GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητσοτάκης: Έχουμε τον πιο ψεύτη και ανίκανο πρωθυπουργό

“Είστε ο πιο ψεύτης, ο πιο ανίκανος και ο πιο αποτυχημένος πρωθυπουργός”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ...


“Είστε ο πιο ψεύτης, ο πιο ανίκανος και ο πιο αποτυχημένος πρωθυπουργός”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής κατά τη δευτερολογία του.

“Είστε ή δεν είστε ο πρωθυπουργός που είπατε ότι θα σταματήσετε τις αποκρατικοποιήσεις και βάλατε στο υπερταμείο το σύνολο της δημόσιας περιουσίας; Δεν είπατε κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη, και γίνονται για πρώτη φορά πλειστηριασμοί από το ΥΠΟΙΚ;”, διερωτήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε την ομιλία του υποσχόμενος ότι όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση θα συστήσει εξεταστική επιτροπή “που θα διερευνήσει τις ευθύνες για τη ζημία στον ελληνα φορολογούμενο και θα μάθουμε ποιοι χειρισμοί οδήγησαν στην καταστροφική εξέλιξη”.

Βεβαίως υπήρξε σκάνδαλο Siemens, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας στον πρωθυπουργό, και έθεσε το ερώτημα "τι έκανε η δική σας κυβέρνηση και τι η δικαστική εξουσία;". Ανέφερε ακόμη πως "κανένας δεν μου χάρισε κανένα τηλεφωνικό κέντρο, όλα πληρώθηκαν στο ακέραιο".

Απαντώντας για τα δάνεια των κομμάτων, ο κ. Μητσοτάκης είπε: “Σας εξήγησα πώς θα αποπληρώσουμε τα δάνεια του κόμματός μας. Εσείς εμπράγματες εγγυήσεις στα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχετε βάλει; Θέλω να το ακούσω για τα πρακτικά της Βουλής”. Κάλεσε ακόμα τον πρωθυπουργό: "Ψάξτε αλλού κ. Τσίπρα για θαλασσοδάνεια, ψάξτε στον κ. Καλογρίτσα. Είστε παιδί του Κουρή και του αυριανισμού, είστε πιο παλαιός από τους παλαιούς".

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομία με αφορμή και την απόφαση του Eurogroup για την μερική εκταμίευση της δόσης. "Κάθε μέρα που περνάει το τίμημα για την παραμονή σας στην εξουσία είναι πολύ βαρύ. Μιλήσατε 35 λεπτά , δεν κάνατε αναφορά στο Γιούρογκρουπ που δυστυχώς δεν ενέκρινε όλη τη δόση και δεν αποδέσμευσε τα 1,7 δισ. που προορίζονται για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων", είπε ο κ. Μητσοτάκης εξαπολύοντας επίθεση στον κ. Τσακαλώτο ο οποίος σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ είπε πως η χώρα δεν χρειάζεται αυτά τα χρήματα.

Κατηγόρησε εξάλλου τον πρωθυπουργό πως απέφυγε την ουσία της κριτικής για τον τρόπο που διεξήχθη ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. "Να έρθουν τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών στη Βουλή... Θα μάθουμε τι έλεγξε η επιτροπή; Να έρθει ο φάκελος στη Βουλή και να εξεταστεί από την αρμόδια επιτροπή. Ο περιορισμός του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών έφερε 250 εκατ. ευρώ. Θα μπορούσατε να πάρετε 25 από 10 ή μήπως κάποιοι έδωσαν πολλά παραπάνω προσδοκώντας εκλεκτικές σχέσεις διαπλοκής από εσάς;", διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

Διεκδικώ την ενότητα της χώρας, ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως μια μεγάλη πολιτική αλλαγή είναι απαραίτητη για την ανάταση της χώρας. "Ανεβήκατε με τη λάσπη και πέφτετε μέσα στη λάσπη. Εγώ δεν θα σας ακολουθήσω. Προκηρύξτε και άλλες εκλογές να αναμετρηθούμε. Από σήμερα θα σας αφήσω στη μοναξιά σας... Όσο εσείς ρίχνετε το επίπεδο, εγώ το ανεβάζω... Εμάς μας ενδιαφέρει πως θα έρθει η ανάπτυξη στην οικονομία, πως θα έχουμε δικαιοσύνη. Εγώ θα συνεχίσω διεκδικώντας την ενότητα της χώρας. Έχω ένα χρέος να μιλήσω στον ελληνικό λαό και χρέος μας είναι να ενώσουμε τον ελληνικό λαό", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

 

1 σχόλιο

  1. Την επόμενη φορά, όπως και τις προηγούμενες, θα λέμε το ίδιο. Πειράματα θα κάνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση