GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το κόμμα με τις δυο ουρές κατεβαίνει στις εκλογές στην Ουγγαρία

Ένα σατιρικό ουγγρικό κόμμα ανακοίνωσε σήμερα ότι προτίθεται να κατέβει στις βουλευτικές εκλογές του 2018, καθώς θεωρεί ότι ήταν άκρω...


Ένα σατιρικό ουγγρικό κόμμα ανακοίνωσε σήμερα ότι προτίθεται να κατέβει στις βουλευτικές εκλογές του 2018, καθώς θεωρεί ότι ήταν άκρως επιτυχημένη η εκστρατεία γελοιοποίησης του δημοψηφίσματος που διεξήχθη την Κυριακή για το μεταναστευτικό, στην οποία καλούσε τους ψηφοφόρους να ρίξουν άκυρο.

Περίπου 223.000 Ούγγροι, δηλαδή το 6,3% των ψηφοφόρων, επέλεξε το "άκυρο" στο δημοψήφισμα με το οποίο η κυβέρνηση τους ζητούσε να ψηφίσουν "ναι" ή "όχι" στη μετεγκατάσταση προσφύγων από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς την έγκριση του ουγγρικού κοινοβουλίου.

Σε σύνολο 8,2 εκατομμυρίων εγγεγραμμένων και 3,3 εκατομμυρίων που ψήφισαν στο δημοψήφισμα, το ποσοστό των άκυρων συνιστά ρεκόρ όλων των εποχών, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο, και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν ζητήσει από τους υποστηρικτές τους να ψηφίσουν άκυρο ή να μποϊκοτάρουν το δημοψήφισμα.

"Πολλοί άνθρωποι ακολούθησαν τη σύστασή μας και για αυτό αποφασίσαμε να κατέβουμε στις εκλογές" του 2018, εξήγησε ο Γκέργκο Κόβατς, ο ηγέτης του Κόμματος του Σκύλου με τις Δυο Ουρές (MKKP) που εδώ και χρόνια σατιρίζει τον λαϊκισμό του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν.

Το MKKP αισιοδοξεί ότι θα καταφέρει να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες υπογραφές για να κατεβάσει υποψήφιους βουλευτές, αν και αναγνωρίζει ότι το προεκλογικό πρόγραμμά του "αναμφίβολα δεν θα είναι σοβαρό".

Το δημοψήφισμα της Κυριακής θεωρήθηκε άκυρο λόγω χαμηλής συμμετοχής (το 40% των εγγεγραμμένων). Ωστόσο, το 98,32% όσων ψήφισαν ακολούθησαν τη σύσταση της κυβέρνησης και τάχθηκαν κατά της μετεγκατάστασης των προσφύγων.

Για να σατιρίσει το δημοψήφισμα, το Κόμμα του Σκύλου με τις Δυο Ουρές είχε αναρτήσει εκατοντάδες αφίσες που παρωδούσαν τα μηνύματα της κυβέρνησης. "Γνωρίζετε ότι, μόνο στη Λιβύη, ένα εκατομμύριο μετανάστες θέλουν να έρθουν στην Ευρώπη;" έγραφε μια από τις αφίσες της κυβέρνησης που συσχέτιζε επίσης τους μετανάστες με την τρομοκρατία και τη βία.

"Γνωρίζετε ότι ένας Ούγγρος έχει περισσότερες πιθανότητες να δει μπροστά του ένα Ούφο παρά έναν μετανάστη;" και "Γνωρίζετε ότι γίνεται πόλεμος στη Συρία;" απαντούσαν οι αφίσες του Σκύλου με τις Δυο Ουρές.

Πηγή ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση