GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ηχηρή διάψευση του ΔΝΤ στον Σόιμπλε για την Ελλάδα

Ο αντιπρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντέιβιντ Λίπτον, αρνείται πως το Ταμείο επιθυμεί την παραμονή του στο ελληνικό πρ...


Ο αντιπρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντέιβιντ Λίπτον, αρνείται πως το Ταμείο επιθυμεί την παραμονή του στο ελληνικό πρόγραμμα, διαψεύδοντας τις δηλώσεις του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Süddeutsche Zeitung, ο κ. Λίπτον ξεκαθάρισε πως το ΔΝΤ δεν έχει εγκρίνει τη συμμετοχή του στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα στήριξης, πως δεν υπάρχει καμία τέτοιου είδους συμφωνία μέχρι στιγμής και πως όλα θα κριθούν στο τέλος του έτους.

Αντιθέτως, ο αντιπρόεδρος του ΔΝΤ υπογράμμισε πως αυτό που απαιτεί το Ταμείο είναι «περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους για την Αθήνα, την οποία όμως απορρίπτει η Γερμανία. Η γερμανική κυβέρνηση αρνείται, επίσης, να θέσει χρονικά όρια για το ζήτημα του χρέους».

Παράλληλα, προσέθεσε: «Η Γερμανία θα πρέπει να βάλει περισσότερα χρήματα στις εγχώριες υποδομές της και έτσι να μειώσει το υψηλό πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών. Οι Γερμανοί συσσωρεύουν συναλλαγματικά διαθέσιμα που ανέρχονται στο 8% της ετήσιας οικονομικής παραγωγής της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση