Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

  ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ! ΠΩΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ κυβέρνηση και αρχιεπίσκοπος...

  Σχεδόν δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο Μαξίμου, η οποία άρχισε λίγο στις 19:40 της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε στις 21:00. Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος και ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

  Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι «ήρθησαν οι όποιες παρεξηγήσεις υπήρχαν» με το μάθημα των θρησκευτικών. Στην ερώτηση που του έγινε αν θα υπάρξει «πάγωμα» του προγράμματος σπουδών, είπε ότι θα συνεχιστεί ο διάλογος, σημειώνοντας ότι «αρχίζει από την αρχή ένας αγώνας συνεργασίας» για τη μορφή των Θρησκευτικών». Συμπλήρωσε ότι θα υπάρξουν βελτιώσεις ενώ το μάθημα θα γίνει με τα παλιά βιβλία.

  Από την πλευρά του ο κ. Φίλης σημείωσε: «Δεν ήρθαμε εδώ να αλλάξουμε απόψεις, ήρθαμε για να βρεθεί ένας κοινός τόπος προς όφελος του λαού και των μαθητών. Τα προγράμματα συνεχίζονται κανονικά όπως είχαμε ξεκινήσει. Ο διάλολογς έγινε σε καλό κλίμα. Η Εκκλησία έθεσε τις δικές της απόψεις, εμείς τις δικές μας όσον αφορά το μάθημα» .

  Όπως σημείωσε ο κ. Φίλης, η Εκκλησία έθεσε τρεις προϋποθέσεις, να μην καταργηθεί το μάθημα, να μη μειωθούν οι ώρες των Θρησκευτικών και να γίνεται με έμφαση στον ορθόδοξο πολιτισμό. Ο διάλογος συνεχίζεται ενώ το πρόγραμμα σπουδών όπως έχει αποφασιστεί, με έμφαση στη θρησκειολογία και όχι ως ομολογιακό μάθημα, προχωρά κανονικά. Στο τέλος της χρονιάς θα γίνει η αξιολόγησή του και θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις. Κατέληξε λέγοντας: «Δεν έχουμε μια αντίληψη δογματική, θέλουμε τον διάλογο. Θέλουμε αντίληψη βιωματική στη διδασκαλία και τα νέα βιβλία θα συνυπάρχουν με τα παλαιά».

  «Ο διάλογος συνεχίζεται» σημείωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σημειώνοντας ότι όλα θα γίνονται κάτω από πνεύμα διαλόγου.

  Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, ζήτησε τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα μετά το τέλος της συνεδρίασης της Ιεραρχίας την Τετάρτη το μεσημέρι. Τον Αρχιεπίσκοπο συνοδεύουν οι Μητροπολίτες Σπάρτης και Φιώτιδος καθώς και και ο νομικός σύμβουλος της Αρχιεπισκοπής.

  Επιθυμία του Αρχιεπισκόπου ήταν η συνάντηση να πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας προκειμένου, στη συνέχεια, αύριο το πρωί που θα συνεδριάσει η Ιεραρχία να πάρει τις αποφάσεις της.

  Σε ερώτηση  εάν ετέθη όρος για τη συμμετοχή ή μη του υπουργού Παιδείας η απάντηση ήταν ότι «δεν ετέθη κανείς όρος. Το μόνο που ζητά η Ιεραρχία είναι να ανασταλεί η διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών σύμφωνα με τις νέες οδηγίες».

  Από το πρωί το κλίμα στην σύνοδο της Ιεραρχίας ήταν «πολεμικό». Στο στόχαστρο όλων των αρχιερέων βρέθηκαν ο πρωτίστως ο κ. Νίκος Φίλης και δευτερευόντως ο πρωθυπουργός. «Θέλουν να απο-χριστιανοποιήσουν και να απο-ιεροποιήσουν την Ελλάδα», δήλωναν οι Μητροπολίτες Πειραιώς Σεραφείμ, Γλυφάδας Παύλος, Μεσογαίας Νικόλαος. «Δεν πάμε σε κανένα γερμανικό πρώτυπο. Πρέπει να συγκρατήσουμε τη διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών όπως ήταν μέχρι τώρα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ιεραρχίας, μητροπολίτης Καρυστίας κ. Σεραφείμ. «Μας παραπλάνησαν» είπε ο Αρχιεπίσκοπος, αναφερόμενος, εμμέσως πλην σαφώς, στους συντάκτες-θεολόγους των νέων σχολικών προγραμμάτων. «Εδώ και καιρό έπρεπε να έχουμε μιλήσει και να τοποθετηθούμε δημόσια» είπε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της 12μελούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  1 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 7 Οκτ 2016, 12:23:00 π.μ.

  Τι να πει κανείς !!!!! αν ο κάθε πολιτικός παράγοντας [[τάχα μου]] με μισθό άνω τον 2.500 χιλιάδων ευρώ παίζει μαλακία για την Μενεγάκη δεν είναι κακό. ανθρωπινά είναι αυτά...Το Κακό είναι με αυτά που είπε δημοσίως για κινέζικη στρατηγική και κ.τ.λ κ.τ.λ...Βολεψάκηδες του κερατά είναι γενικά όλοι αυτοί είτε είναι αριστεροί, δεξιοί, η κεντρώοι ...που επειδή έχουν μέσον κάποιον Τσίπρα η τον κάθε Τσίπρα ξεφτιλίζουν το θεσμό του πρωθυπουργού ονομαζόνταστους και σύμβουλους στρατηγικής πρωθυπουργού ΕΛΕΟΣ????... Τέτοιες φαινόμενα εμένα μου κάθονται στο λαιμό διότι έχουν μάθει όλοι αυτοί οι τύποι στην ιδεολογία =>ΠΡΏΤΑ το σαρκίο μου..κανονικοί ντεβαντάσι...(ντεβαντάσι-ινδική λέξη)..

  Ρε σε τι κόσμο ζω ΓΑΜΏ την ατυχία μου!!!!!!!....

  Όταν ακούω πολίτικους η δημοσιογράφους να λένε ότι θα γίνουμε Βουλγαρία ,η Βενεζουέλα,ΘΑ ΉΘΕΛΑ να τους ρωτήσω {{πλην το να λέμε για τους πρόγονους μας}} πια χώρα θα ανταγωνιστούμε για να έλθει η ανάπτυξη;; ΓΕΡΜΆΝΙΑ, ΓΑΛΛΊΑ, ΙΤΑΛΊΑ, ΑΥΣΤΡΊΑ, ΡΩΣΊΑ, ΚΙΝΆ, Ο ΙΑΠΩΝΊΑ, ΗΠΑ, ΚΑΝΑΔΑ, ΑΥΣΤΡΑΛΊΑ, ΙΣΡΑΉΛ, ΒΈΛΓΙΟ, ΔΑΝΊΑ, ΣΟΥΗΔΊΑ, ΦΙΛΑΝΔΊΑ, ΟΛΛΑΝΔΊΑ, ΙΣΠΑΝΊΑ, ΛΟΥΞΕΜΒΟΎΡΓΟ, ΕΛΒΕΤΊΑ..κ.τ.λ.... ΔΙΌΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ παίζουν στο γήπεδο της ανάπτυξης και μάλιστα με σύγχρονα όπλα.... που άμα λάχει ξερνούν και τον θάνατο αν χρειασθεί..Εμείς ποιους θα βάλομε [[να τους κάνουν ντα ντα;;]]τον Τσίπρα ;;τον Μητσοτάκη;;τον Κασιδιάρη;;η την Κανέλλη;..

  Το Αμερικάνικο κράτος είναι θυμωμένο και χρεωμένο για την Lehman Brothers και ξέρουν πολλά... έχει στόχο να καταστρέψει οικονομικά μια μεγάλη οικονομία και πια είναι ΑΥΤΉ;;; Η Ευρωπαϊκή Ένωση..

  Τα πρόστιμα που βάζουν οι Αμερικάνοι ως κράτος εναντίον τον Γερμανών => Ευρώπη=> VOLKSWAGEN 20 δισ. δολάρια μόνο στις ΗΠΑ.. η Γερμανία εναντίων της Αμερικής { σε εταιρείες τους } Apple 13 δισ. ευρώ ως αναδρομικούς φόρους...Πως καταλαβαίνετε ;;πως το εξηγείτε;;ΤΣΙΠΡΑ ΤΙ ΣΟΥ ΕΊΠΕ Ο ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ;;;

  Αν θα συνεχίστουν αυτά η Deutsche Bank πάει για φούντο, και η Deutsche Bank δεν είναι τράπεζα Αττικής εεεε!! την Lehman Brothers ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΧΝΟΎΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΆΝΟΙ.. Τ

  ην παρακολούθηση από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ NSA στην Μέρκελ την ξεχάσατε;;;; και ήταν μόνο η Μέρκλε !!!!πλάκα μας κάνουν;; κωδικός ονομασίας [perdido]..όλο το πακέτο της [Siemens]..κωδική ονομασία [Powel]κωδική ονομασία [Klondyke] κ.τ.λ...ΈΧΟΥΜΕ ΠΌΛΕΜΟ....

  Το ΔΝΤ αν θα φύγει από την Ελλάδα [αυτό που θέλουν οι αμερικανικοί] πά-παλα η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ.. διότι οι αμερικανικοί =>ΔΝΤ θα θέλουν από τους εγγυητές τα ΛΕΦΤΆ=>Ευρωπαϊκή Ένωση=>ΓΕΡΜΆΝΙΑ...

  ΓΙΑΤΊ ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε νομίζετε θέλει στα μνημόνια μας το ΔΝΤ;;; ΓΙΑ ΠΛΆΚΑ!!!... Τώρα μας παραμυθιάζουν μια με το ΔΝΤ μια με τα Eurogroup ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΓΊΝΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ και μετά θα παρθούν ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ...


  ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΊΣΕΣ ΔΈΡΝΕΤΕ ΚΑΙ ΨΕΚΆΖΕΤΕ ΓΕΡΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ...

  Μπούτζουκας Τηλέμαχος

  Item Reviewed: ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ! ΠΩΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ κυβέρνηση και αρχιεπίσκοπος... Rating: 5 Reviewed By: Press- gr