GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διαιτητή ζητούν οι ΗΠΑ για την εξαγωγή πρώτων υλών από την Κίνα

Οι ΗΠΑ ζήτησαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (WTO) την οργάνωση ειδικής επιτροπής επιδιαιτησίας, προκειμένου να εξετάσει την ε...


Οι ΗΠΑ ζήτησαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (WTO) την οργάνωση ειδικής επιτροπής επιδιαιτησίας, προκειμένου να εξετάσει την εφαρμογή περιορισμών από την Κίνα στην εξαγωγή 11 ειδών πρώτων υλών, σύμφωνα με το γραφείο του Αμερικανού εμπορικού αντιπροσώπου (USTR) στον αναφερόμενο διεθνή οργανισμό.

Οι ΗΠΑ και η Κίνα είχαν διαβουλεύσεις για το ζήτημα αυτό, στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου, αλλά οι δύο πλευρές δεν κατόρθωσαν να βρουν μία κοινά αποδεκτή λύση, σύμφωνα με τον εμπορικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ στον διεθνή οργανισμό.

Το αρμόδιο όργανο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου θα εξετάσει το αίτημα των ΗΠΑ, σε προγραμματισμένη συνεδρίαση που θα διεξαχθεί στις 26 Οκτωβρίου.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Ουάσιγκτον βρίσκονται οι περιορισμοί που επιβάλλει το Πεκίνο, μεταξύ αυτών, η επιβολή περιορισμών και δασμών στην εξαγωγή αντιμονίου, χαλκού, αλλά κι εννέα άλλων πρώτων υλών, υποστηρίζοντας ότι: “δημιουργείται περιβάλλον προνομιακής μεταχείρισης για την κινεζική βιομηχανία σε βάρος της βιομηχανίας και των εργαζόμενων στις ΗΠΑ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση