GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΠΛΟΚΟ από την αντιπολίτευση! Στο κενό η συγκρότηση του ΕΣΡ...

Άγονη απέβη και η σημερινή προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης...


Άγονη απέβη και η σημερινή προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.
Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης προχώρησε τη διαδικασία της ψηφοφορίας, καθώς το αίτημα αναβολής που είχαν διατυπώσει κόμματα της αντιπολίτευσης απορρίφθηκε από την πλειοψηφία των μελών της Διάσκεψης. Ο ίδιος ο Νίκος Βούτσης είχε ξεκαθαρίσει δεν συμφωνεί με το αίτημα κομμάτων της αντιπολίτευσης για αναβολή.
Η πρόταση του Νίκου Βούτση δεν συγκέντρωσε τα 4/5. Υπέρ της ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, «όχι» οι βουλευτές της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής, «παρών», οι βουλευτές του ΚΚΕ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού, της Ένωσης Κεντρώων.
«Αν ζητείτο αναβολή ώστε τα κόμματα να συνυπολογίσουν κάποια πράγματα σε σχέση με την πρόταση και αυτή να ωριμάσει, πιστεύω ότι θα ήμασταν υποχρεωμένοι, να αφουγκραστούμε ώστε να δοθεί αυτή η ολιγοήμερη παράταση ώστε κάθε κόμμα να έρθει περισσότερο ενημερωμένο», είπε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε: «Δεν βλέπω λόγο για παράταση στο όνομα της δικαστικής πτυχής, γιατί κατά το Σύνταγμα είναι απόλυτη υποχρέωση τους να πάρουν την απόφασή τους. Η Δικαιοσύνη στο δικό της μέρος παίρνει τις αποφάσεις της και είναι σεβαστές. Δεν πρέπει να τα μπλέξουμε αυτά τα πράγματα».
Ο Νίκος Βούτσης παρατήρησε ακόμη ότι έχουν αρχίσει να δημιουργούνται έννομα αποτελέσματα από το νόμο, και συνεπώς «μέσα σε αυτή την κανονικότητα, το να πούμε εμείς αναβάλουμε, με μια αμηχανία ως πολιτικό σύστημα περιμένοντας τις εξελίξεις, θα ήταν λάθος σήμα».
«Σας καλούμε να μην κάνετε την ψηφοφορία, γιατί παίρνετε την ευθύνη να πάει άγονη μια διαδικασία που θα μπορούσε να είναι γόνιμη στην επόμενη συνεδρίαση, όταν τα θεσμικά θέματα δεν θα είναι μετέωρα», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.
«Να εκφωνήσετε την πρόταση σας αλλά προηγείται η πρόταση για την αναβολή», σχολίασε ο Σπύρος Λυκούδης. Η πρόταση της αναβολής απορρίφθηκε από πλειοψηφία.

1 σχόλιο

  1. Μητσοτάκη σε έχει πιάσει κορόιδο ο Τσίπρας αλλά δεν το καταλαβαίνεις...

    Θα σε πάει σε εκλογές αν ο νόμος για τα ΜΜΕ βγει αντισυνταγματικός , εσύ τι θα κάνεις ως πρωθυπουργός; ..θα διώξεις τους μετανάστες;; πλάκα κάνεις;;; θα δώσεις άδειες στα ΜΜΕ που είδαμε τι δάνεια έχουν πάρει και πως;...θα δώσεις το ΕΚΑΣ ;; θα επαναφέρεις μισθούς;;; θα χαρίσεις δάνεια; ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΘΑ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΉΘΕΙΑ ΕΕΕ ΚΑΙ ΤΡΩΓΕΤΑΙ;; Και πια αλήθεια άραγε θα μας μάθεις τα κόλπα πως να παίρνουμε της μίζες ;;

    Η Χρυσή αυγή θα είναι τρίτο κόμμα ίσως και δεύτερο και με διαφορά από το τέταρτο...Κάτι ποτάμια ,ένωσής κεντρώων θα εξαφανιστούν... θα κουβαλάς την λεζάντα του προστάτη τον νταβατζήδων.. βλέπω να μας βγάζεις εσύ από την ευρωπαϊκή ένωση και μεγάλες αναταραχές στην χώρα... Θα βρεις μπροστά σου σκληρούς αριστερούς όχι τους χλεχλέδες του Κ.Κ.Ε, θα δεις μέσα στην βουλή κάτι ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΊΑ ,ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ... ΚΑΙ ΧΡΥΣΉ ΑΥΓΉ...

    Πήγες στην Αμερική και έθαψες την ΕΛΛΆΔΑ!!! ότι όλα είναι μπάχαλο ότι είμαστε μπαταξήδες κ.τ.λ.. νομίζεις ότι δεν μας τα λένε οι Αμερικανοί;; εστω και ΕΝΑΣ να ήθελε να κάνει επένδυση εδώ αν σε άκουγε θα πήγαινε στην ΣΎΡΙΑ... Μην ακούς πολύ τον Ζαν Κοέν αυτός γέρασε και τα έχει μισόχαμένα αφού κάνει τον μάνατζερ του Αδωνι !!! αν δεν τα ξέρεις ο Σάμπι Μιωνής τον έχεις σκατοχέσει... Θα πάθεις ΠΛΆΚΑ... όλοι ξέρουν ότι είστε οικογενειακός με Ρεπουμπλικάνους και με τον Ντόναλντ Τραμπ όπως ο πατέρας σου με τους Μπους....με τον Ντόναλντ Τραμπ είναι Ζαν Κοέν...τον Ρέιγκαν και την Θάτσερ θαυμάζει ο αντιπρόεδρος σου ο Αδωνις... Ελπίζω οι Αμερικανοί να μην κάνουν την ΜΑΛΆΚΙΑ και βγάλουν τον Γερμανό στην καταγωγή Ντόναλντ Τραμπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση