GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η δύση αγνόησε πως ο λαός της Συρίας διέπεται από "Εθνο"-Μπολσεβικισμό*... κι ήρθε η ήττα!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας http://nikosklitsikas.gr/ Όλβιος όστις ιστορίης έσχεν μάθησιν Ευριπίδης , 480 - 406 π.Χ. ( Τυχερός αυ...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://nikosklitsikas.gr/
Όλβιος όστις ιστορίης έσχεν μάθησιν
Ευριπίδης, 480 - 406 π.Χ.
(Τυχερός αυτός που...
διδάχτηκε ιστορία)

Όταν η δύση σχεδίασε την μεγαλύτερη επιχείρηση του 21ου αιώνα, την "αραβική άνοιξη made in usa" -τον παγωμένο σκοταδιστικό μεσαίωνα- για την ολοκληρωτική της κυριαρχία στη βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή, με στόχο το Ιράν, βασίστηκαν στη πετυχημένη "συνταγή"-Αλ Κάιντα με την νέα μορφή των "εξεγερμένων για δημοκρατία", το χαλιφάτο.
Ένας σχεδιασμός που θεωρητικά θα έβαζε εκ νέου στην περιοχή και τους νεοαποικιοκράτες της "μεγάλης δημοκρατικής ευρωπαϊκής οικογένειας", με μπροστάρηδες τη "σοσιαλιστική" Γαλλία (πρώην κτήτορας της Συρίας), την Αγγλία και την επίσης "αριστερή" κυβέρνηση της Ιταλίας. Χώρες που καταλήστευσαν όλους αυτούς τους λαούς.
Όμως... "Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα" (Καρλ Μαρξ).
Από αρχαιοτάτων χρόνων ο έλεγχος της Μεσοποταμίας ήταν κι είναι ο Ευφράτης ποταμός. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η Καλλινίκη (Ράκκα), η πανέμορφη, νύφη του Ευφράτη... ήταν το "κλειδί" και γι' αυτό την επέλεξαν οι Μακεδόνες κι ειδικότερα ο Μακεδόνας βασιλιάς του ελληνιστικού βασιλείου των Σελευκιδών, ο Σέλευκος Β' Καλλίνικος. Βασιλιάς της Συρίας (246 – 226), πρωτότοκος γιος του Αντιόχου και της Λαοδίκης (σημερινή Λατάκια), που η προσωνυμία του σημαίνει «όμορφος νικητής» ή «αυτός που πετυχαίνει όμορφες νίκες»!
Ένα "χρυσό μήλο" (το μήλον της έριδος) για την δύση με κύριους συμμάχους την Τουρκία και το Ισραήλ, ώστε να αποκτηθεί ο απόλυτος έλεγχος της περιοχής, ακόμη και την περίοδο του "ψυχρού πολέμου", όπως παρατηρούμε σε σκίτσο περιοδικού της Τσεχοσλοβακίας το 1958. Μόνον που σήμερα η "συμμαχία" της δύσης διευρύνθηκε με την προσθήκη όλων των αραβικών μοναρχικών και δικτατορικών καθεστώτων (Σαουδική Αραβία, Κατάρ...) και τον συντονισμό τους από το Ισραήλ.
Η δύση αγνόησε την ιστορία, αγνόησε πως ο λαός της Συρίας διέπεται από "Εθνο"-Μπολσεβικισμό*... κι ήρθε η ήττα! [* "΄Εθνο΄-Μπολσεβικισμός"... ο νεολογισμός στον τίτλο απαλλοτριώθηκε από το άρθρο του Γ. Σιώζου, Εμείς οι "Έθνο" - Μπολσεβίκοι, θέλουμε Ελεύθερη Πατρίδα και Πανανθρώπινη τη Λευτεριά], ή τέλος πάντων από τον ιστορικό ρόλο που διαδραμάτισε στη Συρία ο Στρατηγός Hafez Al Assad.(1930 – 10 Ιούνη 2000): "H πατρίδα είναι πάνω από οτιδήποτε"!

Ο ηγέτης με Μπολσεβίκικη κουλτούρα (σπουδές στην ΕΣΣΔ) που κτύπησε στη ρίζα το φεουδαρχικό καθεστώς κι έδωσε αξιοπρέπεια και ανθρώπινη διαβίωση στον Σύρο πολίτη. Όπως δεν μπορεί -κι έγιναν τεράστιες προσπάθειες (Σημίτης, ΓΑΠ, Βενιζέλος, Γεννηματά... με τη σοσιαλδημοκρατία κι όχι τον σοσιαλισμό)- να ξεριζώσει από τις καρδιές των απλών Ελλήνων πολιτών τον Ανδρέα, έτσι κανείς δεν μπορεί να ξεριζώσει από τις καρδιές του λαού της Συρίας τον λαϊκό ηγέτη τους Hafez Al Assad και σήμερα τον Bashar Al Assad. Όπως δεν μπορεί κανείς να ξεριζώσει από τις καρδιές του λαού της Κούβας τον Φιντέλ!
Μπορείς να παραπλανείς την ευρωπαϊκή και διεθνή κοινή γνώμη, με την αμέριστη συνδρομή ΟΛΩΝ των ΜΜΕ και δημοσιογράφων, περί "εμφυλίου" και "αιμοσταγούς καθεστώτος Άσαντ". Όμως, δεν μπορείς να παραπλανήσεις και να πείσεις τα εκατομμύρια Σύρων, που πρόσφεραν από την έναρξη της ιμπεριαλιστικής επίθεσης περισσότερους από 250.000 μάρτυρες για την υπεράσπιση της πατρίδας, πως είναι "αιμοσταγές καθεστώς" ο Άσαντ με τον αναδασμό της γης, την Δημόσια και Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τη Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση σε όλες της βαθμίδες σπουδών, την ανεξιθρησκεία, την κοσμική δικαιοσύνη, την ελευθερία έκφρασης (δύο Κομμουνιστικά Κόμματα στη βουλή, αλλά και στη σημερινή κυβέρνηση της Συρίας).
Τα "ινστιτούτα" που μελέτησαν και σχεδίασαν την "αραβική άνοιξη", αυτοί οι "εγκέφαλοι", αγνόησαν πως οι αντίπαλοι του σ' ολόκληρο τον πλανήτη τον αποκαλούσαν "γιο του Στάλιν". Μάλιστα, ήταν "ανέκδοτο" στις δυτικές εφημερίδες πως ο "σκληρός κι αιμοβόρος" Hafez συμπεριφερόταν όπως ο Στάλιν. Όταν δηλαδή, το 1941, αιχμαλωτίστηκε ο 30χρονος πρωτότοκος γιος του Σοβιετικού ηγέτη Yakov Dzhugashvili, που υπηρετούσε ως απλός χαμηλόβαθμος αξιωματικός στον Κόκκινο Στρατό κι Γερμανοί προσφέρθηκαν να τον ανταλλάξουν με αιχμάλωτο Γερμανό στρατηγό, ειδάλλως θα τον εκτελούσαν, ο Στάλιν πρόφερε στο επιτελείο του τη φράση "Έτσι να γίνει", αρνούμενος την ανταλλαγή. Βέβαια, δεν είχαν καταλάβει, ούτε θα καταλάβουν πως ο Σοβιετικός ηγέτης μετά από αυτή του την απόφαση... έκλαψε ώρες σαν μικρό παιδί.
Η φιλία μεταξύ της ΕΣΣΔ και της Συρίας θα γεννηθεί σχεδόν ταυτόχρονα με την ανεξαρτησία της χώρας. Μια σχέση που έγινε αδελφική κι εντάθηκε μετά την ανάληψη της εξουσίας, το 1963, από το Σοσιαλιστικό Αραβικό κόμμα Μπάαθ, που επιδιώκει την ενότητα του αραβικού κόσμου με στόχο να απελευθερωθούν οι αραβικοί λαοί.
Συνάντηση των αρχηγών κρατών της ΕΣΣΔ και της Συρίας

Στις δεκαετίες του '60 και του '70, η Σοβιετική Ένωση συνέβαλε ουσιαστικά στη δημιουργία μιας εθνικής βιομηχανίας στη Συρία, η οποία θα αντικαταστήσει τις εισαγωγές. Η ΕΣΣΔ θα προμηθεύσει αγαθά, μηχανικούς, επιστήμονες για την ανάπτυξη της βιομηχανίας πετρελαίου που ήταν το κλειδί για τη συριακή οικονομία, καθώς και την κατασκευή των σιδηροδρόμων, την ανάπτυξη στον τομέα της γεωργίας. Την ίδια στιγμή, χιλιάδες Σύροι σπούδασαν σε Σοβιετικά Πανεπιστήμια και Ακαδημίες.
Η Σοβιετική Ένωση πρόσφερε την εκπαίδευση σε περίπου 70.000 επιστήμονες, σε πολιτικά και στρατιωτικά στελέχη.
Υδροηλεκτρικός σταθμός του Ευφράτη
Η ΕΣΣΔ είχε ενεργό συμμετοχή στην κατασκευή του τεράστιου έργου στη Μέση Ανατολή, του υδροηλεκτρικού σταθμού του Ευφράτη, από τα σημαντικότερα έργα σ΄ολόκληρο τον κόσμο εκείνης της εποχής.
Η επισημοποίηση της συνεργασίας έγινε θεσμικά υλοποιήσιμη το 1980, όταν και οι δύο κυβερνήσεις υπέγραψαν τη Συνθήκη Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ της ΕΣΣΔ και της Συρίας. Σύμφωνα με την Συνθήκη, η Σοβιετική Ένωση έχει δεσμευτεί για την υπεράσπιση της Συρίας εάν δεχθούν επίθεση από ένα τρίτο μέρος. Η Συνθήκη αυτή καταδεικνύει τη στρατηγική σημασία της Συρίας για την ΕΣΣΔ, αλλά και το σημερινό ενδιαφέρον της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Με τη συνεργασία της ΕΣΣΔ, η Συρία έστειλε στο διάστημα το 1987 έναν Σύρο κοσμοναύτη (όνειρο απατηλό για δυτικές χώρες), τον Φαρίς Μουχάμεντ, ο οποίος στη διάρκεια της παραμονής του στο διαστημικό σταθμό Mir, μελέτησε και φωτογράφησε την έρημο της Συρίας και τον ποταμό Ευφράτη, ώστε να γίνει πράξη το μεγαλειώδες πρόγραμμα της γεωργικής ανάπτυξης της χώρας.

 
 
Anisimov, ο οποίος διευθύνει μια οργάνωση που συγκεντρώνει 1.500 από τα συνολικά 8.000 βετεράνους που υπηρέτησαν στη Συρία, έχει καλές αναμνήσεις από την αραβική χώρα και διατηρεί το πράσινο μπερέ και πολλές φωτογραφίες.
 Φωτογραφία που παρέχονται από τις ρωσικές Valeri Anisimov (δ), πρόεδρος της Ένωσης Βετεράνων της Συρίας, το 1983, ως στρατιώτης με τα ρωσικά στρατεύματα στη Δαμασκό για να αποτρέψει έναν πόλεμο με το Ισραήλ.
 1983... Σοβιετικά στρατεύματα στη Συρία αποτρέπουν ισραηλινή επίθεση...
 Η αλληλεγγύη της ευρωπαϊκής αριστεράς και παγκόσμιας αριστεράς (φυσικά καμία σχέση με την λεγομένη "ανανεωτική" κοσμοπολίτικη "αριστερά", που ελέγχεται από την "κοινωνία των πολιτών" του Σόρος), έχει ρίζες κοινών εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων κι έτσι έχουμε σήμερα το "σπάσιμο" του δολοφονικού εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον του λαού της Συρίας -Aυτή η Ευρώπη, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη χιτλερική Γερμανία...-, από την Κούβα, την Αρμενία, τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, τη Σερβία, την Κίνα, την Βενεζουέλα...
 
Σήμερα η Ρωσία, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τη Συνθήκη που δεσμεύει τις δύο χώρες, παρέχει μια ανεκτίμητη βοήθεια στη Συρία για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Η
Συνθήκη Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ της ΕΣΣΔ και της Συρίας (1980) δεν έχει καταγγελθεί από τη Ρωσία ή τη Συρία, συνεπώς το αίτημα της Συριακής κυβέρνησης προς τη Ρωσία για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, είναι ένας ακόμη ενισχυτικός παράγοντας του Διεθνούς Δικαίου.
Αντιστοίχως, οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΛάΟΣ σύναψαν προγράμματα (μνημόνια) με τους φίλους, συμμάχους κι εταίρους, τα οποία συνομολογεί, εφαρμόζει κι επεκτείνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ...
Ο εγκληματίας ναζί Χίτλερ πήρε αναγκαστικό δάνειο από την κατοχική κυβέρνηση της Ελλάδας και μάλιστα πλήρωσε δόση γι' αυτό... Η σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, την Ε.Ε. και "δανειστής" της πατρίδας μας, δεν το πληρώνει, αλλά και ούτε γίνεται απαιτητό, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο...
Η Ελληνοσυριακή φιλία και συνεργασία αιώνων και μάλιστα τον Μάρτη του ΄87 ήταν ο κύριος παράγοντας να πάψει η Τουρκία τις σωβινιστικές της επιβολές -Hafez Al Assad: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας»!-, σήμερα βρίσκει την Ελλάδα στρατευμένη στο πλευρό των "συμμάχων", των δανειστών, των εταίρων της "μεγάλης δημοκρατικής οικογένειας", της Γερμανίας που δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις της.
Δύο μέτρα και δύο σταθμά;
Άλλαξαν οι εποχές;
"Ρεαλισμός";
Τίποτα από όλα τα παραπάνω!
Απλώς πολιτικό προσωπικό κομπραδόρικο, κατώτερο των περιστάσεων, εξαγορασμένο, χωρίς εθνική ταυτότητα... Πως να σηκώσεις σήμερα -μέρα που ΄ναι- την Ελληνική Σημαία στο μπαλκόνι σου, όταν έχεις παραχωρήσει την Εθνική σου Ανεξαρτησία και Κυριαρχία; Όταν ακόμη και η σημαία σου είναι πλέον σύμβολο των τραπεζών, των "δημόσιων" υπηρεσιών (της περιουσίας του Ελληνικού λαού), των γερμανικών αεροδρομίων, του κινέζικου λιμανιού, του γερμανικού ΟΤΕ, του ιταλικού ΟΣΕ και πάει λέγοντας...
Όταν έχεις χάσει και τη σημαία σου, το σύμβολο σου... πως να κατανοήσεις τον αγώνα του λαού της Συρίας, την ενότητά του και το Λιοντάρι του Αραβικού Κόσμου, τον πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ;
 
Ηγέτης ενός Αδούλωτου κι Αδέσποτου λαού... που δίνει νικηφόρα τον αγώνα για τον λαό του και την πατρίδα, συνεχιστής ενός "Εθνο"-Μπολσεβικισμού!

Υ.Γ. Επειδή το απαιτεί η μέρα (που όμως δεν προσφέρεται για εορτασμούς, όταν έχεις παραχωρήσει θεσμικά την πατρίδα σου για 99 χρόνια, 35, 3 για άλλους και δεν έχει σημασία η χρονική διάρκεια... η προδοσία συντελείται είναι όταν την παραχωρείς ακόμη και για δευτερόλεπτα ή νοητά), ορισμένοι εκφράζουν λύπη και συμπάθεια για ότι τραβούν οι ανυπότακτοι λαοί, όπως αυτός της Συρίας και άλλοι...
Μια "απάντηση" έχουμε από την κόρη του Κομαντάντε Τσε, -το όνομα του έδωσε στο γιο του ο Τσίπρας- την Aleida Guevara...
Δεν είναι απάντηση, αλλά ένα μάθημα πάθους, πολιτικής συνέπειας, Ανεξαρτησίας, πατριωτισμού και το εξέφρασε πρόσφατα στη Ρώμη:
"Ανησυχείτε για την Κούβα;
Μα τι λέτε;
Εμείς ανησυχούμε για εσάς!
Αν οι λαοί της Ευρώπης δεν κατορθώνουν να υπερασπιστούν κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αγώνες... όταν δεν κάνουν εξέγερση απέναντι στον απάνθρωπο καπιταλισμό... αν οι λαοί δεν κατορθώνουν να καθορίσουν τις πολιτικές τους επιλογές... τι βοήθεια μπορείτε να δώσετε εσείς στην Κούβα;"

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση