Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016

  Δικαστές: Μέθοδοι φασιστικών καθεστώτων


  Για «μεθόδους που μετέρχονται φασιστικά καθεστώτα» κάνουν  λόγο σε κοινή ανακοίνωση τους η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών αναφερόμενες  στα δημοσιεύματα που αφορούν «στην  ιδιωτική ζωή ενός ανθρώπου, δικαστή εγνωσμένου  κύρους» . Οι Ενώσεις μιλούν ανοιχτά για «προσπάθεια εκβιασμού του Ανωτάτου Δικαστηρίου  στο οποίο εκκρεμούν μείζονος σημασίας υποθέσεις» με στόχο την ικανοποίηση άνομων επιδιώξεών της».
  Επισημαίνουν δε πως «η άμεση αντίδραση της πολιτείας και κατεξοχήν της δικαιοσύνης στη δημοσιοποίηση στοιχείων της προσωπικής ζωής δικαστή του Συμβουλίου της Επικρατείας που τυγχάνει, όλως συμπτωματικά, εν προκειμένω να συμμετέχει και στη συνεδρίαση σχετικά με τη συνταγματικότητα των νομοθετικών παρεμβάσεων στο τηλεοπτικό τοπίο είναι αυτονόητα επιτακτική και αναγκαία». Και καταλήγοντας υπογραμμίζουν ότι «Ανεξάρτητα όμως από την έρευνα αυτή και το αποτελέσματά της η συντελεσμένη ήδη βάναυση προσβολή στα ήθη και στον πολιτισμό της χώρας, πρέπει να βρει την άμεση απάντησή της τόσο στον ποινικό νόμο όσο και στη συνείδηση των πολιτών».

  Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

  Οι δικαστές της χώρας παρακολουθούμε με αποτροπιασμό και εξαιρετική ανησυχία την κατάντια στην οποία διολισθαίνουν τα δημόσια ήθη. Με δημοσιεύματα που δεν έχουν να κάνουν με το δημόσιο συμφέρον, την λειτουργία της ενημέρωσης και την εξυπηρέτηση της αλήθειας, η  ιδιωτική ζωή ενός ανθρώπου, δικαστή εγνωσμένου  κύρους, υποκλέπτεται, διαστρέφεται και προσφέρεται βορά στον καραδοκούντα κίτρινο τύπο και το μέρος της κοινής γνώμης που διαμορφώνεται από  αυτόν, φαινόμενο άκρως νοσηρό που συνδέεται με μεθόδους που μετέρχονται φασιστικά καθεστώτα .
  Στην προσπάθεια εκβιασμού του Ανωτάτου Δικαστηρίου  στο οποίο εκκρεμούν μείζονος σημασίας υποθέσεις, επιστρατεύεται το συνηθισμένο όπλο στην φαρέτρα μιας ακόμη μορφής διαπλοκής (κίτρινη δημοσιογραφία- οικονομικά ή και άλλα συμφέροντα) για την ικανοποίηση άνομων επιδιώξεών της.

  Επομένως η άμεση αντίδραση της πολιτείας και κατεξοχήν της δικαιοσύνης στη δημοσιοποίηση στοιχείων της προσωπικής ζωής δικαστή του Συμβουλίου της Επικρατείας που τυγχάνει, όλως συμπτωματικά, εν προκειμένω να συμμετέχει και στη συνεδρίαση σχετικά με τη συνταγματικότητα των νομοθετικών παρεμβάσεων στο τηλεοπτικό τοπίο είναι αυτονόητα επιτακτική και αναγκαία.

  Τέλος εν συνεχεία της χθεσινής  παραγγελίας  του Υπουργού Δικαιοσύνης, σχετικά με την έρευνα της υπόθεσης που βεβαίως  δεν άπτεται στην έτσι και αλλιώς συνταγματικά κατοχυρωμένη απαραβίαστη σφαίρα της ιδιωτικής ζωής, πιστεύουμε ότι με την  πρέπουσα αμεροληψία, νηφαλιότητα και μυστικότητα, όπως άλλωστε αρμόζει και ο νόμος ορίζει θα ενεργοποιηθούν τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης. Ανεξάρτητα όμως από την έρευνα αυτή και το αποτελέσματά της η συντελεσμένη ήδη βάναυση προσβολή στα ήθη και στον πολιτισμό της χώρας, πρέπει να βρει την άμεση απάντησή της τόσο στον ποινικό νόμο όσο και στη συνείδηση των πολιτών.


  Οι Πρόεδροι των Ενώσεων
  Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, Εφέτης, Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΔΕ, ως αναπληρώνων τον απουσιάζοντα Πρόεδρο
  Eιρήνη Γιανναδάκη, Πρόεδρος Εφετών


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  1 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 19 Οκτ 2016, 4:27:00 π.μ.

  Τον Ζαχάπουλο τον ξέχασαν ..Του Πρώτου ψέματος του κ. Θεμιστοκλή;;;

  Καμία ανοχή και σε κανένα... κανένας οίκτος..καμιά επιείκεια..δεν είναι το θέμα το τι ΣΕΞ θέλει να κάνει ο κάθε ένας ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ .. ΆΛΛΑ η αξιολόγηση που τόσο αγαπάτε όλοι στην Ν.Δ και μάλιστα μιας ΔΙΚΑΣΤΊΝΑΣ από ανώτατο δικαστή ....

  ΣΑΝ ΣΤΗΜΈΝΟ ΜΑΤΣ ΠΟΔΟΣΦΑΊΡΟΥ δεν είναι κυρία Σκοτεινή ΤΙ ΛΈΤΕ;;; ΕΔΏ ΜΙΛΆΜΕ ΓΙΑ ΜΑΪΜΟΎ ΒΑΘΜΟΛΟΓΊΑ ...ΚΑΤΆΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ... Στα email τα γράφουν αναλυτικά και δεν λέω για τα γαμήσια στους καναπέδες ΑΛΛΑ για το αγάπη μου ΖΉΤΗΣΑ και είδα της βαθμολογίες και την ΔΊΚΙΑ ΣΟΥ λέει καθαρά ο κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΡΑΝΤΟΥ ....

  ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΈΝΟ ΣΑΣ ΡΟΥΣΦΈΤΙ της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ σε πληρει ΕΞΈΛΙΞΉ ....και κατηγορείτε το σύριζα για μια καθαρίστρια που δεν τελείωσε το δημοτικό και ΤΟΥ ΛΈΤΕ ΈΚΑΝΕ ΡΟΥΣΦΈΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΊΩΞΗ ~~μόνο που η καθαριστήρια καθαρίζει ΣΚΑΤΆ αλλά η δικαστίνα θα μυραζει χρονια φυλακή, η εκατομμύρια....Δεν γνωρίζετε ότι από 2010 έχει ξεκινήσει παγκοσμίως η επιχείριση πεπρωμένο ;;; ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΆ ΔΕΔΟΜΈΝΑ ΌΤΑΝ ΓΊΝΕΤΕ ΠΑΡΆΝΟΜΗ ΠΡΆΞΕΙ....Η τεχνολογία θα σας --μας βρει όλους...

  Μήπως θέλει να δει τα email τους ΚΑΝΗΣ!!!!!..ντροπή σας που μιλάτε ΑΚΌΜΑ...

  Uros

  Item Reviewed: Δικαστές: Μέθοδοι φασιστικών καθεστώτων Rating: 5 Reviewed By: Press- gr