GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γέμιζαν το στόμα της μικρής Άννυ με ηρωίνη

Πλήρης ανατροπή στην φρικτή υπόθεση του θανάτου της μικρής Άννυ, που εκδικάζεται στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο φέρνει η κατάθεση το...


Πλήρης ανατροπή στην φρικτή υπόθεση του θανάτου της μικρής Άννυ, που εκδικάζεται στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο φέρνει η κατάθεση του ιατροδικαστή Δημήτρη Γαλεντέρης, ο οποίος κλήθηκε ως τεχνικός σύμβουλος του πατέρα του παιδιού.

Ο ιατροδικαστής κατέθεσε στο δικαστήριο ότι το κοριτσάκι πιθανότατα πέθανε από οξεία εγκεφαλική καταστολή που υπέστη λόγω λήψης μεγάλης ποσότητας ηρωίνης από το στόμα. Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι από τα ευρήματα που έλαβε υπόψη του δεν συμπεραίνει ότι το κοριτσάκι είναι θύμα ανθρωποκτονίας, θέση που προκάλεσε σωρεία ερωτήσεων από έδρας, με την εισαγγελέα να λέει «σηκώνω τα χέρια ψηλά» και να τονίζει στον μάρτυρα ότι κάνει «λογικά άλματα».

Η κατάθεση αντικρούει τα όσα κατέθεσε ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Νίκος Καρακούκης.

Εισαγγελέας: Ποια ευρήματα σας οδήγησαν στο συμπέρασμα αυτό, ότι το παιδί κατέληξε συνεπεία παθολογικών αιτίων; Κάνετε λογικά άλματα, αυτό που λέτε είναι αυτό που ψάχνει το δικαστήριο, αν είναι έτσι εμείς να πάμε σπίτια μας.

Ιατροδικαστής: Έλαβα υπόψη μου τα στοιχεία.

Εισαγγελέας: Την απολογία του κατηγορουμένου; Σε ποιο αντικειμενικό εύρημα βασίζεστε;

Ιατροδικαστής: Στις κηλίδες αίματος, την κατανομή γενετικού υλικού, την κουβέρτα με τον εμετό της Άννυς. Δεν πέθανε από ανθρωποκτονία, μπορώ να αποκλείσω την ανθρωποκτονία. Δεν συμπεραίνω ότι οι κηλίδες είναι από τεμαχισμό, θεωρώ ότι δεν είναι ύποπτα για τεμαχισμό εν ζωή.

Εισαγγελέας: Πώς δικαιολογείτε τις κηλίδες αίματος;

Ιατροδικαστής: Θα μπορούσαν να είναι από τεμαχισμό ή από ψεκασμό, δηλαδή από φτέρνισμα.

Εισαγγελέας: Φτερνίστηκε και πήγαν αίματα στο σοβαντεπί; Σε ύψος πάνω από ένα μέτρο; Ήταν ένα παιδί τεσσάρων ετών. Σηκώνω τα χεριά ψηλά...

Κατάθεση στο δικαστήριο έδωσε και η πραγματογνώμονας της ΕΛΑΣ, Αλεξάνδρα Λόλη, η οποία μετέβη στο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα για την διενέργεια αυτοψίας. Η μάρτυρας κατέθεσε πως στο σπίτι υπήρχαν αρκετές κηλίδες αίματος σε διάφορα σημεία και ότι εντοπίστηκε αίμα σε ύψος μεγαλύτερο του ενός μέτρου στον τοίχο. Πρόσθεσε, δε, ότι η κουζίνα του διαμερίσματος ήταν πολύ καλά καθαρισμένη και στο χωλ είχαν γίνει προσπάθειες καθαρισμού.

"Ο γιος μας είπε πως ο Σάββας τεμάχισε την Άννυ"

Τη βεβαιότητα ότι ο γιος της δεν έχει καμία σχέση με την αποτρόπαια δολοφονία της 4χρονης Άννυ το Πάσχα του 2015 εξέφρασε , καταθέτοντας στο δικαστήριο , η μητέρα του κατηγορούμενου Νασιφ Αχμέντοφ ή Νικολάι. "Ο Σάββας του είπε, μετά το Πάσχα, ότι είχε τεμαχίσει το παιδί. Εγώ επέμενα να γυρίσει στην Βουλγαρία όταν μου είπε τι είχε γίνει" κατέθεσε η γυναίκα υπογραμμίζοντας πως ο γιος της "πήγε μόνος του στις Βουλγαρικές αρχές για να βοηθήσει να προχωρήσει η υπόθεση".

Πρόεδρος : Είχε κάποια συμμετοχή ο γιος σας στον τεμαχισμό ;

Μάρτυρας :Όχι , ούτε έχει δει κάτι , ούτε έχει κάνει κάτι.

Πρόεδρος : Γιατί τον παρακινήσατε να πάει στη Βουλγαρία ;

Μάρτυρας : Για να πάει στην αστυνομία και να πει ότι έχει ακούσει.

Πρόεδρος : Γιατί να μην πάει στην ελληνική αστυνομία ;

Μάρτυρας: Γιατί δεν ήμασταν σίγουροι ότι αυτά αληθεύουν. Πως να πάει στην ελληνική αστυνομία οταν δεν ξέρει καν καλά τη γλώσσα;

(...)

Ένορκος : Τι ακριβώς του είπε ο Σάββας ;

Μάρτυρας : Ο Σάββας του είπε πως ξύπνησε και βρήκε το παιδί πεθαμένο και μετά έχει κάνει αυτό που έχει κάνει.

Ένορκος : Το περιέγραψε αναλυτικά ;

Μάρτυρας : Μου έχει πει ότι το έχει τεμαχίσει .

Ένορκος : Ότι δηλαδή βρήκε το παιδί νεκρό και μετά το έκοψε δεν έχει πει άλλες λεπτομέρειες ;

Μάρτυρας : Εγώ δεν ξέρω τίποτα άλλο...

Η μάρτυρας κατέθεσε πως ο Νικολάι ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2004. "Έχει έρθει 4 ή 5 φορές. Κάθε φορά που ερχόταν ήμουν και εγώ εδώ , έβρισκε δουλειά και δούλευε . Όσο καιρό ήταν στην Ελλάδα εργαζόταν.

Πάντα έβρισκε κάποια δουλειά . Σε κάποιο γυμναστήριο στο Μαρούσι , σε οικοδομή , μοίραζε φυλλάδια , σε συνεργείο καθαρισμού κ.α.

Πρόεδρος : Όταν το 2015 ήρθε στην Ελλάδα που έμενε;

Μάρτυρας : Όταν ήρθε έμεινε σε εμένα 4 ημέρες και μετά ,δεν θυμάμαι ποια ημερομηνία ,μου έφερε ενα φυλλάδιο με τηλέφωνα ενοικιαζομένων δωματίων. Έτσι, πήρα τηλέφωνο την κ. Τάνια (σ.σ. ισχυρίζεται πως ο Νικολάι φιλοξενήθηκε σε δωμάτιο τις κρίσιμες ημέρες της δολοφονίας )και έμεινε στην Αχαρνών. Ήρθε στην Ελλάδα 14 Φεβρουαρίου και έφυγε για την Βουλγαρία στις 22 Απριλίου 2015.

Αναφερόμενη δε στη σχέση του γιου της με τους συγκατηγορουμένους του η γυναίκα είπε πως ήταν φιλική.

"Τον Σάββα τον είδα για πρώτη φορά εδώ στο δικαστήριο . Δεν ξέρω από πότε γνωρίζονται . Μου έχει πει ότι έχει μείνει στο σπίτι της Δημητρίνας και ότι η κοπέλα δούλευε. Εγώ δεν την γνωρίζω". 

Πρόεδρος : Ξέρετε αν είχε πάει στην Μιχαήλ Βόδα; Έμενε εκεί ;

Μάρτυρας :Ναι έχει μείνει εκεί από ότι μου έχει πει.

Πρόεδρος : Με τι χρήματα ζούσε την τελευταία φορά που ήρθε στην Ελλάδα ;

Μάρτυρας : Εγώ του έδινα και δεν είχε πολλά χρήματα

Πρόεδρος : Τις σεξουαλικές προτιμήσεις του γιου σας τις γνωρίζετε;

Μάρτυρας : Ο γιος μου από 15 χρόνων έχει φιλενάδες ... Δεν είναι αυτό που λέτε . Είναι κανονικός άνδρας.

Πρόεδρος : Για την Άννυ ξέρετε να μας πείτε κάτι;

Μάρτυρας : Για τη μικρή Άννυ ήξερα πως στο σπίτι υπάρχει ένα μικρό παιδί και εγώ πολλές φορές που έπαιρνα τον Νικολάι τηλέφωνο και καταλάβαινα πως ήταν έξω μου έλεγε ότι "πήγα να αγοράσω μπανάνες στην Άννυ γιατί θέλει" , " πάω να αγοράσω μακαρόνια για να φτιάξω για την Άννυ ...". Μια φορά μου έδωσε τη μικρή και τη ρώτησα "πως σε λένε , πόσο χρόνων είσαι;". Μια και μοναδική φορά ήταν αυτό, δεν θυμάμαι πότε.

Πρόεδρος : Ξέρετε πόσες φορές συνολικά είχε πάει για να μείνει στον Σάββα;

Μάρτυρας : Όχι.

Πρόεδρος : Ξέρετε αν ο Σάββας ήταν βίαιος με το παιδί ;

Μάρτυρας : Όχι, αλλά μια φορά μου είπε πως η μικρή ήθελε να κοιμηθεί με το γιο μου και ο Σάββας δεν την άφησε γιατί, μάλλον, ζήλευε .

Πρόεδρος : Ο γιος σας έκανε χρήση ναρκωτικών ;

Μάρτυρας : Δεν πιστεύω ότι ήταν χρήστης . Δεν το γνωρίζω .

"Μπαμπά εγώ αυτό δεν μπορώ να το έχω βάρος στη συνείδηση μου"

Ο πατέρας του Νικολάι καταθέτοντας στο δικαστήριο ισχυρίστηκε πως ο γιος του του εκμυστηρεύτηκε ότι ο Σάββας του ομολόγησε πως τεμάχισε το παιδί . "Μου είπε 'μπαμπά εγώ αυτό δεν μπορώ να το έχω βάρος στη συνείδηση μου πάρε τον εισαγγελέα να μου πει τι θα κάνω' " είπε ο μάρτυρας αναφερόμενος στην ημέρα που ο γιος του τους αποκάλυψε το τρομερό μυστικό. "Είμαι σίγουρος πως δεν έχει σχέση με το έγκλημα, γιατί εγώ του είχα βγάλει διαβατήριο για να φύγει από τη Βουλγαρία , του είχα βρει και που θα πάει και εκείνος αρνήθηκε . Μου είπε "θα πάω να καθαρίσω το όνομα μου και το δικό σου". έχει περάσει ακόμη και από το μηχάνημα ανίχνευσης αλήθειας" είπε και πρόσθεσε αναφερόμενος στον χαρακτήρα του κατηγορούμενου "Ο Νικολάι έδινε δρόμο στο μυρμήγκι και δεν θα σκότωνε ούτε το φίδι. Έτσι, είμαι και εγώ και ο άλλος μου γιος".

Πρόεδρος : Ο πρώτος κατηγορούμενος του είπε ότι σκότωσε το παιδί ή ότι το τεμάχισε ;

Μάρτυρας :Εγώ ήμουν μπροστά σε πολλές καταθέσεις του ποτέ δεν έχει πει πως ο Σάββας έχει σκοτώσει το παιδί . Ο Σάββας του είπε πως βρήκε πεθαμένο το παιδί , το έχει τεμαχίσει και το έχει πετάξει σε διαφορά σημεία στα σκουπίδια.

Πρόεδρος :Ανέφερε ότι το έχει σκοτώσει ;

Μάρτυρας : Όχι

Πρόεδρος :Μήπως σας έχει αναφέρει ο γιος σας ότι ήταν στο σπίτι όταν το παιδί πέθανε ;

Μάρτυρας : Όχι , μου έχει πει πως δεν ήταν εκεί.

Πρόεδρος : Είχε κάποια συμμετοχή στον τεμαχισμό ;

Μάρτυρας : Θα είχε πάει στην αστυνομία αν συμμετείχε ;

Πρόεδρος :Σας είπε πως βοήθησε στον καθαρισμό του χώρου ;

Μάρτυρας : Όχι, δεν συμμετείχε . Είμαι σίγουρος γιατί εγώ του είχα βγάλει διαβατήριο για να φύγει από τη Βουλγαρία , του είχα βρει και που θα πάει και εκείνος αρνήθηκε . Μου είπε "θα πάω να καθαρίσω το όνομα μου και το δικό σου". έχει περάσει ακόμη και από το μηχάνημα ανίχνευσης αλήθειας .

Πρόεδρος : Γνωρίζετε τις σεξουαλικές προτιμήσεις του γιου σας

Μάρτυρας : Έχει μια πολύ όμορφη φίλη από την Βουλγαρία.

(...)

Συνήγορος υπεράσπισης (μητέρας Άννυ): Σας έχει πει ο γιος σας για μια κατσαρόλα που έβραζε ;

Μάρτυρας : Μου έχει πει για μια κατσαρόλα που έβραζε αλλά νόμιζε πως έβραζε κάτι για τον σκύλο.

Υπεράσπιση : Γιατί ο γιος σας δεν ήρθε να καταθέσει ενώ τον ζητούσε η ανακρίτρια της υπόθεσης ;

Μάρτυρας : Γιατί φοβόταν για τη ζωή του...

Υπεράσπιση: Γιατί δεν τον έβρισκαν στην Βουλγαρία.

Μάρτυρας : Γιατί δεν τον έψαχναν .... Δεν κρυβόταν . Όταν τον συνέλαβαν εκείνος ήθελε να έρθει στην Ελλάδα εμείς δεν τον αφήναμε ...

Αν δεν είχαμε πει εμείς κάτι ακόμη θα έψαχναν για το παιδί.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο οπότε και αναμένεται να ξεκινήσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση