GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σχέσεις με το ΡΚΚ θεωρείται πως είχαν οι δύο βομβιστές που ανατινάχθηκαν στην Άγκυρα

Ο κυβερνήτης της Άγκυρας Ερτζάν Τοπατζά δήλωσε στους δημοσιογράφους από το σημείο της έκρηξης πως είναι πιθανόν οι δύο βομβιστές αυτοκτον...


Ο κυβερνήτης της Άγκυρας Ερτζάν Τοπατζά δήλωσε στους δημοσιογράφους από το σημείο της έκρηξης πως είναι πιθανόν οι δύο βομβιστές αυτοκτονίας, που ανατινάχθηκαν σε απομακρυσμένη περιοχή στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, να είχαν σχέση με το Κόμμα Εργατών του Κουρδιστάν (ΡΚΚ). Οι δύο τους καταζητούνταν έπειτα από πληροφορίες που ήλθαν εν γνώσει των αρχών από την επαρχία Ντιγιάρμπακιρ, στα νοτιοανατολικά με κατά πλειοψηφία κουρδικό πληθυσμό, πρόσθεσε.

«Το υλικό που χρησιμοποίησαν (200 κιλά πλαστικών εκρηκτικών νιτρικού αμμωνίου, όπως μεταδίδει το CNN Türk) και ο τρόπος που το είχαν προετοιμάσει παραπέμπει κάπως στο ΡΚΚ», τόνισε ο κυβερνήτης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι δύο βομβιστές προετοίμαζαν επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, όταν η έκρηξη σημειώθηκε σε αγροτική περιοχή στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Άγκυρα με την πόλη Χαϊμανά.

Εικόνες των τηλεοπτικών δικτύων παρουσιάζουν ερευνητές της αστυνομίας με λευκές στολές να ερευνούν την περιοχή γύρω από μία αγροτική καλύβα, η οποία έχει αποκλειστεί από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Το γραφείο του κυβερνήτη ανακοίνωσε πως η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε περίπου στις 6 τοπική και ώρα Ελλάδος σε ιπποφορβείο σε απόσταση 30 χλμ έξω από την τουρκική πρωτεύουσα, έπειτα από την πληροφορία που έφθασε από το Ντιγιάρκμπακιρ. Μια ταυτότητα που βρέθηκε στον τόπο του συμβάντος και πιστεύεται πως ανήκει στον νεκρό άνδρα, ανήκε σε κάποιο πρόσωπο από την επαρχία Μπινγκόλ.

Ένας τρίτος συνεργός τους καταζητείται, τόνισε ο κυβερνήτης.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση