GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Γιούνκερ προειδοποιεί: Θα είναι η αρχή του τέλους…

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προειδοποίησε σήμερα τις χώρες μέλη της ΕΕ που δεν σέβονται το σχέδιο μετεγκατάστα...


Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προειδοποίησε σήμερα τις χώρες μέλη της ΕΕ που δεν σέβονται το σχέδιο μετεγκατάστασης των προσφύγων, υπογραμμίζοντας ότι θα είναι «η αρχή του τέλους» για την Ένωση.

Η Επιτροπή παρουσίασε πέρυσι ένα σχέδιο μετεγκατάστασης 160.000 προσφύγων, κυρίως Σύρων σε διάφορες χώρες μέλη της ΕΕ. «Κάποια μέλη δεν το εφαρμόζουν», δήλωσε ο Γιούνκερ στη διάρκεια ομιλίας του στο Ινστιτούτο Ζακ Ντελόρ στο Παρίσι.

«Θα είναι η αρχή του τέλους, αν ένας ορισμένος κανόνας τον οποίο έχουμε επεξεργαστεί δημοκρατικά δεν γίνεται σεβαστός από τις χώρες μέλη», τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, αναφερόμενος κυρίως στην Ουγγαρία.

«Αν κάθε φορά που ένα κράτος μέλος δεν συμφωνεί με μια απόφαση, διοργανώνει δημοψήφισμα για να πει το αντίθετο από αυτό που λέει ο κανόνας δικαίου (...) δεν θα καταφέρουμε να διαχειριστούμε και να κυβερνήσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση», εξήγησε ο Γιούνκερ.

Η ΕΕ «έχει θεμελιωθεί πάνω στο δίκαιο», υπογράμμισε. «Με λυπεί πολύ που βλέπω σήμερα ότι κάποια κράτη μέλη ξεχωρίζουν μη σεβόμενα πια τον ευρωπαϊκό κανόνα», συνέχισε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση