GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κεφαλογιάννη: Μετωπική σύγκρουση της κυβέρνησης με την πραγματικότητα

«Το προσχέδιο του προϋπολογισμού ουσιαστικά έρχεται να επιβεβαιώσει ότι με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η χώρα έχει χάσει δύο χρόνια» τ...


«Το προσχέδιο του προϋπολογισμού ουσιαστικά έρχεται να επιβεβαιώσει ότι με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η χώρα έχει χάσει δύο χρόνια» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 η βουλευτής και συντονίστρια του τομέα Παραγωγής και Εμπορίου της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, και πρόσθεσε:
«Αυτό που βλέπουμε είναι ότι υποχωρούν οι εξαγωγές, η κατανάλωση έχει υποχωρήσει, έχει καταρρεύσει το οικονομικό κλίμα, υπάρχουν πολύ περισσότερα λουκέτα στην αγορά, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών αλλά και του δημοσίου έχουν διογκωθεί. Και αυτό όλο σίγουρα δεν δημιουργεί καθόλου τις συνθήκες εκείνες που θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν σε αισιοδοξία σε σχέση με την ανάπτυξη».
Κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις του Σωκράτη Φάμελλου, ο οποίος κατηγόρησε τη ΝΔ για καταστροφική κριτική εναντίον της κυβέρνησης, η κ. Κεφαλογιάννη σημείωσε:
«Όλα αυτά για τα οποία προσπαθούν να μας πείσουν οι κυβερνώντες, ουσιαστικά δείχνουν ότι έχουν έρθει σε μία τυφλή, μετωπική σύγκρουση με την πραγματικότητα. Διότι αυτά που λέει ο κ. Φάμελλος, αυτά που λένε οι υπουργοί της κυβέρνησης σε σχέση με την κατάσταση της οικονομίας, έρχονται ουσιαστικά σε σύγκρουση με αυτό που ζουν στην καθημερινότητά τους οι πολίτες -οι πολίτες που φορολογούνται ήδη υπερβολικά και που με το νέο προσχέδιο του προϋπολογισμού, υποχρεωτικά θα φορολογηθούν επιπλέον (…) Δεν υπάρχει καμία ισορροπία μεταξύ των δηλώσεων των κυβερνώντων και αυτών που ζούμε όλοι στην πραγματικότητα».
Η κ. Κεφαλογιάννη υπογράμμισε ότι «η εθνική συνεννόηση και συναίνεση, ειδικά σε κρίσιμα θέματα και σε κρίσιμες περιόδους, είναι -αν θέλετε- ένα μεγάλο ζητούμενο πάντα, και θα ήταν ευχής έργον να μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι τέτοιο. Επειδή όμως, από την πλευρά της κυβέρνησης, και σε όλα τα θέματα, δεν υπάρχει καμία πρόθεση να λειτουργήσουν με βάση τις αρχές του διαλόγου, της συνεννόησης με την άλλη πλευρά και της συνεργασίας –ίσα ίσα που δημιουργούν πάντα πολύ μεγάλη πόλωση και διχασμό- δεν υπάρχει περιθώριο συνεννόησης με μία κυβέρνηση η οποία ξεκινάει a priori με διχαστικά διλήμματα και με την κατάργηση οποιουδήποτε πλαισίου για συνεννόηση και συνεργασία».
Ακούστε το ηχητικό:



1 σχόλιο

  1. Κατατέθηκε η τροπολογία για την καταβολή αναδρομικών στους δικαστικούς;
    =================================================================
    Στη χώρα που κόβει συντάξεις, μισθούς που δεν μπορείς να αγοράσεις πετρέλαιο, που γίνονται καθημερινά εκατοντάδες απολύσεις, που ξεψυχά...
    T.ΒΑΙΤΣΗΣ
    Κατατέθηκε η τροπολογία για την καταβολή αναδρομικών στους δικαστικούς;
    Μέχρι 31 Ιανουαρίου του 2013 θα καταβληθεί στους εν ενεργεία δικαστικούς και τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του κράτους η καταβολή της τέταρτης δόσης των αναδρομικών τους που είχε επιδικάσει το μισθοδικείο.

    Αυτό προβλέπει τροπολογία που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Δικαιοσύνης που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο που αφορά καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών του δημοσίου.

    Η συνολική δαπάνη θα βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 100 εκ ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση