GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλεξιάδης: Από εδώ και πέρα θα περιμένουμε συνέχεια λίστες

Στη νέα λίστα με τους 475 'Ελληνες καταθέτες εξωτερικού που έφτασε στον ΥΠΟΙΚ από την αντίστοιχη υπηρεσία του υπουργείου Οικονομ...


Στη νέα λίστα με τους 475 'Ελληνες καταθέτες εξωτερικού που έφτασε στον ΥΠΟΙΚ από την αντίστοιχη υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών του γερμανικού κρατιδίου της Ρηνανίας Βεστφαλίας, αναφέρθηκε σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,7 Fm", ο Τρ.Αλεξιάδης, τονίζοντας το νέο νομικό οπλοστάσιο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα αυτόματης ανταλλάγης πληροφοριών, μεταξύ των υπηρεσιών για όσους φορολογουμένους βρίσκονται σε λίστες του εξωτερικού. 

«Από εδώ και πέρα θα περιμένουμε συνέχεια λίστες» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Πλέον με το νέο νομικό πλαίσιο, οι φορολογικές υπηρεσίες των χωρών, με τις οποίες συνεργαζόμαστε, όχι μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στέλνουν αυτομάτως τα στοιχεία που διαθέτουν στις δικές μας φορολογικές υπηρεσίες για να ελεγχθούν. Από εκεί αναλαμβάνουν οι οικονομικοί εισαγγελείς».

«Θα κάνουμε αυτό που δεν έκαναν οι προηγούμενοι. Οι λίστες δεν θα περνούν από κανένα υπουργικό γραφείο, κανείς, ούτε ο κ. Τσακαλώτος, ούτε ο κ. Πιτσιλής, ούτε και εγώ γνωρίζουμε ποιοι βρίσκονται στις λίστες» επισήμανε.

Ερωτηθείς για το πως αντιμετωπίζει το υπουργείο Οικονομικών αυτή τη νέα λίστα Μπόργιανς, στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής και αφορά σε 475 Έλληνες καταθέτες, απάντησε: «Το υπουργείο στηρίζει κάθε στάδιο ελέγχου, η λίστα θα συσχετιστεί με τις άλλες λίστες και θα προχωρήσουν οι διαδικασίες ελέγχου. Μετά την ολοκλήρωση θα καλέσουμε τους φορολογουμένους» Συμπλήρωσε πως, όσοι έχουν φορολογηθεί για τον πλούτο τους δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν, ωστόσο τόνισε: Όσοι, κατά των έλεγχο αποδειχτεί πως δεν έχουν φορολογηθεί για εισοδημάτα, ακίνητα κλπ, θα πρέπει να πληρώσουν τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος, ενώ υπενθύμισε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ο νόμος προβλέπει και φυλάκιση.

Καταλήγοντας, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και της διαφθοράς, οι πολίτες πρέπει να είναι συμμέτοχοι.

Το υπουργείο από μόνο του έχει περιορισμένες δυνατότητες, χρειαζόμαστε τη βοήθεια των πολιτών σε αυτή τη διαδικασία γιατί τα θετικά αποτελέσματα αφορούν την κοινωνία, υπογράμμισε ο Τρ. Αλεξιάδης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση