GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ της επιστροφής (στο ΠΑΣΟΚ) ο Λ. Γρηγοράκος...

Του Άλκη Θρύλου  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.   Σε νέα φάση φαίνεται πως οδηγείται, σύμφωνα με πληροφορίες τυο Press-Gr,  η περιπετειώδης πορεία το...

Του Άλκη Θρύλου 
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. 

 Σε νέα φάση φαίνεται πως οδηγείται, σύμφωνα με πληροφορίες τυο Press-Gr,  η περιπετειώδης πορεία του Λεωνίδα Γρηγοράκου, που διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ λόγω των θετικών λόγων που είπε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν εκλέχθηκε, αντιπαρατιθέμενος με την Φώφη Γεννηματά που τότε είχε δηλώσει ότι… τους χωρίζει άβυσσος.

Η διαγραφή Γρηγοράκου τότε, ήταν φυσικό επακόλουθο της στάσης του έναντι της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και οι πληροφορίες στη συνέχεια έλεγαν ότι… «ψηνόταν» συνεργασία του με τη Νέα Δημοκρατία, γεγονός που επέτειναν οι συνεχείς απαξιωτικές του αναφορές στο πρόσωπο της Φώφης Γεννηματά σε όλα μα όλα τα μέσα ενημέρωσης στα οποία φιλοξενήθηκε έκτοτε.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν η… περιπλάνησή του Λεωνίδα Γρηγοράκου στους χώρους της Ανεξαρτησίας και των συνεργασιών, μάλλον δεν έφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, αφού η άνοδος της Ν.Δ. όχι μόνον δεν τον καθιστά απαραίτητο, αλλά δημιούργησε και το Βέτο των κομματικών της Λακωνίας που έστειλε την περίπτωσή του στις καλένδες…

Κάπως έτσι, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση μια ενδεχόμενης «επιστροφής στο μαντρί», και σε αυτό προσπαθούν να βοηθήσουν με το επιχείρημα «της ενότητας» σημαντικά στελέχη όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, με την λογική «δεν μας περισσεύει κανείς», που στην παρούσα φάση και ενόψει εξελίξεων έχει τη δική της σημασία και δυναμική.

Όσοι πρόσεχαν καλά τη συνεδρίαση στη Βουλή για τη διαπλοκή, είδαν, για παράδειγμα τον Λεωνίδα Γρηγοράκο όχι μόνο να παρακολουθεί την ομιλία της Φώφης, αλλά να επικροτεί στη συνέχεια και τα λεγόμενά της, μεταξύ των παλαιών συντρόφων του!

Αλλά, το πιο… προχωρημένο έγινε χθες το βράδυ στη Σπάρτη, όπου ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, μετά από μήνες οργανωμένης αντίδρασης και αποχής από τα κομματικά δρώμενα της Λακωνίας, πήγε και μάλιστα μίλησε σε κλειστή διευρυμένη συνεδρίαση των κομματικών οργάνων, αιφνιδιάζοντας τους πάντες!

Έκπληκτοι οι εξ’ Αθηνών καθοδηγητές -Δημήτρης Καρύδης και Κώστας Ασκούνης- τον είδαν να μπαίνει στη συνεδρίαση και να τοποθετείται λέγοντας ότι «εγώ είμαι πάντα ΠΑΣΟΚ, δεν πάω ποτέ με τη Νέα Δημοκρατία»!

Βεβαίως είπε και πολλά άλλα, όπως ότι ενοχλείται γιατί «δεν θέλει ένα κόμμα στο 4%» και ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να διοικείται από μικρές ομάδες και από κλειστές παρέες», αλλά η αίσθηση που έμεινε είναι ότι ξεκίνησε οργανωμένη προσπάθεια επανένταξής του στο ΠΑΣΟΚ.

Γιατί το κάνει όμως αυτό ο Λεωνίδας Γρηγοράκος;

Πρώτον, γιατί «δεν του βγήκε» καμιά συνεργασία που θα του εξασφάλιζε βουλευτική έδρα.

Δεύτερον, γιατί χάλασε η ιστορία σύμπραξης με το «Ποτάμι» που θα έφερνε κάλπες για την εκλογή επικεφαλής του νέου σχήματος, όπου θα συμμετείχε με όλες του τις δυνάμεις για να χάσει η Φώφη Γεννηματά… για να επιστρέψει!

Και, τρίτον, φοβούμενος ότι πλέον -μετά ταύτα- θα τον προλάβουν οι εξελίξεις, όπως για παράδειγμα εκλογές με Λίστα!

Σε κάθε περίπτωση πάντως, την επιστροφή του επιθυμούν πολλά στελέχη που συμπορεύτηκε μαζί τους κατά το πρόσφατο παρελθόν, όπως Βενιζέλος, Λοβέρδος, αλλά και Μανιάτης, Κωνσταντινόπουλος, Χριστοφιλοπούλου και το θέμα τώρα είναι π;vς αυτό θα επιτευχθεί, μετά από τα όσα υποτιμητικά έχει πει εναντίον της Φώφης Γεννηματά, προσωπικά, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Πολλοί λένε -και δεν έχουν άδικο- ότι στην πολιτική «όλα γίνονται».

Ωστόσο τον τελευταίο λόγο τον έχει ως πρόεδρος η Φώφη Γεννηματά και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν θα δεχθεί πίσω ένα στέλεχος που θεωρεί ότι την υπονόμευσε ανοιχτά, πριονίζοντας την αξιοπιστία της. Από την άλλη πλευρά, στη μάχη που δίνει το ΠΑΣΟΚ -λένε κάποιοι άλλοι- κανείς δεν περισσεύει από τη στιγμή μάλιστα που γίνονται διαβουλεύσεις ακόμη και με την πτέρυγα Παπανδρέου.

Πάντως  στροφή Γρηγοράκου είναι απολύτως ευδιάκριτη και όλα πλέον είναι ανοιχτά.

10 σχόλια

  1. ΧΕΣΤΙΚΑΜΕΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πώς μιλάς έτσι για τους κοινοβουλευτικούς αντιπροσώπους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΟΝΟ ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΔΡΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΛΑΚΩΝΙΑ.ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να καταλάβει έδρα στην Λακωνία με άλλον. Μόνο ο Γρηγορακος μπορεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Γρηγοράκος είπε το αυτονόητο,ότι δεν χωρίζει άβυσσος το Πασόκ και την Ν.Δ. όπως είπε η Φώφη.Η οποία δεν τα έλεγε όταν ήταν Υπουργός του Σαμαρά.Ήταν Αναπληρώτρια Υπουργός Άμυνας του Σαμαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κυρία Φώφη Γεννηματά,αφού σε χωρίζει άβυσσος από την Ν.Δ.,γιατί δέχθηκες να γίνεις υπουργός του Σαμαρά και τα υπέγραφες όλα;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φώφη Γεννηματά εάν δεν είχες το όνομα του πατέρα σου,δεν θα γινόσουν ποτέ Πρόεδρος του πασόκ.Ούτε στο ονειρό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κυρία Φώφη Γεννηματά,αφού σε χωρίζει άβυσσος από την Ν.Δ.,γιατί δέχθηκες να γίνεις υπουργός του Σαμαρά και τα υπέγραφες όλα;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μόνο ο Γρηγοράκος μπορεί να κερδίσει έδρα για το Πασόκ στην Λακωνία. Αλλιώς θα την πάρει η Χρυσή Αυγή,με ευθύνη της Γεννηματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μόνο ο Γρηγοράκος μπορεί να κερδίσει έδρα για το Πασόκ στην Λακωνία. Αλλιώς θα την πάρει η Χρυσή Αυγή,με ευθύνη της Γεννηματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση