GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ: "ΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ" (από το ΣτΕ) οι προσφυγές για τα κανάλια...

Δεκτές έγιναν οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, μια απόφαση που ανοίγει το δρόμο για...

Δεκτές έγιναν οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, μια απόφαση που ανοίγει το δρόμο για να συζητηθεί πλέον η ουσία της υπόθεσης δηλαδή η συνταγματικότητα του νόμου Παππά.

Μετά από διάσκεψη που κράτησε περίπου πέντε ώρες, η Ολομέλεια κατέληξε ότι οι προσφυγές είναι καθ’ όλα σύννομες –μια απόφαση που αντιβαίνει στην πρόταση που είχε κάνει ο εισηγητής της υπόθεσης Γεώργιος Παπαγεωργίου.

Η συνεδρίαση, που ξεκίνησε στις 17:30, πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντασης και υπό την «σκιά» δύο ασθενειών αλλά και της πειθαρχικής διαδικασίας εναντίον αντιπροέδρου του ΣτΕ, ενός εκ των πλέον έγκριτων, μετά από δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου για την προσωπική του ζωή.

Έτσι, πλέον οι δικαστικοί λειτουργοί θα προχωρήσουν επί της συνταγματικότητας ή μη του επίμαχου Νόμου. Μάλιστα, πριν την έναρξή της ο εισηγητής φέρεται να επανήλθε επί του ζητήματος του παραδεκτού χωρίς όμως η επανατοποθέτησή του υπέρ του απαραδέκτου να φέρει κάποιο διαφορετικό αποτέλεσμα.

Η διάσκεψη διέκοψε αμέσως μετά την ψηφοφορία και το επόμενο διάστημα αναμένεται ο προσδιορισμός νέα ημερομηνίας προκειμένου να ζητηθούν τα υπόλοιπα ζητήματα.

Νωρίτερα σήμερα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών εξέδωσαν μια ιδιαίτερα σκληρή κοινή ανακοίνωση, μέσω της οποίας εκφράζουν την ανησυχία τους για την «κατάντια στην οποία διολισθαίνουν τα δημόσια ήθη».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση