GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ! ΠΩΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ακύρωσε απόφαση για τους βουλευτές...

Στιγμιαίες αναταράξεις δημιουργήθηκαν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στους βουλευτές, αλλά τα πράγματα αποκαταστάθηκαν με "παρέμβασ...

Στιγμιαίες αναταράξεις δημιουργήθηκαν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στους βουλευτές, αλλά τα πράγματα αποκαταστάθηκαν με "παρέμβαση" του Αλέξη Τσίπρα που οδήγησε σε ακύρωση της απόφασης που είχε ληφθεί πριν από λίγη ώρα...

Κατά τις πολύωρες δια ανατάσεως της χειρός ψηφοφορίες που έγιναν το βράδυ του Σαββάτου προτάθηκε μεταξύ άλλων μία αλλαγή στο Καταστατικό του κόμματος ώστε και οι βουλευτές (μετά τους υπουργούς και τα διορισμένα στελέχη) να ενταχθούν στο όριο του 25% που ισχύει για τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα το άρθρο 27 παρ. 5 ορίζει ότι «τα στελέχη που κατέχουν αμειβόμενη κυβερνητική θέση ή αξίωμα (μέλος Υπουργικού Συμβουλίου ή μέλος ΔΣ Δημόσιου Οργανισμού / Διεθνούς Οργανισμού ή Ανεξάρτητης Αρχής / ΔΕΚΟ / ΝΠΔΔ / Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς Υπουργείων, Υφυπουργοί), δεν μπορεί να υπερβαίνουν το 25% των μελών κάθε οργάνου του κόμματος». Η πρόταση ήταν να προστεθούν στο 25% και οι βουλευτές, οι οποίοι σε αντίθεση με τους άλλους είναι αιρετοί.

Η ηγεσία ήταν αντίθετη στην πρόταση. Το προεδρείο έθεσε σε ψηφοφορία την πρόταση και προς έκπληξη διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι σύνεδροι ψήφισαν και οι βουλευτές να ενταχθούν στον «κόφτη» του 25%, καθώς ήταν φανερό πως σε πολλούς συνέδρους ήταν ασαφές το τι ακριβώς ψήφιζαν.

Αμέσως πήρε το λόγο ο Αλ. Τσίπρας και είπε στους συνέδρους πως «δεν ξέρω αν έχετε καταλάβει τι ψηφίσατε, αλλά είστε ενάντια στην εισήγησή μου», ζήτησε να γίνει η οργανωμένη συζήτηση που προβλέπεται (με δύο εισηγητές από κάθε πλευρά), ενώ επισημάνθηκε πως το συνέδριο δεν μπορεί να αλλάξει το Καταστατικό του κόμματος αφού είναι τακτικό και όχι καταστατικό συνέδριο.

Τελικά η ρύθμιση δεν θα ισχύσει, γιατί έγινε νέα ψηφοφορία και με τεράστια πλειοψηφία αποφάσιστηκε οι βουλευτές που είναι αιρετοί και όχι διορισμένοι να μην περιλαμβάνονται στον κόφτη του 25%.

1 σχόλιο

  1. Από την Βάρκιζα στην Ραφήνα
    =============================
    ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΕΓΓΛΕΖΟΥΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ
    ================================
    Άρης Βελουχιώτης (1905-1945) )
    ===========================
    ΖΟΥΣΕ στα «Δεκεμβριανά» ο Άρης Βελουχιώτης, αλλά δεν τα «έζησε». Τον απομάκρυναν μη…
    κινδυνεύσουν οι Άγγλοι στη Σκομπία.

    *Ποιοι; Αυτοί που έσπευδαν να υπογράψουν (ίσως και με…σταυρό) σε Λιβάνους και Καζέρτες.

    *Για να τα βρει «έτοιμα» ο Τσώρτσιλ και για να προχωρήσει το σχέδιο.

    *Απ’ την αιματηρή «πρόβα» στην ταπεινωτική Βάρκιζα κι από ‘κει στον Εμφύλιο.

    *Με τον Άρη που «έφυγε νωρίς», για να μην τους ενοχλεί.
    ======================================
    *Υπήρξε «προφήτης» για την υποδούλωσή μας στους Άγγλους μετα το φευγιό των Γερμανών, αλλά η εποχή δεν σήκωνε προφήτες.

    * Σήκωνε Αγγλοκρατία με δούλεμα της αριστεράς μέσω της ηγεσίας των τσαγκαράδων και των μπαρμπέρηδων.

    *«ΘΥΣΙΑΣΑ τον Άρη και το’ χω βάρος. Με πίεσε το Π. Γ. (διάβαζε Ιωαννίδης…) θα ομολογήσει, πολύ αργότερα ο Ζαχαριάδης.

    *Τον ξέγραψε το ΚΚΕ κι «ήταν καλύτερο να σε ξεγράψει ο Θεός παρά το Κόμμα».

    *Τον παρέδωσαν στις συμμορίες της δεξιάς που τον αποτέλειωσαν κι ήταν σαν να τον σκότωσαν οι ίδιοι. Για να τον «αποκαταστήσουν» μετά 20 έτη, αφού τον κράτησαν (πεισματικά και ανιστόρητα) έξω απ’ τα κομματικά τους γραφεία.

    ΟΜΩΣ, ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ....
    ===============================================

    Πώς να δεχτεί ΞΑΝΑ ο λαός μας, ότι οι ηγεσίες της ‘’αριστεράς’’ μια ζωή, ήταν πουλημένες στις ξένες μυστικές υπηρεσίες, όπως με ΝΤΡΟΠΗ καταγράφει ο έντιμος και αφανής ιστορικός της εθνικής μας παρακαταθήκης?

    Πώς να δεχθεί την ‘’ασυλία’’ του εθνικού ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ και το συγχωροχάρτι στους προβακάτορες ακροδεξιούς που συγκυβερνούν σήμερα και προετοιμάζουν την επιστροφή της ‘’ΕΠΑΡΑΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ’,’ του ανενεργού και ανίκανου μπουχέσα?

    Για σκέψου !!! Αμερικανάκι του κερατά ο Αλέξης της χουντογενιάς, της πατροπαράδοτης
    ====================================================
    προδοσίας και ΑΡΠΑΧΤΗΣ!

    Πόσο λυπάμαι όλους αυτούς που πίστεψαν στην αριστερά και ..βρέθηκαν ξαφνικά βρέθηκαν ‘’ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ’’ του ηλίθιου ΚαΜένου εντελώς.

    Υπάρχει άραγε μεγαλύτερη προσβολή και χειρότερη ΚΑΤΑΝΤΙΑ για όλα εκείνα τα νέα παιδιά που πίστεψαν και πιστεύουν στην αριστερά των αγώνων και των άδολων αγωνιστών?

    ‘’Σύντροφοι’’ της …άλλης αριστεράς, είπε το όρθιο βουβάλι , ξευτιλίζοντας ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ τόσων ιερών αγώνων για την βελτίωση της ζωής των εργαζόμενων και των αδύναμων.

    ‘’Σύντροφοι’’ !!! εγώ είμαι ο Πάνος Καμένος εντελώς
    και σας ‘’φτύνω’’ κατά πρόσωπο και ‘’γαμώ’’ την ιδεολογία σας , το πιστεύω σας, τους αγώνες σας σίγουρα θα σκεπτόταν όταν τους αποκαλούσε..’’συντρόφους’’ της ρεμούλας

    Έρχεται η δεξιά προωθούμενοι από τους ‘’ιδεολόγους’’ της αριστεράς και τους κουκουλοφόρους της καταστροφής και της διαπλοκής.

    *Πόσες χιλιάδες ζωές χαμένες, πόσες χιλιάδες αυτοκτονίες για να ‘’γίνει πρόεδρος’’ ο Πάκης, ο φυσικός αυτουργός της καταστροφής μας.

    *5.000 αυτοκτονίες, πέντε χιλιάδες νεκροί κάτω από την αδίστακτη εκτέλεση εντολών του εντολοδόχου Καραμανλή, του λεγόμενου αναίσθητου γενοκτόνου μιας ολόκληρης γενιάς των ελπιδοφόρων νέων μας?

    *Πως μπορούν και κοιμούνται, πως μπορούν και χαμογελούν οι άθλιοι πολιτικάντηδες, που μας διέλυσαν και μας ξεπούλησαν κυριολεκτικά στους διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους ?

    *Πως μπορεί όμως αυτός ο λαός να κάνει υπομονή, να κλείνει τα μάτια και να δέχεται κατά πρόσωπο αυτή την άθλια και προκλητική ΑΤΙΜΙΑ εις βάρος του?

    *Πολλά μπορεί ίσως, αλλά τον Πάκη Πρόεδρο, δεν το δέχεται με τίποτα.
    Κοιτά ειρωνικά και βουρκωμένος.. φτύνει ….

    Ν Βράχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση