GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η συγκλονιστική διήγηση μάρτυρα του περιστατικού του βιασμού στο ΑΠΘ

Ανάστατη είναι η κοινότητα του ΑΠΘ μετά το περιστατικό ασέλγειας σε βάρος 23χρονης φοιτήτριας τα ξημερώματα της Κυριακής μετά από πάρτι...


Ανάστατη είναι η κοινότητα του ΑΠΘ μετά το περιστατικό ασέλγειας σε βάρος 23χρονης φοιτήτριας τα ξημερώματα της Κυριακής μετά από πάρτι στην Πολυτεχνική Σχολή.
Χαρακτηριστική είναι η διήγηση στο facebook ενός από τους παραβρισκόμενους στο χώρο που έζησε το περιστατικό λεπτό προς λεπτό, όπως τη δημοσιεύει το thessnews.gr.
«Με την κοπελιά ήμασταν προχθές στο ίδιο πάρτι στα πανεπιστήμια. Κι ενώ όλο το βράδυ, εκατοντάδες άτομα περνούσαμε καλά, άγνωστοι αλλά όλοι μαζί... τις πρώτες πρωινές ώρες, και ενώ έφευγε απ' το πανεπιστήμιο, κάποια τέρατα της επιτέθηκαν.
Ο φίλος της ήρθε και μας βρήκε. Ηταν λίγο πριν τις 7:00. Εκείνη την ώρα είμασταν καμιά 10ριά άτομα απ' αυτούς που οργανώσαμε το πάρτυ και καθαρίζαμε τον χώρο, καθώς επίσης και μια ακόμη παρέα 4-5 ατόμων που είχαν ξεμείνει και άραζαν.
Μας είπε ότι τους επιτέθηκαν, τους έκλεψαν και ότι βιάζουν μια φίλη του, στα 200 μέτρα απ' τον χώρο που έγινε το πάρτι.
Ντρέπομαι που το λέω, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν ότι είμαι πολύ κουρασμένος για να ασχοληθώ, και μου πέρασε απ' το μυαλό πως το παλικαράκι έχει πιει και βλέπει "δράκους". Τελικά με την παραίνεση ενός απ' τα παιδια απ' την παρέα που άραζε, πήγαμε 6-7 από εμάς, μαζί με το παλικάρι, να βρούμε την κοπέλα.
Ψάξαμε τον χώρο που μας έδειξε. Δεν είδαμε κάτι. Λογικά είχαν φύγει. Προσπαθήσαμε να τον ηρεμήσουμε και τον πείσαμε να πάει σε κάποιο περίπτερο να πάρει την αστυνομία τηλέφωνο και φύγαμε.
Το επόμενο απόγευμα είδα την είδηση και πάγωσα.
Σκέφτηκα την κοπέλα που πήγε να ξεσκάσει σε ένα πάρτυ μετά την εξεταστική, και βρέθηκε με την ψυχή της σακατεμένη, γιατί 3 καθάρματα έβγαλαν πάνω της όλη τους την ασχήμια. Σκέφτηκα τον φίλο της που ήταν σοκαρισμένος, και εμείς παρόλο που πήγαμε να ψάξουμε, σίγουρα δεν τον βοηθήσαμε όσο θα έπρεπε.
Δεν γίνεται να υπάρχει τόση φρίκη δίπλα μας ρε γαμώτο. Πρέπει να αναπνεύσουμε!!!
ΥΓ1: Πλάι στην κανονική ζωή του πανεπιστημίου(ενός πανεπιστημίου που καταρρέει). Πλάι στα μαθήματα, στις παρέες, στην βιβλιοθήκη, στα πάρτυ, έχει τα τελευταία χρόνια αναπτυχθεί έντονα η παραβατική δραστηριότητα. Είναι σαν ένα παράσιτο πάνω στο κοινωνικό σώμα, αλλά είναι και ένας δείκτης της παρακμής του κοινωνικού χώρου. Είναι και ένα σχέδιο απαξίωσης του πανεπιστημίου, αφού το "παζάρι" ναρκωτικών ας πούμε στην πλατεία Χημείου, είναι φανερό ότι γίνεται με την ανοχή της αστυνομίας(παρεπιπτόντως τα 3 καθάρματα ήταν και έμποροι ναρκωτικών, λογικά και στο συγκεκριμένο "παζάρι"). Όσο αφήνεται το πανεπιστήμιο να ρημάζει και να ερημώνει, όσο δεν αποκτά ζωντάνια, δραστηριότητα και δεν ανοίγει στην πόλη, τόσο θα γιγαντώνεται η παραβατικότητα και θα φοβάσαι να κινηθείς στους χώρους του.
ΥΓ2: Τα τρία καθάρματα ήταν συριακής καταγωγής. Πολλοί ρατσιστές έσπευσαν να εκμεταλευτούν το γεγονός για να σπείρουν το αίσθημα του τρόμου και του μίσους. Πολλοί σαν απάντηση θα πουν ότι ο βιαστής, ο εγκληματίας δεν έχει εθνικότητα. Νομίζω πως άλλο είναι το ζήτημα που πρέπει να μας αγχώσει πραγματικά. Τα φαινόμενα παραβατικότητας απ' τους εγκλωβισμένους στην χώρα μας πρόσφυγες θα ενταθούν, θέλουμε δεν θέλουμε. Ήδη αρκετοί απ' αυτούς, και μάλιστα νέοι που "βράζει το αίμα τους", παραγκωνισμένοι από πιο δημιουργικούς τρόπους κοινωνικοποίησης, σπρώχνονται στην παραβατικότητα(μικρή και μεγάλη). Πρέπει να κάνουμε κάτι πριν είναι αργά, πριν κυριαρχήσει ο κανιβαλισμός».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση