση αποτελεί το ΚΚΕ που κάνει τη σωστή ανάγνωση της πραγματικότητας, αλλά ΑΔΥΝΑΤΕΊ να χαράξει πολιτική, με συνέπεια να συμπαρίσταται στο σύστημα σαν ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ψάλτης...

  Και φυσικά η Χ.Α. που είναι το τρίτο κόμμα στη Βουλή και ξέρει πολύ καλά να επωφελείται από τη σήψη του συστήματος.... Γιατί, παρά το γεγονός ότι είναι μια εγκληματική οργάνωση, δεν παύει να είναι και μια σημαντική πολιτική δύναμη (πάνω από ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ. ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΟΥΣ)... Σε αυτό όλοι μας έχουμε την τάση να εθελοτυφλούμε και θα το βρούμε μπροστά μας... Και όταν το ΚΑΤΑΛΆΒΟΥΜΕ ίσως να είναι αργά...

  Κατά τα άλλα, είχαμε το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ... Μια πρώτη γεύση πήραμε από την εκστρατεία προσωπολατρίας του Τσίπρα, το νόημα του συνεδρίου.... 2.800 πιστοί ΠΉΓΑΝ για προσκύνημα στο γήπεδο Τάε Κβον Ντο όπου ΜΠΈΙΚΕ η ταφόπλακα σε αυτό που λέγαμε ΑΡΙΣΤΕΡΆ..

  Θα ΤΟ ευλογήσει ο μακαριότατος Φώτης Κουβέλης, ο παραγνωρισμένος θεωρητικός του ΣΥΡΙΖΑ, που συντόμως θα αποκατασταθεί με τιμές και θα αποκτήσει δικαιωματικά και μια σοβαρή κυβερνητική θέση....Οι αγώνες τώρα δικαιώνονται... Αλλά δυστυχώς ξεχάστηκε ο μέγας ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ Λεωνίδας Κύρκος, που ήδη από την εποχή της χούντας ήθελε μια ΑΡΙΣΤΕΡΆ που να είναι ΔΕΞΙΆ και ο εγγυητής του συστήματος... Ο ίδιος μπορεί να απέτυχε σε αυτό, αλλά τον δικαίωσε πλήρως ο Τσίπρας.

  Και για τους νεότερους, να θυμίσουμε πως η χούντα του Παπαδόπουλου είχε καταλάβει το αδιέξοδό της και ήθελε πάση θυσία να νομιμοποιηθεί... Έκανε μια «φιλελευθεροποίηση» με τον πεπειραμένο ακροδεξιό πολιτικό Μαρκεζίνη, που είχε εξαγγείλει εκλογές-απάτη...

  Το ΚΚΕ και το ΠΑΚ του Ανδρέα Παπανδρέου τις είχαν καταγγείλει... Όμως ο Λεωνίδας Κύρκος και άλλα στελέχη του ΚΚΕ εσ. είδαν μια ευκαιρία να νομιμοποιηθούν σε ένα απόλυτα χουντικό περιβάλλον!!!!..

  Η ιστορία είναι παλιά, αλλά αυτές οι απόψεις κυριάρχησαν στον μετέπειτα Συνασπισμού για να μεταλαμπαδευτούν στον ΣΥΡΙΖΑ και από εκεί να μεταφερθούν στην κυβερνώσα ΔΕΞΙΆ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ..... Η αριστερή πτέρυγα του κόμματος κατάλαβε την πραγματικότητα πολύ ΑΡΓΆ και όταν το κακό είχε γίνει...

  Η εκλογή Τσίπρα ως αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ ήταν το ορόσημο για την εξαφάνιση της Αριστεράς και την οριστική και αμετάκλητη προσχώρησή της στους πυλώνες του συστήματος... Γι’ αυτό έγινε ασμένως αποδεκτή από το ΣΎΣΤΗΜΑ ως κυβέρνηση..

  Περικλής Κοροβέσης.

  Ανώνυμος είπε... 17 Οκτ 2016, 3:34:00 π.μ.


  Και αυτό σημαίνει πως η ΑΡΙΣΤΕΡΆ θα πρέπει να ξαναρχίσει από την αρχή, αν βέβαια έχει ακόμη κάποιο νόημα ο όρος που χρησιμοποιώ.... Ο όρος ΑΡΙΣΤΕΡΆ έχει χάσει πια κάθε μαγεία και γοητεία.... Για να τα βρει κάποιος αυτά, πρέπει να ανατρέξει στην Ιστορία....

  Όχι στη σημερινή πραγματικότητα που τη σηματοδοτεί ο, κατά τα άλλα συμπαθής, Νίκος Καρανίκας και σύμβουλος του πρωθυπουργού, δηλαδή το άμεσο περιβάλλον του που βρίσκεται πάνω από υπουργούς και υπερυπουργούς, διότι αυτοί είναι υπάλληλοι των Βρυξελλών....

  Λογικό είναι κάθε αξιωματούχος στην οποιαδήποτε βαθμίδα να στηρίζεται σε ένα φιλικό περιβάλλον (άσχετα από το τι θα προκύψει μετά)... Η αντιπολίτευση έπεσε να τον φάει ζωντανό τον Νίκο Καρανίκα... Ποιο ήταν το λάθος του;;;;; Ήταν ειλικρινής με τον εαυτό του... Η κουλτούρα του ήταν η κ. Μενεγάκη και αυτήν υποστήριξε ευθαρσώς... Πού είναι το κακό;;; Κατά την άποψή μου πουθενά.... Και εδώ μόνο διαπιστώσεις μπορούμε να κάνουμε.... Συμφωνούμε ή διαφωνούμε.... Η κουλτούρα της κ. Μενεγάκη, διά του συμβούλου του κ. Τσίπρα, βρίσκεται στο περιβάλλον του πρωθυπουργού... Και ίσως έτσι να εξηγείται και το μεγάλο επικοινωνιακό ταλέντο του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.

  Όλα τα ιστορικά φαινόμενα έχουν αρχή, μέση και τέλος.... Και από αυτόν τον νόμο δεν μπορεί να ξεφύγει και η ιστορική ΑΡΙΣΤΕΡΑ.... Επέζησε για δεκαετίες, άντεξε απηνείς διωγμούς, πλήρωσε τις ιδέες της με βαρύ τίμημα αίματος και πάντοτε είχε αναφορά στις λαϊκές μάζες και τους εξωπεταγμένους του συστήματος.... Και συχνά είχε ηγηθεί ή εμψυχώσει κινήματα αντίστασης....

  Όχι πάντοτε με τον καλύτερο τρόπο ούτε βέβαια όλες τις φορές με επιτυχία.... Εντούτοις ήταν απέναντι στην εξουσία (θεωρητικά τουλάχιστον).... Τώρα φοράει τον μανδύα της κρατικής εξουσίας και βρίσκεται απέναντι σε αυτά που ιστορικά πρέσβευε.... Αυτά επιβεβαιώνονται από 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ... Η ΔΕΞΙΆ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΈΧΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΚΌΜΜΑ ΤΗΣ..

  Περικλής Κοροβέσης.

  Item Reviewed: ΠΟΙΟΣ ΝΙΚΗΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ; Rating: 5 Reviewed By: Press- gr