Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

  ΚΟΛΑΦΟΣ! Παραιτήθηκαν δύο αντιπρόεδροι του ΣτΕ...

  Ραγδαίες ειναι οι εξελίξεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενόψει και της διάσκεψης για το Νόμο Παππά που αφορά στις τηλεοπτικές άδειες, μετά την παραίτηση - κόλαφο δύο αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας.

  Οι Χρήστος Ράμμος και Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, με επιστολές τους παραιτήθηκαν από μέλη της Ένωσης του ΣτΕ, χαρακτηρίζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε ως «μέγα ατόπημα», καταλογίζοντας της παράλληλα ότι λειτούργησε ως «γραφείο Τύπου» του κ. Σακελλαρίου. Μάλιστα χαρακτήρισαν ως περίπτωση "αρνησιδικίας" τη ματαίωση της επίμαχης διάσκεψης.

  Οι εξελιξεις οδηγούν στη σύγκληση γενικής συνέλευσης των μελών της Ένωσης του ΣτΕ για να εκλεγεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο την 13η Οκτωβρίου 2016.

  Το πρωτόγνωρο περιστατικό αφορά στην ανακοίνωση της Ένωσης των συμβούλων Επικρατείας η οποία αποδεχόταν εξ ολοκλήρου την προηγηθείσα ανακοίνωση του προεδρου του ΣτΕ, Νικ. Σακελαρίου εξαιτίας του "κλίματος που επιχειρήθηκε να διαμορφωθεί".

  Στις παραιτήσεις τους οι δύο σύμβουλοι αναφέρουν ότι το Δ.Σ. της Ένωσης του ΣτΕ αποδοκίμασε ως ψευδή, «όσα αντίθετα αναφέρονται στον Τύπο» με βάση όχι την δική της αντίληψη για τα πράγματα, αλλά την ανακοίνωση του πρόεδρου του δικαστηρίου, μετατρέποντας ουσιαστικά την Ένωση, για πρώτη φορά, σε γραφείο Τύπου του προέδρου του δικαστηρίου».

  Και όλα αυτά όταν -συνεχίζουν οι δύο ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί- «ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα τόσο στον έντυπο όσο και τον ηλεκτρονικό Τύπο κατέκλυζαν δημοσιεύματα που με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, αναφερόταν όχι πάντα με τα καλύτερα λόγια στην εν γένει λειτουργία του συνόλου του δικαστηρίου και στο ρόλο των δικαστών, το Δ.Σ. τηρούσε αιδήμονα σιγή».

  Παράλληλα αναφέρουν ότι από την ανακοίνωση «δημιουργείται σαφώς η εντύπωση ότι η Ένωση θεωρεί ότι ήταν επαρκής λόγος για την διακοπή της διάσκεψης η δημιουργία κλίματος δημοσίων αντεγκλήσεων» και εκεί «βρίσκεται το μεγαλύτερο ατόπημα, διότι αφορά την ίδια την λειτουργία του θεσμού».

  Τέλος επισημαίνουν ότι η ανακοίνωση αποτελεί πλήττει καίρια το θεσμικό ρόλο του της Ένωσης του ΣτΕ και «σηματοδοτεί αλλαγή στην μακροχρόνια πορεία της από ανεξάρτητο όργανο έκφρασης του συνόλου των μελών του ΣτΕ σε διοικητική υπηρεσία».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: ΚΟΛΑΦΟΣ! Παραιτήθηκαν δύο αντιπρόεδροι του ΣτΕ... Rating: 5 Reviewed By: Press- gr