GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣτΕ:Παράνομες οι αναγκαστικές παραιτήσεις των μελών του ΚΕΕΛΠΝΟ που ζήτησε ο Πολάκης

Αντισυνταγματικές και παράνομες έκρινε το ΣτΕ τις αναγκαστικές παραιτήσεις,  των τριών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του  ΚΕΕΛΠΝΟ, π...


Αντισυνταγματικές και παράνομες έκρινε το ΣτΕ τις αναγκαστικές παραιτήσεις,  των τριών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του  ΚΕΕΛΠΝΟ, που έγιναν τον περασμένο Μάιο, και τις οποίες είχε ζητήσει ο αναπληρωτής  υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης.
Πρόκειται για τις  παραιτήσεις του πρώην πρόεδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ,  Αθανάσιου Γιαννόπουλου, του τέως αντιπρόεδρου   Ιωάννη  Γιαννάκη  και το τέως μέλους του  Δημητρίου  Μπίτα. Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ  έκανε δεκτές τις αιτήσεις και των τριών   κρίνοντας ότι οι αποφάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας προσκρούουν στις  διατάξεις του άρθρου 20 του Συντάγματος και στο άρθρο 6 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, που προβλέπουν ότι πριν την επιβολή διοικητικής ποινής πρέπει να κληθεί να εκθέσει τις απόψεις του  ο ελεγχόμενος.

Η  υπόθεση ξεκίνησε  όταν ο κ. Πολάκης,  ζήτησε τις παραιτήσεις τους  με αφορμή τους διορισμούς 500  γιατρών και νοσηλευτών , οι οποίες  καταγγέλλεται  ότι ήθελε να είναι της δικής του επιλογής. Οι προσφεύγοντες υποστήριξαν ότι οι αποφάσεις  για την απομάκρυνσή τους, ελήφθησαν λόγω της άρνησης τους να υιοθετήσουν τις   εν λόγω προσλήψεις. Όπως είχαν υποστηρίξει οι προσφεύγοντες, ο κ.Πολάκης  «έδρασε εξωθεσμικά και παρανόμως, καθώς καθ΄ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του, με κατάλυση της δημοκρατικής νομιμότητας, παρακάμπτοντας και εν τοις πράγμασι υποκαθιστώντας την αρμόδια για την αξιολόγηση των φακέλων των υποψηφίων γιατρών» αρμόδια επιτροπή αξιολόγηση και το Δ.Σ. του Κέντρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση