Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016

  Κοτζιάς: Βουλευτές της ΝΔ επιδιώκουν να τινάξουν στον αέρα την εξωτερική πολιτική της χώρας


  Σε υψηλούς τόνους απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στις δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ για το τσάμικο ζήτημα.

  «Οι βουλευτές της ΝΔ είναι έκθετοι για τη συνεχή και άκριτη υιοθέτηση ψεμάτων και κάθε είδους ανακρίβειας παραγόντων της αλβανικής κυβέρνησης σε βάρος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, ακόμα και εκείνων που γίνονται για μικροπολιτικές εσωτερικές σκοπιμότητες στην Αλβανία», τονίζει ο κ. Κοτζιάς επαναλαμβάνοντας, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, σε τέσσερα σημεία, τη στάση και τις ενέργειες του υπουργείου Εξωτερικών γύρω από αυτό το ζήτημα.

  «Πρώτον: η Ελλάδα, τουλάχιστον η παρούσα κυβέρνηση, ουδέποτε δέχτηκε ότι υπάρχει θέμα τσάμικου».

  «Δεύτερον, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε στην αλβανική πλευρά άτυπο κείμενο προσδιορισμού των προς επίλυση ελληνοαλβανικών διαφορών. Η μόνη αναφορά που γίνεται στο ανύπαρκτο ζήτημα είναι ότι αυτό έχει ήδη κριθεί από τα ελληνικά δικαστήρια».

  «Τρίτον, η Ελλάδα ενημέρωσε για τα πιο πάνω την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να της επισημάνει τις ελληνικές κόκκινες γραμμές. Είναι το λιγότερο ανοησία να εμφανίζεται η υπογράμμιση των ελληνικών κόκκινων γραμμών ως διεθνοποίηση ενός ανύπαρκτου ζητήματος, για το οποίο η Ελλάδα ζητά τάχα τη διαμεσολάβηση της Επιτροπής. Ο μόνος που με επιπολαιότητα άνοιξε στο εξωτερικό το ζήτημα ήταν μία ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας».

  «Τέταρτον, η ενημέρωση για τις κόκκινες γραμμές έγινε προληπτικά διότι το κόμμα των τσάμηδων συμμετέχει στην αλβανική κυβέρνηση, γεγονός το οποίο πολλαπλώς καταδίκασε η σημερινή ελληνική κυβέρνηση».

  Ο υπουργός Εξωτερικών προσθέτει ότι: «Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για μια ακόμα φορά επιδιώκουν να τινάξουν στον αέρα την εξωτερική πολιτική της χώρας και την προσπάθεια θετικής επίλυσης εκκρεμών ζητημάτων, στα οποία ασφαλώς δεν συμπεριλαμβάνεται το τσάμικο. Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά. Θυμίζω την επίθεση που μου έκανε βουλευτής επειδή έθεσα το θέμα της κατάργησης των εγγυήσεων και της απομάκρυνσης των κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο».

  «Θα αναμέναμε» καταλήγει ο κ. Κοτζιάς «την τήρηση περισσότερο υπεύθυνης στάσης από στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ειδικά όταν σχολιάζονται χειρισμοί σε ευαίσθητα εθνικά ζητήματα».

  Δείτε επίσης:

  ΝΔ: Έκθετος ο Κοτζιάς για το "τσάμικο"

  Η απάντηση του Βενιζέλου στον Καμμένο για τον Καλογρίτσα - ΒΙΝΤΕΟ

  Επίθεση της ΝΔ στον Πρωθυπουργό για τη συνάντηση με τους Δικαστές

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Κοτζιάς: Βουλευτές της ΝΔ επιδιώκουν να τινάξουν στον αέρα την εξωτερική πολιτική της χώρας Rating: 5 Reviewed By: Press- gr