GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΦΚΑ: Μειώσεις παροχών πριν καν ξεκινήσει το ασφαλιστικό υπερταμείο

Με τεράστια προβλήματα και τρύπα ελλείμματος που αγγίζει τα 3 δισ. ευρώ κάνει πρεμιέρα το νέο υπερταμείο ασφάλισης, ο ΕΦΚΑ (Ενιαίος Φορ...


Με τεράστια προβλήματα και τρύπα ελλείμματος που αγγίζει τα 3 δισ. ευρώ κάνει πρεμιέρα το νέο υπερταμείο ασφάλισης, ο ΕΦΚΑ (Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης). Ο ΕΦΚΑ αναμένεται να «αναλάβει» από την 1η Ιανουαρίου του 2017.
Στον ΕΦΚΑ θα ενταχθούν 3,5 εκατομμύρια ασφαλισμένοι και 2,6 εκατ. συνταξιούχοι και θα έχει προϋπολογισμό 38 δισ. ευρώ. Η περιουσία του ΕΦΚΑ αποτιμάται στα 16 δισ. ευρώ.
Όπως προβλέπεται στον προϋπολογισμό του 2017, ο ΕΦΚΑ θα έχει έλλειμμα 2,9 δισ. ενώ το 2018 το έλλειμμα θα διαμορφωθεί στα 1,1 δισ. ευρώ.
Ενισχυτικά κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό, ύψους 1,7 δισ. θα κλείσουν την τρύπα του ελλείμματος. Ήδη έχει προγραμματιστεί «ένεση» 350 εκατ. ευρώ από το ΑΚΑΓΕ. Από τα 8 ταμεία κύριας ασφάλισης που εντάσσονται στον ΕΦΚΑ (πλην του Δημοσίου) μόνο ο ΟΓΑ, το ΝΑΤ και το ΤΑΥΤΕΚΩ θα παρουσιάσουν μικρά πλεονάσματα.
Ωστόσο, σύμφωνα με Τα Νέα, η μείωση των ελλειμμάτων του νέου υπερταμείου δεν θα είναι δυνατή και χωρίς περικοπές στις παροχές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση