GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Brexit: Τέλος Μαρτίου 2017 αρχίζει η επίσημη διαδικασία εξόδου

Η Βρετανία θα ενεργοποιήσει τη διαδικασία του επίσημου διαζυγίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έως το τέλος Μαρτίου 2017, δήλωσε σήμερα η π...


Η Βρετανία θα ενεργοποιήσει τη διαδικασία του επίσημου διαζυγίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έως το τέλος Μαρτίου 2017, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Όταν ερωτήθηκε πότε θα επικαλεσθεί το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, η Μέι δήλωσε στο BBC: «θα το ενεργοποιήσουμε πριν από το τέλος του ερχόμενου Μαρτίου».

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Sunday Times, η Τερέζα Μέι εξηγεί πως θα παρουσιάσει έναν νέο νόμο, ο οποίος θα καταργεί τον Νόμο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων του 1972, κατά την ομιλία της βασίλισσας ενώπιον του κοινοβουλίου που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο ή τον Μάιο του 2017.

«Αυτό θα σηματοδοτήσει τον πρώτο σταθμό για να γίνει και πάλι το Ηνωμένο Βασίλειο μια κυρίαρχη και ανεξάρτητη χώρα», δήλωσε η Μέι υπογραμμίζοντας πως αυτο θα σημάνει «το τέλος της εξουσίας της ΕΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Ο νόμος δεν θα τεθεί πάντως σε ισχύ παρά μόνο όταν το Ηνωμένο Βασίλειο έχει πράγματι εγκαταλείψει την ΕΕ, υπογραμμίζει η πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση