Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

  Ο Δημήτρης Καμμένος για τον Φίλη: Ξεπέρασε τα όρια μιλώντας για τον Χριστόδουλο


  Σκληρή κριτική ασκεί με ανακοίνωσή του ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Δημήτρης Καμμένος στον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού για τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

  Ο κ. Καμμένος κάνει λόγο για «εμμονική στάση» του υπουργού απέναντι στην Εκκλησία, καθώς και για "σοβαρό ολίσθημα", σημειώνοντας πως είναι το σοβαρότερο μέχρι σήμερα.

  «Ξεπέρασε τα όρια μιλώντας για έναν πνευματικό ηγέτη με πλούσια κοινωνική δράση που υπηρέτησε πιστά με πάθος και εργατικότητα και που δεν βρίσκεται πια εν ζωή», τόνισε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ.

  Μεταξύ άλλων, ο κ. Καμμένος τονίζει, αναφερόμενος στον κ. Φίλη: «Αφήστε στην  άκρη λοιπόν εγωισμούς και απόλυτες συμπεριφορές, περιοριστείτε στον βαρύνοντα ρόλο που σας έχει ανατεθεί και μπείτε επιτέλους σε έναν γόνιμο διάλογο με την Εκκλησία αφήνοντας τον λαό και την Ιστορία να κρίνει την εποχή του πιο αγαπητού Αρχιεπίσκοπου, του Αρχιεπίσκοπου της καρδιάς μας που με τα αγνά του κίνητρα ενέπνευσε και συνεχίζει να εμπνέει ολόκληρη τη χώρα».

  Αναλυτικά η δήλωση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Δημήτρη Καμμένου:

  «Ο κ. Φίλης, με την τελευταία συνέντευξη του, αποδεικνύει την εμμονική του στάση απέναντι στην Εκκλησιά, την Ορθοδοξία και τους εκπροσώπους της. Αυτή τη φορά ωστόσο με τις δηλώσεις του για ¨μη επιστροφή στην εποχή του Χριστόδουλου μιας και η Δεξιά του Κυρίου έχει παρέλθει¨ ξεπέρασε τα όρια μιλώντας για έναν πνευματικό ηγέτη με πλούσια κοινωνική δράση που υπηρέτησε πιστά με πάθος και εργατικότητα και που δεν βρίσκεται πια εν ζωή. Η αναφορά του στον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο που ένωσε τον ελληνικό λαό, πάλεψε γι’ αυτόν και αγαπήθηκε όσο κανένας, αποτελεί ένα ακόμα ολίσθημα του, το σοβαρότερο του μέχρι σήμερα.

  Να θυμίσω στον κ. Φίλη που έσπευσε να δηλώσει την δυσαρέσκεια του για την εποχή του Αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου, την διορατικότητα του όταν δήλωνε «μην πολεμάτε τους μετανάστες-πολεμήσατε τις αιτίες που οδηγούν σε εξαναγκαστικό εκπατρισμό και μετανάστευση, με κοινή προσπάθεια και με μια αγαστή, αλλά και κριτική συνεργασία με τα θεσμικά όργανα του Κράτους και της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, να αντισταθούμε στον αναδυόμενο πολύμορφο ρατσισμό και να συνεπικουρήσουν στην δημιουργία των προϋποθέσεων μιας αξιοπρεπούς και δημιουργικής ένταξης των αλλοδαπών σε έναν ειρηνικό χώρο ελπίδος, αγάπης και αλληλεγγύης.

  Και όλα αυτά πριν καν ξεσπάσει ο πόλεμος στη Συρία και οδηγηθούμε σε μια πρωτόγνωρη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση.

  Είμαι βέβαιος πως όλοι οι Έλληνες, μηδενός εξαιρουμένου, επιθυμούν να γυρίσουμε στην εποχή του Χριστόδουλου που τόσο αγάπησαν, πίστεψαν και ακολούθησαν. Αφήστε στην  άκρη λοιπόν εγωισμούς και απόλυτες συμπεριφορές, περιοριστείτε στον βαρύνοντα ρόλο που σας έχει ανατεθεί και μπείτε επιτέλους σε έναν γόνιμο διάλογο με την Εκκλησία αφήνοντας τον λαό και την Ιστορία να κρίνει την εποχή του πιο αγαπητού Αρχιεπίσκοπου, του Αρχιεπίσκοπου της καρδιάς μας που με τα αγνά του κίνητρα ενέπνευσε και συνεχίζει να εμπνέει ολόκληρη τη χώρα».

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  2 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 2 Οκτ 2016, 4:15:00 μ.μ.

  Από την κεφαλή βρωμάει το ψάρι...
  ===================================
  οι παροιμίες είναι σοφές και έχουν βγει μέσα από την ζωή
  ένα τρανό παράδειγμα ειναι και το παρακάτω !

  Ξεσφράγισαν το σφραγισμένο ιδιαίτερο δωμάτιο του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο Παλαιό
  ==========================================
  Ψυχικό και βρήκαν πάρα πολλά αντικείμενα μεγάλης χρηματικής αξίας.

  Τα κατέγραψε επιτροπή την οποία αποτελούσαν δικαστικές αρχές, ο διευθυντής της αστυνομίας, ο εκπρόσωπος της εφορίας, ένας συμβολαιογράφος, ο αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Χρυσικός, ο πρώην αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Συνοδινός, ο γνωστός Βρεσθένης Θεόκλητος Κουμαριανός, και δύο διάκονοι του Χριστόδουλου.

  Τα πράγματα που καταγράφηκαν βρίσκονταν τόσο στο ιδιαίτερο δωμάτιο του Χριστόδουλου όσο και στα βεστιάριά του(= ιματιοθήκες) και στο υπόλοιπο ανάκτορό του.

  Μόνο τα μικροαντικείμενα τρεχούσης χρήσεως του δωματίου του ξεπερνούν σε αξία το ένα εκατομμύριο ευρώ.

  Αναφέρουμε μερικά χαρακτηριστικά από τα καταγραμμένα:

  - 600 ζεύγη χρυσά ή αργυρά μανικετόκουμπα.

  - Απ’ αυτά τα 140 ζευγάρια έχουν διαμάντια και μερικά έχουν ζαφείρια.

  - Πάνω από 100 πολύτιμα χρυσά και αργυρά στυλό και πέννες ανεκτίμητης αξίας.

  - Πάρα πολλοί χρυσοί και αργυροί σταυροί ευλογίας με πολύτιμα πετράδια. Πολλές αρχαίες εικόνες.

  - 30.000 ευρώ και 9 χρυσές λίρες σε φάκελο για τον π. Θωμά Συνοδινό.

  - Ένας μεγάλος πολυτιμότατος πολυέλαιος Baccarat αξίας 50.000.ευρώ η ανώτερη φίρμα στον κόσμο.

  - Καναπέδες και πολυθρόνες του σαλονιού, των γραφείων και των δωματίων από τις δυό ακριβότερες φίρμες του κόσμου Versace και Armani.

  - Μεταξωτές κουρτίνες πολυτιμότατες από τις καλλίτερες φίρμες στον κόσμο σε όλο το ανάκτορο.

  - Εκατοντάδες λευκά πουκάμισα, τα περισσότερα μεταξωτά.

  - Εκατοντάδες μαύρα παντελόνια πανάκριβα.

  - Εκατοντάδες ζεύγη παπουτσιών όλα από τις δυο ακριβότερες φίρμες του κόσμου Sebago και Church’ s, απ’ αυτά που φορούν μόνο οι Άγγλοι πρίγκιπες, λόρδοι και άλλοι αριστοκράτες. Ο Χριστόδουλος φορούσε μόνο τέτοια παπούτσια, που το κάθε ζεύγος τιμάται πάνω από 1.000 χίλια ευρώ (Όταν ανατράπηκε ο δικτάτωρ των Φιλιππίνων Μάρκος, βρέθηκε ότι η γυναίκα του είχε 80 ζεύγη παπουτσιών, ακριβά βέβαια αλλά συνηθισμένα).

  - Τρεις δεκάδες σετ με καθημερινά δεσποτικά άμφια.
  - 50 επίσημες και μεγαλοπρεπείς αρχιερατικές στολές αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ η κάθε μία.

  Ανώνυμος είπε... 2 Οκτ 2016, 4:19:00 μ.μ.

  2. Από την κεφαλή βρωμάει το ψάρι...
  ===================================

  - 12 στέμματα ( μίτρες ) από χρυσό και πολυτίμους λίθους αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ το καθένα.Κυρίως έχουν διαμάντια.
  - 100 εγκόλπια χρυσά και γεμάτα πολύτιμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ζαφείρια, αξίας 100.000 ευρώ το καθένα.
  - 200 εγκόλπιοι σταυροί ίσης αξίας και παρόμοιας διακοσμήσεως ο καθένας.
  - 25 ποιμαντορικές ράβδοι (πατερίτσες) χρυσές και αργυρές και ελεφάντινες (φιλντισένιες) γεμάτες πολύτιμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ρουμπίνια, αξίας κατά μέσον όρο 100.000 ευρώ η κάθε μία.
  - 40 απλές αργυρές ράβδοι (βακτηρίες, μπαστούνια) με ημιπολύτιμους λίθους, αξίας 20.000 ευρώ η κάθε μία.
  - Δύο υπερπολύτιμα δισκοπότηρα χρυσά, σκαλιστά έργα τέχνης, με πολύτιμους λίθους, δώρα το ένα του Βαρθολομαίου και το άλλο του πάπα Ρώμης Βενεδίκτου.
  - Δεκάδες χρυσά και αργυρά κηροπήγια (δικηροτρίκηρα).
  - Δεκάδες χρυσά και αργυρά επιτραπέζια κηροπήγια με πολύτιμους λίθους.
  - Πολλές δεκάδες αργυροί δίσκοι σερβιρίσματος και κεράσματος.
  - Δεκάδες αργυρές φρουτιέρες.
  - Εκατοντάδες δωδεκάδων ποτήρια αργυρά και κρυστάλλινα υψηλής αξίας.
  - Εκατοντάδες πανάκριβα αργυρά κρυστάλλινα και πορσελάνινα σερβίτσια ανυπολόγιστης αξίας.
  - Εκατοντάδες δωδεκάδες πανάκριβα χρυσά και αργυρά κουταλομαχαιροπήρουνα φίρμας Christofie, που είναι η ακριβώτερη στον κόσμο.
  - Εκατοντάδες πορσελάνινες δωδεκάδες πιάτων.

  - Εκατοντάδες πορσελάνινες και αργυρές πιατέλες.Βαρύτιμες μεταξωτές κουρτίνες σε όλο το ανάκτορο.

  - Εκατοντάδες ζεύγη μεταξωτές πιτζάμες.

  - Δεκάδες μεταξωτές κλινοστρωμνές και μαξιλάρια.

  - Τέσσερις ζωγραφικοί πίνακες αμύθητης αξίας που ανήκουν στο Μουσείο Μπενάκη και τους νοίκιαζε με μηνιαίο μίσθωμα που του καθενός η αξία είναι όσο τα μηνιαία μισθώματα τριών μεγάλων και πολυτελών ρετιρέ.

  - Έξι γκραβούρες με πανάκριβο μηνιαίο μίσθωμα από το ίδιο Μουσείο.

  - Πάρα πολλά και πανάκριβα έπιπλα από πολύτιμα ξύλα υφάσματα μέταλλα και γυαλιά, φτιαγμένα από τις 4 μεγαλύτερες και ακριβότερες φίρμες στον κόσμο.

  - Τα αρχιτεκτονικά σχέδια για δύο βίλες-ανάκτορα του Χριστοδούλου, για να ξεκουράζεται, που θα κτίζονταν σε τεράστια οικόπεδά του πανύψηλης αξίας, ένα στην Ερμιονίδα και ένα στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο σε πανέμορφες τοποθεσίες.

  - Ένα τεράστιο ποσό (πολλά εκατομμύρια ευρώ), για να κτιστεί ειδικό μουσείο με την επωνυμία «Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος», για να φυλάγονται και να εκτίθενται εκεί σε κοινή θέα οι στολές, οι μίτρες, οι πατερίτσες, και όλα τα λειτουργικά και μη λειτουργικά κοσμήματα και σκεύη του Χριστόδουλου στους αιώνες των αιώνων, μαζί και με τα έξοδα συντηρήσεως τόσο του μουσείου όσο και των εκθεμάτων, και με τους μισθούς των υπαλλήλων του μουσείου …;

  πηγη : http://www.inews.gr/0/i-amythiti-per...-diavasete.htm

  Item Reviewed: Ο Δημήτρης Καμμένος για τον Φίλη: Ξεπέρασε τα όρια μιλώντας για τον Χριστόδουλο Rating: 5 Reviewed By: Press- gr