GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεγάλη έφοδος σε οίκους ανοχής, νόμιμους και παράνομους, στην Αθήνα

Εγκληματική οργάνωση σωματεμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών, εξαρθρώθηκε, μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρη...


Εγκληματική οργάνωση σωματεμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών, εξαρθρώθηκε, μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Αθήνα, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, σε οικίες και οίκους ανοχής, πέντε μέλη της σπείρας, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά. Πρόκειται για δύο Ελληνες, ηλικίας 37 και 49 ετών και τρείς αλλοδαπές, ηλικίας 22, 49 και 61 ετών. Παράλληλα, αναζητείται ένας 31χρονος Αλβανός και δύο γυναίκες, ως συνεργοί τους.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας επιχείρησης, συνελήφθησαν τέσσερις γυναίκες για παράβαση του νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων, ενώ προσήχθησαν άλλες ένδεκα αλλοδαπές. 

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Τα μέλη του κυκλώματος είχαν διακριτούς ρόλους. Η 22χρονη συλληφθείσα είχε αναλάβει τον εντοπισμό των γυναικών - θυμάτων, οι οποίες βρίσκονταν στην Ουκρανία, σε δεινή οικονομική κατάσταση και με την υπόσχεση εύρεσης νόμιμης εργασίας στην Ελλάδα με μεγάλες οικονομικές απολαβές, τις έπειθε να έλθουν.

Με την άφιξή τους στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, οι συλληφθέντες Έλληδες, που ήταν αρχηγικά μέλη, παραλάμβαναν τις γυναίκες και τις εγκαθιστούσαν αρχικά σε ένα από τα έξι διαμερίσματα που είχαν μισθώσει στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Στη συνέχεια τις οδηγούσαν σε οίκους ανοχής που διατηρούσε η οργάνωση.

Τις πρώτες ημέρες παραμονής των εκδιδόμενων γυναικών στην Αθήνα, τα μέλη της οργάνωσης τους αφαιρούσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, ενώ τα αρχηγικά μέλη περνούσαν από τους οίκους ανοχής, προκειμένου να επιτηρήσουν τη λειτουργία τους και να παραλάβουν το σύνολο των εσόδων τους.

Στις περιπτώσεις εκείνες που τα θύματα δεν ικανοποιούσαν τις απαιτήσεις της οργάνωσης, «πωλούνταν» έναντι αμοιβής 3.000 ευρώ στον 32χρονο Αλβανό που αναζητείται και ο οποίος αναλάμβανε την περαιτέρω εκμετάλλευσή τους. Στην κατοχή των δραστών, καθώς και από έρευνες σε χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Το χρηματικό ποσό των 6.310 ευρώ, 11 διαβατήρια τρίτων προσώπων, πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων που αφορούσαν στη λειτουργία των οίκων ανοχής, πλήθος αποδείξεων πληρωμών δελτίων στοιχηματισμού τυχερών παιχνιδιών και 2 αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Σε βάρος των μελών του κυκλώματος σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της σωματεμπορίας και της μαστροπείας καθώς και για παράβαση των νόμων περί αλλοδαπών και περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση