GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χριστοφιλοπούλου: Πως τολμάτε να εξαπατάτε τους συνταξιούχους κ. Κατρούγκαλε;

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου, αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, απάντησε με ανοικτή επιστολή στα όσα δήλωσε ...


Η Εύη Χριστοφιλοπούλου, αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, απάντησε με ανοικτή επιστολή στα όσα δήλωσε τις τελευταίες μέρες ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος για τις συντάξεις.

«Το Ασφαλιστικό Σύστημα είναι κρίσιμο θέμα για τη ζωή των πολιτών. Δεν προσφέρεται για επικοινωνιακά παιχνίδια, όπως, δυστυχώς, εσείς, το αντιλαμβάνεστε με την πανομοιότυπη επιστολή που στείλατε στους συνταξιούχους, αλλά και με τις δηλώσεις σας στα ΜΜΕ», αναφέρει η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και επισημαίνει απευθυνόμενη στον υπουργό Εργασίας:

«”Πληροφορείτε” τους συνταξιούχους ότι δήθεν “προστατεύονται”. Ότι ναι μεν “μειώνονται λίγο” οι επικουρικές συντάξεις τους, αλλά θα έρθουν αυξήσεις με την… “επερχόμενη άνοδο” της οικονομίας. Πώς τολμάτε να εξαπατάτε ανθρώπους, που με τη σύνταξή τους ίσως να συντηρείται, σήμερα, όλη τους η οικογένεια;» Η κ. Χριστοφιλοπούλου σημειώνει ότι οι συνταξιούχοι, όπως όλοι οι Έλληνες, έχουν εμπειρία από τις ψευδείς υποσχέσεις και δεν πιστεύουν τους ισχυρισμούς του κ. Κατρούγκαλου.

Επίσης θεωρεί ότι δεν ήταν απαραίτητη η λήψη νέων μέτρων ύψους 2,3 δισ. ευρώ στην Κοινωνική Ασφάλιση και ο νόμος που ψηφίστηκε δημιουργεί κίνητρα εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής με τις εξοντωτικές παρεμβάσεις κατά των επιστημόνων, των επαγγελματιών, των αγροτών, των μισθωτών, που έχουν καταβάλει πολλά και για πολλά χρόνια ασφάλισης.

«Οι 320.000 συνταξιούχοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι μειώνονται οι επικουρικές τους συντάξεις, σε ποσοστό που φτάνει το 40-50%», αναφέρει η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και εγκαλεί τον κ. Κατρούγκαλο ότι αποκρύπτει σκόπιμα ότι έχουν γίνει μεγάλες ονομαστικές μειώσεις.

«Αποκρύπτετε, εν γνώσει σας, ότι η “προσωπική διαφορά” διατηρείται μόνο για όσο χρόνο δεν ενεργοποιείται ο αυτόματος “κόφτης”, που όμως εσείς θεσμοθετήσατε», τονίζει και παρατηρεί ότι «ο υπουργός Εργασίας ψεύδεται στους συνταξιούχους, αλλά και αυτοδιαψεύδεται ο ίδιος καθημερινά, με τις αντικρουόμενες δηλώσεις σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση