GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΠΕ! ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ για την απίστευτη γκάφα...

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε στη διακοπή της συνεργασίας του με τον ανταποκριτή του στην Τουρκία μετά την τεράστια γκάφα που έγινε με τις δηλώσει...

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε στη διακοπή της συνεργασίας του με τον ανταποκριτή του στην Τουρκία μετά την τεράστια γκάφα που έγινε με τις δηλώσεις Ερντογάν το μεσημέρι.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση:
Μετά το τραγικό σφάλμα στο τηλεγράφημά μας με τίτλο "Τουρκία: Ο Ερντογάν για τα σύνορα του Οθωμανικού κράτους, τη Μοσούλη, τη Θράκη και την Κύπρο" το ΑΠΕ-ΜΠΕ διακόπτει τη συνεργασία του με τον συνεργάτη-ανταποκριτή του στην Τουρκία, Άρη Αμπατζή.
Μιχάλης Ψύλος
Πρόεδρος ΔΣ κ Γενικός Διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην άνευ προηγουμένου γκάφα υπέπεσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδησεων, ανασκευάζοντας μετά από πολλές ώρες τις δηλώσεις που φερόταν να έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για δημοψήφισμα στη Θράκη, αμφισβητώντας ταυτόχρονα την ελληνικότητα της Θεσσαλονίκης, νησιών του Αιγαίου και την κατάσταση στην Κύπρο. Δηλώσεις οι οποίες έτσι όπως μεταδόθηκαν προκάλεσαν εύλογα θύελλα αντιδράσεων στην Αθήνα και παρολίγο να προακέσουν διπλωματικό επεισόδιο με την Τουρκία.
Στο διορθωτικό τηλεγράφημα που εστάλη το απόγευμα δεν υπάρχει πουθενά η λέξη «δημοψήφισμα» στα λεγόμενα του Τούρκου προέδρου, αλλά η αναφορά της λέξης αποδίδεται σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Σαμπάχ, για επεξήγηση του «Εθνικού Συμβολαίου» των Τούρκων το 1920.

ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΑΠΕ:

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ:


ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΠΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ:


«Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος με αφορμή την υπόθεση της Μουσούλης είπε πως η Τουρκία «εκτός από τα 79 εκατομμύρια των πολιτών της, φέρει ευθύνη και απέναντι στα εκατοντάδες εκατομμύρια αδέλφια μας στη γεωγραφική περιοχή με την οποία μας συνδέουν ιστορικοί και πολιτισμικοί δεσμοί. Είναι καθήκον, αλλά και δικαίωμα της Τουρκίας να ενδιαφέρεται για το Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη, την Κριμαία, το Καραμπάχ, τη Βοσνία και τις άλλες αδελφές περιοχές. Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία».
«Η στιγμή που θα παραιτηθούμε από αυτό, θα είναι η στιγμή που θα χάσουμε την ανεξαρτησία μας και το μέλλον μας», προσθεσε.
Ο Ερντογάν είπε ότι το 1920 η τότε τουρκική Εθνοσυνέλευση έλαβε απόφαση περί του «εθνικού συμβολαίου», το οποίο περιλάμβανε τα σύνορα της Τουρκίας, και τόνισε ότι τα σύνορα θα έπρεπε να ορισθούν σύμφωνα με την εκφρασμένη μέσω δημοψηφίσματος βούληση των ίδιων των πληθυσμών. Το «Εθνικό Συμβόλαιο» των Τούρκων ακολούθησαν βεβαίως στη συνέχεια όλες οι συνθήκες με βάση τις οποίες ορίστηκαν τα σημερινά σύνορα της Τουρκίας.
Η μετάδοση των αρχικών δηλώσεων προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων από όλα τα πολιτικά κόμματα στην Αθήνα, αλλά και το υπουργείο Εξωτερικών, που εξέδωσε ιδιαίτερα σκληρή απάντηση, με βάση το αρχικό - λάθος - τηλεγράφημα του ΑΠΕ.
Αργά το απόγευμα το ΑΠΕ ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας του με τον συνεργάτη- ανταποκριτή του στην Τουρκία, μιλώντας για «τραγικό σφάλμα»...
--------------------------

Harry Lazaropoulos
Αντί να παραιτηθούν ο υπουργός Επικρατείας για την ανεπάρκειά του, ο υπουργός Εξωτερικών για την ανικανότητά του να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τη μαλακία του ΑΠΕ πριν πάρει θέση, όλη η διευθυντική ιεραρχία του πρακτορείου αφού συναίνεσε στη μετάδοση του τηλεγραφήματος, τελικά την πληρώνει ο συντάκτης.
Καμμία σοβαρότητα κ. Ψύλλο! Μαζί με την παραίτησή σας θα πρέπει να επιδώσετε στον προϊστάμενό σας και τις παραιτήσεις όλης της βάρδιας που εξέθεσε τη χώρα σε κίνδυνο εθνικής και διπλωματικής υφής. Αυτό κάνουν οι σοβαροί επαγγελματίες με όποιο κόστος.
Αλλά ξέχασα, στην Κουμουνδούρου οι ροχάλες είναι οι πρώτες στάλες της βροχής για να ποτιστούν τα σπαρτά.
Ας ελπίσουμε ότι τα περίφημα "όργανα" της ΕΣΗΕΑ θα είναι τόσο ευερέθιστα όσο σε κάποιες άλλες περιπτώσεις που έθιξαν το καθεστώς και θα εξετάσουν την υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση