GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ζαχαριάδης: Πλειστηριάζονται μόνο σπίτια «ισχυρών»

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να πλειστηριάσει ακίνητα χαμηλών ή μεσαίων εισοδηματικών τάξεων έδωσε ο διευθυντής της ΚΟ τ...


Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να πλειστηριάσει ακίνητα χαμηλών ή μεσαίων εισοδηματικών τάξεων έδωσε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

«Ούτε έχει μπει ούτε θα μπει στο στόχαστρο το σπίτι του μικρού, του μεσαίου ακόμη και του μεγάλου μεσαίου. Δεν θα γίνει η Ελλάδα Ισπανία στους πλειστηριασμούς, είναι ρητό…» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Ζαχαριάδης.

«Πλειστηριάζονται σπίτια ισχυρών ή πολύ ισχυρών οικονομικά ανθρώπων», τόνισε. 

Ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατηγορώντας τον για μικροπολιτική.

«Θέλει ντε και καλά το ΔΝΤ στη συμφωνία, ο κ. Σόιμπλε, αλλά δεν θέλει να συζητήσει ζητήματα χρέους πριν τις γερμανικές εκλογές, δικό του πρόβλημα… Η εκτίμηση είναι ότι κάνει μικροπολιτική και καλλιεργεί ιδιότυπο εσωτερικό εθνικισμό τύπου ‘’εγώ τους απείθαρχους Έλληνες, Πορτογάλους τους κάνω τους ράνω’’ και στην Ευρώπη αφήνει την κρίση να σέρνεται με αρνητικές επιπτώσεις στο ευρωπαϊκό εγχείρημα συνολικά».

Ο κ. Ζαχαριάδης επισήμανε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η ταχεία ολοκλήρωση της Β’ αξιολόγησης, ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, πιο συγκεκριμένη ρύθμιση για την ελάφρυνση του χρέους και γρήγορη επιστροφή στην ανάπτυξη.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε για το ΔΝΤ ότι «υπογράψαμε πολύ συγκεκριμένη και οδυνηρή συμφωνία το καλοκαίρι του 2015 και αυτήν υλοποιούμε. Μετείχε και το ΔΝΤ με το στάτους του παρατηρητή - συμβούλου, δεν έγινε κάτι ερήμην του».

«Ο κόφτης αν δεν πιάνουμε τους στόχους έχει νομοθετηθεί υπήρχε και από το καλοκαίρι του 14 ως διαβούλευση… Με τα μέτρα έχουμε πλεόνασμα εσόδων δεν λέω βέβαια ότι ο πολίτης παίρνει όμορφα» δήλωσε.

Ο κ. Ζαχαριάδης δήλωσε ότι και με δόσεις να πάρει η κυβέρνηση το ποσό των 2,8 δισεκ. ευρώ στο Eurogroup δεν δημιουργείται υστέρηση, συνεχίζεται κανονικά η ροή των χρημάτων.

«1,7 δισ. ευρώ των χρημάτων θα πάει σε ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ιδιωτικό τομέα για την ανακούφισή του» συνέχισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση