GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εντάσεις και προπηλακισμοί στη γενική συνέλευση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Χίου

Χωρίς συγκεκριμένη απόφαση, αλλά με κυρίαρχο το σκεπτικό -έτσι όπως αυτό εκφράστηκε από τον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων νομού Χίου- ότι «τα...


Χωρίς συγκεκριμένη απόφαση, αλλά με κυρίαρχο το σκεπτικό -έτσι όπως αυτό εκφράστηκε από τον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων νομού Χίου- ότι «τα παιδιά είναι τα θύματα, ας τα προστατεύσουμε», έκλεισε η τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης που, μεταξύ των άλλων, συζήτησε το θέμα της ένταξης των προσφύγων μαθητών στην εκπαίδευση.

Στη συνεδρίαση, όπως μεταδίδει ο σταθμός Αιγαίου της ΕΡΤ, επισημάνθηκε ότι στη συγκεκριμένη στιγμή δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης, αφού για τη Χίο, όπως και για τα άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου, δεν έχει αποφασιστεί κάτι όσο αφορά την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων.

Γενικά, η συζήτηση κινήθηκε σε χαμηλούς τόνους, χωρίς να λείψουν όμως και οι εντάσεις ακόμα και ο προπηλακισμός και συγκεκριμένα από γονέα που παρακολουθούσε τη συνέλευση κατά του προέδρου της ΕΛΜΕ Χίου, Σταύρου Σταυρινούδη, ο οποίος και προσπαθούσε να εξηγήσει ότι το έγγραφο που κυκλοφόρησε για τις τάξεις ένταξης αφορούσε πάγια εδώ και χρόνια διαδικασία στον χώρο της εκπαίδευσης και αφορά γενικά τα παιδιά που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στα τμήματα.

Η πλήρης έλλειψη ενημέρωσης των γονέων ήταν χαρακτηριστικό στοιχείο που φάνηκε από τη συζήτηση, ενώ καθοριστική ήταν η τοποθέτηση του εκπροσώπου Συλλόγου Γονέων Δημοτικού Σχολείου και αστυνομικού στο επάγγελμα και μάλιστα στον τομέα της πρώτης υποδοχής προσφύγων- μεταναστών, Γιώργου Αμέντα, ο οποίος συνέστησε ψυχραιμία και σύνεση. «Μόνο αν είμαστε ενωμένοι, μπορούμε να κρατηθούμε» σημείωσε, για να τονίσει πως δεν υπάρχει θέμα σε αυτή τη φάση για τη Χίο.

Από την πλευρά των Συλλόγων του 3ου και 8ου Δημοτικών Σχολείων, η μόνη παρατήρηση που τέθηκε είναι τα παιδιά να μοιραστούν στις σχολικές μονάδες και να μην τα φιλοξενήσουν αποκλειστικά οι κοντινές στις δομές των προσφύγων.

Δεν έλειψαν όμως και οι ακραίες φωνές που μίλησαν για κινδύνους ισλαμοποίησης της Χίου.

Στη συνέλευση τονίστηκε πάντως ότι ο μόνος αρμόδιος για έλεγχο των συνοδευτικών εγγράφων μαθητών για εγγραφή είναι ο εκάστοτε διευθυντής της σχολικής μονάδας και όχι οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση