Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016

  "ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ Ο κ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ!"

  ΥΠΕΡ ΤΗΣ CETA Η ΕΛΛΑΔΑ

  Την επικύρωση της συμφωνίας CETA μεταξύ Ε.Ε. και Καναδά από την Ελλάδα επιβεβαίωσε ο αρμόδιος Υπουργός κος Σταθάκης στη χθεσινή συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τις διατλαντικές συμφωνίες. Η Greenpeace καταδικάζει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και τονίζει ότι κανένας από τους κινδύνους που φέρνει η συμφωνία δεν έχει περιοριστεί. Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί και έχει ηθική υποχρέωση να αλλάξει τη στάση της και να ψηφίσει ενάντια στην επικύρωση της ερμηνευτικής δήλωσης της συμφωνίας στο Έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Εμπορίου στις 18 Οκτωβρίου.

  Ο κύριος Σταθάκης θεωρεί ότι η ερμηνευτική δήλωση της CETA βελτιώνει σημαντικά το περιεχόμενό της και επιλύει σημαντικά επίμαχα ζητήματα. Επιπλέον αναγνωρίζει οφέλη για την ελληνική οικονομία όπως για τη ναυτιλία και τις επενδύσεις. H ερμηνευτική δήλωση όμως που διέρρευσε χθες(1), δεν περιλαμβάνει καμία πρόβλεψη που να μετατοπίζει τη στόχευση της συμφωνίας από την προώθηση των συμφερόντων των πολυεθνικών στην προάσπιση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων των πολιτών.(2)

  «Καμία συμφωνία που σχεδιάστηκε πίσω από κλειστές πόρτες από και για τις πολυεθνικές και θυσιάζει κεκτημένα δικαιώματα της κοινωνίας των πολιτών, δεν μπορεί να έχει θετικό πρόσημο ούτε επιδέχεται βελτιώσεις της τελευταίας στιγμής. Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί ακόμα να πει όχι στη CETA. Ο κος Σταθάκης καλείται να επιλέξει αν θα είναι υπουργός των Ελλήνων ή υπουργός των πολυεθνικών», δήλωσε η Ναταλία Τσιγαρίδου, υπεύθυνη της εκστρατείας ενάντια στις TTIP, CETA και TiSA στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace.

  (1) http://www.greenpeace.org/greece/el/news/118508/118517/2016/CETA-leaks/
  (2) Ανάλυση των σημείων της ερμηνευτικής δήλωσης: http://www.greenpeace.org/eu-unit/en/News/2016/Leaked-EU-Canada-joint-declaration-has-legal-weight-of-a-holiday-brochure-Greenpeace/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  1 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 8 Οκτ 2016, 11:02:00 π.μ.

  Την έχουμε χάσει την μπάλα οι μαλάκες.Θα κατακτηθούμε από την ισχυρή οικονομία μας και την ανταγωνιστικότητα. Έχουνε ιδιωτικοποιήσει όλο τον κόσμο. Αυτοί βγάζουν απλώς (παρα)νόμουςγια τα συμφέροντα των εταιριών.

  Item Reviewed: "ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ Ο κ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ!" Rating: 5 Reviewed By: Press- gr